Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Milyen egy borderline ember a tapasztalataitok szerint? fórum

Milyen egy borderline ember a tapasztalataitok szerint? (beszélgetés)

9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - Betsy78)
febr. 4. 16:43
Igazad lehet és dicséretes mindez, de más dolog beszélgetni valakivel online és más vele párkapcsolatban lenni és együtt élni.
jan. 21. 06:54
Kb másfél éve ismerkedtem meg egy border sráccal, azóta minden nap beszélünk (sajnos egyelőre csak neten tudjuk tartani a kapcsolatot egyéb okokból). Csak néhány "tünetet" vettem rajta észre abból, amit a neten írnak. Az egyik, hogy borzasztóan alulértékeli önmagát, nemcsak túl kritikus magával szemben, hanem sokszor a totál ellentétét látja annak, amilyen valójában (mindig rossz irányba torzít). A másik, hogy időnként "bezárkózik", ami abban nyilvánul meg hogy szűkszavú lesz, érződik hogy nehéz olyankor beszélgetnie. Nagyon mélyen él meg minden érzelmet, a szeretetet sokszorosan viszonozza, de a bántás és a veszteség rettentően megviseli. Életem legjobb döntése volt hogy felvettem Vele a kapcsolatot, mert nagyon jólelkű, értékes ember! Büszke vagyok rá, hogy a barátom! Azt javaslom, ha olvasol is a borderline zavarról, ne ijesszen el. Leírnak mindent ami előfordulHAT náluk, de az adott személyre lehet hogy csak 1-2 dolog jellemző ezekből, vagy minden csak gyenge mértékben. Ők is érző emberek, mint bárki más (sőt).
7. Lady Lavender (válaszként erre: 6. - Lady Lavender)
jan. 20. 01:30
P
jan. 20. 01:29
Nagyon szeretnek, mert cukik vagyunk, aztan masnak kocsogok.
jan. 19. 22:26
Borderlineban érintettként mondom a következőket. Ahogyan előttem is írták, nem könnyű a magunkfajtával, de sokat számít, hogy van-e betegségtudata az embernek és kezelteti-e magát, szed-e gyógyszert, mert ezekkel akár egy viszonylag normális életet is lehet élni. Persze ez is személyfüggő, de van ilyen. Mint mindenben, ebben is hajlamos kicsapongani egy borderline, úgyhogy megeshet, hogy hol jár dokihoz, hol nem, hol szedi a gyógyszert, hol nem, de az biztató, hogy azt írod, kezelteti magát az illető, akivel ismerkedsz. Az is számít, hogy kinél milyen fokú az állapot, mert ez is egy spektrumon helyezkedik el, szóval enyhén érintettől kezdve (ún. magasan funkcionáló borderline) a súlyosig terjed a skála és értelemszerűen annál nehezebb az emberrel, minél erősebbek a tünetei. Azt is fontos megjegyezni, hogy nincs két egyforma eset, ezért jól teszed, hogy nem akarod az illetőre ráhúzni mindazt, amit a neten találnál a témában. Persze támpontnak jó lehetne, de az is igaz, hogy a neten található cikkek igen negatív képet festenek rólunk, pedig nem mindenkire igaz az a kép, mivel nem mindenkinél van meg az összes tünet és azok súlyossága is eltérő. Egy átlagkép csupán, de természetesen nem futószalagról jövünk. 😁 Jellemző az állapotra, hogy az ember egyszer jobban van, aztán visszaesik, szóval számítani kell ilyen hullámvasútra és az érzései is nagyon ki tudnak lengeni, egyszer minden oké, aztán hirtelen dühös/szomorú, egyszer imád, aztán ellök, stb., szóval nem könnyű, erre is fel kell készülnöd. A végletek és a fekete-fehér gondolkodás, a "mindent, vagy semmit" elv jellemzik többek közt a borderlinet, meg az impulzív viselkedés, nagyon kreatív is tud lenni és még sokmindent tudnék írni, de a bőség zavarával küzdök. Amiket leírtak az előttem lévők, teljesen stimmel minden, nálam is megvan közülük az összes tünet, úgyhogy számíts ilyen dolgokra is az illetőnél. Gyenge pontja a bordereknek a párkapcsolat, de hallottam olyanról, akinek kifejezetten jót tett (anno nekem is), szóval akár még segíthet is az illetőn, akivel ismerkedsz, meglehet, hogy stabilabbá válik melletted. Mindenhol azt mondják, hogy menekülni kell a magunkfajtától, de azért ez sem mindenkire igaz, egy betegségtudattal rendelkező, önmagán dolgozó érintett tud közel normálisan funkcionálni, csak a negatív megítélés miatt általában már kapásból elutasítást kap az ember. A lényeg, hogy tényleg nem könnyű az élet egy border' mellett, sőt, magunknak sem könnyű elviselni az állapot velejáróit, de ha kap kezelést, gyógyszert és ő maga is próbál tenni azért, hogy jobban legyen, akkor működhet a kapcsolat, úgyhogy kívánom Nektek, hogy így legyen! (Nyugodtan kérdezz, ha tudok érdemben segíteni, akkor megpróbálok.)
jan. 19. 19:22

Az jó ha szed gyógyszert és tisztában van a betegséggel.

Amúgy ők is lehetnek nagyon mások. Labilis az érzelmi világuk, betegesen tudnak már ragaszkodni, hirtelen haragszanak, sokszor a legkisebb dolgok is kihozzák őket a sodrukból, azt hiszik támadva vannak.

Én ismerek egyet de amúgy aranyos ember csak megvannak a gondjai.

3. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 19. 17:21
Kislányom ASD azon belül egyéb specifikált fejlődési zavar, a borderline is autizmus egyik csoportja. Nagyon nehéz vele,nehezen nyitnak,nehezen kommunikálnak, megrögzött szokásaik vannak, amiket sokszor nagyon nehéz tolerálni. Hiába a szakember és a gyógyszer, készülj fel nem lesz egyszerű menet. De kívánok neked sok sikert és boldogságot!
jan. 19. 15:35
Én is az vagyok.
jan. 19. 15:21
Ismerkedem valakivel, aki elmondta, hogy borderline zavara van. Nem akarok mindenfélét összeolvasni a témában, mert félek, hogy teljes káoszt okoz az érzelmeimben. Tapasztalatokról szeretnék olvasni, milyen egy borderline ember? Az jó, ha jár szakemberhez és szed is valamilyen gyógyszert, ugye?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook