Merckformin XR-rel kapcsolatban kinek milyen tapasztalata van? Tényleg komoly rosszullétet okoz? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Egy éve szedem a Merckformin xr-t jelenleg 2x1000, reggel 1 db, este 1 db.
Az utóbbi 2 hónapban többször tehát nem mindig volt hasmenés szerű tünetem. Vagyis ha mennem kell akkor gyorsan kell hogy wc legyen a közelben 😅
Cukrosat egyáltalán nem eszek, viszont fehér lisztes dolgokat igen....
Legutóbb az egyik orvosom kérdezte mikor mondtam neki hogy ezt szedem már egy ideje, hogy a beleim rendben vannak e mert egy idő után nem tesz jót ez a gyógyszer....
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
A baba még nem jött össze, ezért még szednem kellene..
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyan tünetet a Merckformin XR szedése alatt, hogy ha napra ment, esetleg napozott, leégés szerű fájó- viszkető tünetet produkált?
Szia!
Elkezdted végül szedni?
Nekem 90+-os ciklusaim voltak, az endodoki megszámolta, volt, hogy 5 ciklusom se volt egy évben... Sokszor gyógyszerrel kellett meghozni.
Én, ahogy elkezdtem szedni, lett egy 37 és egy 32 napos ciklusom, és a követlező is 32 lett volna, de akkor lettem terhes.
Panka88!
Neked a ciklusod milyen volt met szedés előtt?
Én nem tudom mi van, eddig mindig 28-29 napra jött meg, 2 hónapja szedem, de mindkét hónapban hamarabb jött, most is már a 25. napon kezdődnin látszik.
Szerinted a met miatt?
Azért lisztmentesség nem kell, csak fehér lisztet kell kerülni. Én is telljes kiőrlésűt használok, zablisztet, zabpehelylisztet, durum, graham lisztet :)
Igen, szinte mindig együtt jár a kettő. Sőt sokszor pajzsmirigy gonddal is. Azt sem ártana megnézetni :)
Várom a beszámolót :)
Én is hozzá járok. Pedig Velem olyan kedves volt, bent voltam nála fél órát, kikérdezett, mondtam, hogy nem tudok fogyni, egyéb tüneteket felsoroltam, összevissza volt mensim. Egyből megmondta a gyanúját, kikérte a terhelést, meg egyéb hormonokat, és igaza is lett. PCOS, IR és pajzsmirigy alulműködés.
Magánban voltál nála?
Hát nem tudom, a met az inzulin érzékenyítő, nem meddőségre való szer.
A helyedben mindenképpen kérnék egy terheléses inzulin vizsgálatot, akár magán úton is.
Melyik endos dokinál voltál? Én Vp-be járok egyhez :)
Mi nem voltunk, mivel kiderült a baj, terherbe is tudok esni, így nekünk ez kimarad.
További ajánlott fórumok:
- Bátyám és köztem tényleg túl szoros a kapcsolat, vagy ez normális és semmi beteges nincs benne?
- Kos nő - Ikrek férfi...tényleg "tiszavirág" életű kapcsolat?
- Segítség kellene a hőmérőzéssel kapcsolatban. Hüvelyben mérem, de tényleg 0,5 fokot le kell vonni a kapott eredményből?
- Mi a tapasztalat a ricinus olajjal kapcsolatban, tényleg nő tőle a haj?
- Mik a tapasztalatok a Dormeo Memosan Párna - memória párnával (ami 30x50cm) kapcsolatban? Tényleg olyan jó?
- Lehet rosszullétem, ha a MERCKFORMIN-t (1500mg/nap) többször elfelejtem bevenni?