Mért jó nekünk az önkiszolgáló pénztár? (beszélgetés)
Szerintem gyors és praktikus.
Nekem is kellett eddig kis segítség, de bele lehet tanulni és akkor gyorsabb.
Néha én is használom, de eddig mindig kellett hívnom segítséget. Múltkor szétszakadt a hagymás zsákom, és szanaszét gurult, ezek után sehogy nem tudtam jól lehúzni, nem akarta érzékelni. Ha már 1 üveg bort is veszek, kell a segítség. De legalább addig se idegeskedek a sorállás miatt, inkább csinálom magamnak.
Hát ezért jó.
Az alap kerdesre valaszolva.A multik azt nezik,hogy hol tudnak csokkenteni a kiadasukon,es esetlegesen felgyorsitani a kiszolgalast,vagy tobb opciot is kinalni a vasarloiknak a fizetesi modra.Ok nem a mukaado szempontjabol kozelitik meg a kerdest,hanem a kiszolgalo szemszogebol,hogy megtobb elegedett vasarlojuk legyen.
Ez szerintem ugy lenne eredmenyes,ha tovabbra is megtartanak az adigi kasszas letszamot es pluszba lennenek az onkiszolgalos kasszak.
Mondom,ahol en elek itt igy mukodik.De sajnalattal olvasom,hogy otthon nem.
Lehet sztrájkolni,de a fejlődést megállítani nem!
Én is gyorsabban haladok ott!
Én minden reggel az önkiszolgálóban húzogatom a cuccost.
Azért jó, mert mindenki fél használni, ezért ott sosincs sor, én pedig pikk-pakk végzek. Na ezért.
Akkor nem a dolgozok teljes koru kivaltasara...szoval aki akar tovabbra is fizethet a penztarosnal.Lehet rosszul irtam,en csak a sajat tapasztalataimat tudom leirni.Itt, ahol mi elunk,vannak ugyanugy kasszasok teljes idoben,plusz az onkiszolgalo kasszak.
Amugy meg egyszeru,akkor sztrajkoljon akinek nem tetszik az uj rendszer,ne fizessen ott,es hatha visszahozzak a regi rendszert!
De,munkabér kiváltására találták ki! 6-8 pénztár tud működni 2 pénztárossal-6 ember bérét megtakarítja 1 műszakban.
Én használom,mert nem kell sorban állni,sokan idegenkednek tőle.
Egy multi se engedheti meg maganak,hogy egyaltalan ne legyenek penztarosai.Az emeberek kis szazaleka hasznalja az onkiszolgalo rendszert.Ezt nem a dolgozok kivaltasara talaltak ki,hanem egy fajta plusz szolgaltatasnak.Aki akarja hasznalja alapon.Kb mint az ATM bankautomatak,igy nem mindenki a bankba rohangal penzt ki meg betenni-az automata szolgaltatas egy plusz csupan,aki akar tovabbra is mehet a "bankos kisasszonyhoz".
Szerintem nincs ezen semmi felhaborito, nem veled vegeztetik el a munkajukat,mivel valasztas kerdese,tehat nem vagy rakenyszeritve,hogy ott fizess.
Ilyen alapon indultatnank onnan is,hogy feltalaltak a kereket,es az mennyi valtozast hozott az eletben...
Negativkodni,meg sopankodni mindig lehet(ne) valamin.
Szerintem meg amennyi elonye van a modernizacionak,epp annyi hatranya is.Innentol mar csak nezopont kerdese,hogy kit hogy erint.Az elet orok valtozas.
Szerintem inkább csak arról van, szó, hogy aki kevesebbet vásárol csak pár árucikket, az ne álljon sorba, így szeretnék meggyorsítani a vasárlást, csökkenteni a sorban állást.
Nem hiszem, hogy arról szólna a dolog, hogy a "munkájukat velünk végeztetik"...
Az hogy mindenki valóban lehúzza azt, amit vásárol, és becsületesen kifizesse, az a társadalmon múlik, rajtunk embereken.
Azt gondolom, hogy van ahol működik ez a rendszer.
Ahogy leszedték a jegykezelőket az autóbuszokról, előtte a villamosokról, trolikról; felszámolták a katonaságot... és még folytathatnám estig.
Egyszerűen feleslegesek vagyunk...
Szerintem egyszerűbb a kassza. Főleg,hogy én vásárlóként mivel gyakorlatlan vagyok, néha hosszú másodpercekig keresném,hogy hol van a vonalkód az adott terméken. A pénztárosoknak csak nagyobb rutinjuk van ebben.
Habár egy idő után biztos belejön az ember. :)
További ajánlott fórumok:
- Találtam egy pénztárcát munkába menet...
- Az egyik nagy drogériában erőltetik az önkiszolgáló kasszát...
- Létezik még valahol önkiszolgálós kimérős rendszer?
- Győriek! Tud valaki közületek olcsón éttermet, vagy önkiszolgáló étkezdét ajánlani Marcalváros és Adyváros környékén?
- Hallottatok már súlyra mért pénztári elszámolásról?
- Mit csinálhatunk rosszul, hogy az Edenred kártyát elutasítja a Tesco önkiszolgáló pénztár?