Mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal recept


Személyenként:
20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé,
1 édes zöldpaprika (bátrabbak csípőset is használhatnak), kis olaj,
valamilyen grill típusú fűszerkeverék,
2 evőkanál méz,
2-3 evőkanál szójaszósz.
A Mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal elkészítési módja:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. nov. 18. 10:56
A mézes csirke zöldpaprikával, szójaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.