Mézes mákos guba recept


8 db kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 csg vaníliás cukor
15 dkg mák
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 mk. reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
3 ek. méz
A Mézes mákos guba elkészítési módja:
Az egy napja szikkasztott kifliket felkarikázzuk. A tejet a vajjal, vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflire és összerázzuk. A darált mákot a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. A mákos keveréket ráöntjük az előkészített kiflire, majd ismét összerázzuk, hogy jól elkeveredjen. Jénaiba átöntjük, egyenletesen meglocsoljuk a mézzel és forró sütőben megsütjük.
Vanília sodóval, tejszínhabbal és kandírozott gyümölccsel tálaljuk.
Az egyszerűsített verzió: vaníliás Aranka krémport töltünk habszifonba, ezzel a vaníliahabbal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 11. 14:43
A mézes mákos guba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.