Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes mákos guba recept

Mézes mákos guba recept


Elkészítési idő 60 perc

A Mézes mákos guba hozzávalói:
8 db kifli
6 dl tej
5 dkg vaj
1 csg vaníliás cukor
15 dkg mák
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 mk. reszelt citromhéj
10 dkg porcukor
3 ek. méz


A Mézes mákos guba elkészítési módja:
Az egy napja szikkasztott kifliket felkarikázzuk. A tejet a vajjal, vaníliás cukorral felforraljuk, ráöntjük a kiflire és összerázzuk. A darált mákot a szegfűszeggel, a citromhéjjal és a porcukorral elkeverjük. A mákos keveréket ráöntjük az előkészített kiflire, majd ismét összerázzuk, hogy jól elkeveredjen. Jénaiba átöntjük, egyenletesen meglocsoljuk a mézzel és forró sütőben megsütjük.

Vanília sodóval, tejszínhabbal és kandírozott gyümölccsel tálaljuk.

Az egyszerűsített verzió: vaníliás Aranka krémport töltünk habszifonba, ezzel a vaníliahabbal díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes mákos guba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook