Segítség kellene a hőmérőzéssel kapcsolatban. Hüvelyben mérem, de tényleg 0,5 fokot le kell vonni a kapott eredményből? (tudásbázis)
Sziasztok!
Engem az érdekelne a hőmérőzéssel kapcsolatban, hogy mennyire fontos az ébredés utáni azonnali mérés és hogy mit takar is ez pontosan? Mindjárt leírom hogy miért is.
Van egy cicám aki reggel 4 és 5 között szokott ébreszteni, hogy ő éhes. Ha 4-kor felébreszt vagy meg van a min 5 óra alvás vagy nincs. De miután kimegyek a konyhába és adok neki enni, visszafekszem és alszom tovább fél 7-ig. Akkor ezt figyelembe véve mikor mérjem meg a hőm? Illetve mennyire kell betartani az időpontot a mérésnél? Hétvégén is keljek fel korábban, hogy megmérjem ugyan abban az időpontban?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Ha babatervezés miatt méred,akkor szerintem teljesen felesleges hüvelyben mérni.Én simán szájban mértem,teljesen hitelesen mért,és gyönyörű trifázisos babás görbém lett.
Én például nyelv alatt mérem. Mutat néminemű kilengést, de jól elkülönül a follikuláris és luteális fázis.
Csináld szépen végig. Aztán a ciklus végén minden kiderül.
Nem tudom vezeted-e valahol, de például a ciklus.hu-n tudod, és akkor nem kell fejben látnod, meg rajzolgatnod, hanem ott lesz naprakész a szemed előtt.
Akkor marad a végbél:) Én ezzel lezártnak tekintem ezt a dolgot.
Mindenki ott méri felőlem, ahol akarja...
Köszönöm a Váalszod hátva valakinek elhiszi hogy nem a perverzióm a hőmérés..
De inkább a hüvely mint a végbél,de ez az én meglátásom...
szerintem meg végbélben gázosabb!!!!!!!!!!!!!4
Semmi esetre sem hüvelyben.
Főleg gyereknek. Te azt tervezed, hogy majd ott méred neki?
Sajnos a hónaljban mérés abszolút nem felel meg erre a célra, mert elég nagy kilengést mutat a hő, mivel a bőr szabályozza a test hőháztartását.
Ezért javasolják a nőgyógyászok endokrinológusok a valamilyen testnyílásban történő mérést (szájban nyelv alatt, hüvelyben, végbélben), és kizárólag ébredés után.
Sajnos, a hülyeséget nem lehet szó nélkül nézni:)
Képzeld, van babám, és a nem hüvelyben mérem neki:)
Hanem míg kicsi volt végbélben (mint írtam, ezzel nincs bajom), most hogy elmúlt 4 éves, már a hónaljban...
Ez most hogy jön ide?
A hőmérsékleti görbe a lényeg, és szerintem, bőven jó, ha azt a hónaljban méri bárki is. De lehet, hogy te arra gerjedsz...
Tudjátok nem igazán értem olyan minek ir akinek valami nem tetszik???
Ha van babád annak hogy méred a lázát????
Na, ezzel nincs is bajom:) Ettől nem is zárkóztam el.
Nekem a hüvelyi mérőcskével voltak fenntartásaim:)
Ja, és üzenem, hogy nem süllyedek, csak csodálkozok-és gusztustalan az, aki a hőmérőt nem oda teszi, ahova az való:) Puszi
No akkor ide is bemásolok valamit. Ettől az igen tapasztalt nőgyógyász-főorvostól már többször idéztem, szerintem érdemes megfogadni a tanácsait.
"Lehetőleg nem digitális hőmérővel minden reggel, közvetlenül ébredés után /még pisilni sem szabad kimenni!/, az ágyban fekve, végbélben kell a hőmérsékletet megmérni. A mérés a menzesz első napján indul és naponta folyamatosan a következő menzesz első napjáig tart. A mért értékekből grafikont kell készíteni.
Hol hallottad, hogy hüvelyben kell mérni a testhőt?
Hónalj nem elég megfelelő neked?
Ha minden áldott nap ugyanabban az időpontban és ugyanott méred - jelen esetben hüvelyben -, semmit nem kell levonni, mert nem elsősorban az számít, hogy mit mutat a lázmérő, hanem a görbe maga. Vagyis indulhatsz pár tizeddel magasabb vagy alacsonybabb fokról, a lényeg, hogy havi szinten jól meghatározható pár tizedes emelkedés illetve esés legyen akkor, amikor annak ideje van. Tehát nem önmagában a 37 fok körüli hő jelzi a peteérést, hanem maga a pár tizedes emelkedés.
(Amikor én próbálkoztam hőmérőzéssel, nekem is szimpatikusabb volt a hüvelyi mérés, mint a végbélben való, sorry. A számban történő méréskor mindig attól féltem, hogy elharapom a lázmérőt, ráadásul azt olvastam, hogy kizárólag a nyelvgyöknél érdemes szájban mérni, hát én sehogy nem tudtam ott tartani. A hónaljban mérés itt egyáltalán nem megbízható, túlságosan külső felület, és sok külső téneyző befolyásolja a mérést, pedig itt egy-két tized már sokat számít)
A hónaljhőmérőzés nem jó???
És semmi fertőzésveszély :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?