Mesekönyvek (beszélgetés)
Nekem a kedvencem az Állatlurkók hőben hóban. Imádtam! Mai napig is imádom, legjobb mesekönyv. Óvom még a széltől is, majd a gyerekeimnek biztos ezt fogom olvasni
Sziasztok!
Nekem ugyan nincs még babám, de nagyon szeretnék. . . a főnököm írt egy könyvet a kisfiának. . . az a címe hogy Oliver a Föld körül. . . nagyon aranyos. . bemutatja a városokat a gyerekek nyelvén. . van budapest, milánó, párizs. . szerintem ez hasznos lehet a kisgyerekeknek. . az én babaám biztos olvasni fogja, mert kaptunk tiszteletpéldányt. . amúgy a libriben már lehet kapni:)
Sehány éves kislány ez volt a kedvenc mesekönyvem!!:-)
Sajnos, az utóbbi könyvet nem ismerem, de a Mi újság a Futrinka utcában? nekem is kedvencem volt. Ma is megvan, "rongyosra olvasva".
A mi újság a futrinka utcában című könyvet valamikor 36 alkalommal olvastam el a kedvencem volt.gyerekeimnek is ajánlom majd.volt egy másik, azt hiszem,hogy az volt a címe:pesti kislány falun vagy valami ilyesmi. nem tudjátok ki írta?
Nagyon hasonló az ízlésünk:) ezeken nőttem fel részben én is, a gyerekeim is. Mi volt még? Andersen, Hauff és Grimm mesék...Bodó Béla Brumi-sorozata, Bálint Ágnes meseregényei, a Mi újság a Futrinka utcában? Mazsola-sorozat, Gücülke és cimborái, később a Hajónapló...Annak idején volt egy kedvenc "állatos regényem", a címe ez volt: Négy kislány ás sok kis állat.
Meséljétek el mit olvastok gyermekeiteknek elalvás elött))))
Sziasztok
Mondjátok el kedves mesétek címét,kedvenc mesekönyvetek adatait))
kíváncsian várjuk a mesét)))
Azokat mi is nagyon szeretjük. Ugyanez az írőnő írta még az Anna és Peti címűt, és ezek folytatásait Anna, Peti és Gergő stb. A gyerekek mindennapi életéről szólnak: pl. fogmosásról, kistesó születéséről, szülinapról, cirkuszba menésről, anyáknapjáról stb.
Aranyos még a Tündér biciklin és a Tündérváros Berg Judittól.
Ajánlom nektek a Bogyó és BAbóca könyveket, nagyon jó a 3 év körüli gyerekeknek, nehezen találtam olyan meséket, amiket egy ennyi idős gyerek is megért.Az illusztrációi is nagyon aranyosak.
Most a Vidám mesék c. könyv a kedvencünk.Gondolom senkinek nem kell bemutatnom ,Szutyejev könyve.Amúgy a véleményem :akkor jó a mese,mesélés ha nem mi magyarázzuk el az értelmét,tanulságát hanem a gyerek képes megérteni,feldolgozni azt.
ajénlom a Moha bácsi meséit
Szutyejev: Vidám mesék, és A sün akit meg lehetett simogatni.
Aztán volt egy könyv ami egy kis foxiról szólt. A neve: Dásenka. A címét nem tudom, de nagyon szerettem.
Kiskiskolásként olvastam először a Bogáncsot is. Nagyon tetszett.
Bizony gyönyörűek vannak, szeretek ilyenkor mesélni a gyerekeknek az oviban, teljesen elvarázsolja őket egy egy mese!
Szerintetek milyen dolgok azok amiből minden gyerek olyasvalami tanulságot von le amire fejlődése szempontjából elengedhetetlenül szüksége van?
Sziasztok)) Jön a karácsony)) Sok szép karácsonyi mese van))
Én kiskoromban a grimm meséket szerettem nagyon.A magyar népmeséket is és a disney figurákról szóló könyveket is.Mickey egérről és Donald kacsáról is olvastak nekem.Azt is nagyon szerettem.:-D.De a hercegnőseket,szőke hercegeseket szerettem leginkább.Én is arrol álmodoztam hogy majd egyszer el jön értem a szőke herceg fehér lovon és el visz a hatalmas nagy pompázó palotájába.:-D
Kis koromban sok Grimm mesét olvastam,olvastak föl nekem.Nagyon szerettem őket!És a könyvben is nagyon szerettem nézelődni mert szép,szines illusztráciokkal volt tele.A Fogmanó cimü mesét is sokat hallottam.Azt akarta sugalni a könyv hogy minden nap mosni kell fogat tübbször is egy nap mert külömben lyukasak lesznek és fájni fognak.És ha nem teszed el hanyagolod a fog ápolást jön a fog manó és meg büntet.Már nem igazán emlékszem rá.:-D
Ez nem egy keménytáblás mesekönyv volt???,mert ez nekem is megvolt.És fényképezve voltak az oldalak,nem????Tehát nem ez a klasszikus mesekönyv amiben rajzolva vannak a mesefigurák.Egy zsemleszínű vizsláról szólt.
Szia
Édesanyámnak volt ez a kedvenc rajzfilmje))
Nagyon aranyos kis figura volt))
Kisvakond c. mese könyvben és rajzfilmen egyaránt.
köszönöm, köszönöm, amint kész lesz jelentkezni fogok
Sziasztok!
Én ugyan tannéni vagyok, de szívesen vállalnám egy elsős osztállyal is a kontrollt!:))
Aleglegleg mesében,nekem Benedek Elek:Mirkó király és a Bűbályos.
Irjatok kedvenc meséitekről, mesekönyveitekről)))
Irjatok régi kedvenc meséitekről, ami előbukkan ujra és ujra a régmult misztikus rengetegéből))
köszönöm, aranyos vagy :))
Kedves Nayloon majd megnézem mit is tehetek a kislányáért)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Nagyon szeretem Benedek Elek meséit,gyerekkoromban megy kedvencem volt Vackor,meg a Pom-Pomos mesék.
sziasztok
Kislány koromban volt egy mesekönyvem,se a címét,se az íróját nem tudom.A mese egy vizsla kutyusról szól,Nótásnak hívják,fényképekkel illusztrált könyv volt.Az első sorai ezek:-Egy szép napon vizslamamának 7 pici kölyke született ,mindközül Nótás volt a legvidámabb".Nagyon szeretném megszerezni a lánykámnak,de cím és szerző nélkül nehéz.
segítsetek, ha valaki ismeri írjon
További ajánlott fórumok: