Mennyit lehet 1 hét alatt fogyni ha: tornázom napi 40-60 percet +10 -15 percet futok és napi 2x eszem reggel és délben? (tudásbázis kérdés)
írtam, de akkor részletesen:
reggelire egy szenya (rozskenyér/lenmagos kenyér, de semmiképp nem fehér + sajt, csirkemell sonka, vaj)
ebédre (2 körül) natúr/grillezett csirkehusi zöldségkörettel v salátával, kis adag + néha egy natúr joghurt
vacsira (7 körül) nem sok: joghurtos zöldségsali sajttal általában, ill. Activia
mint látod, én se ideálisan kajálok. sztem kevesebbet, mint egy normál ember, bár hozzátartozik, h nekem ez nem koplalás, a betegségem (ami amúgy rohadtul nehezíti a fogyást - PCO) miatt nem igazán vagyok éhes.
ja, inni lúgos vizet (napi 1l) és Szentkirályit (napi 1l) iszok, semmi mást, ja, max. Plussszot is teszek bele:)
szóval ennyi. és édesség mondjuk kéthetente, chips, ilyesmi kb. kéthavonta. nem is kívánom (illetve igen, de nem bírja a hasam:))
és mozogni is próbálok, amennyit tudok.
14 évesen nem fogyókúrázni kell, hanem normálisan étkezni és rendesen sportolni.
A juharszirup nem fogyókúrához, hanem tisztítókúrához használatos. Egy kúra 10 napig tart és igazán embert próbáló. Vagy csinálja valaki rendesen, vagy hozzá se fogjon, mert kidobott pénz, amilyen drágák a hozzávalók.
Már kétszer megcsináltam, 2009. szeptemberében és 2010. októberében. A fogyis naplóm 283. és 676. bejegyzésétől olvashatók a vele való „kalandjaim”.
ja még annyit hozzáfűznék a korábbi hsz-eimhez és a többiekéhez:
lehet, h most vonzóbbnak tűnik az ilyen-olyan csodadiéta, koplalás, turmix, bogyó, akármi. de higgy nekünk, ezzel csak magaddal szúrsz ki (hiába ajánlgatja tévéreklám, "okos" osztálytárs, v bárki más). sokan tapasztaltuk is a csapdákat. a duplája jön vissza, vérszegény leszel, megborul a hormonrendszered, hadd ne soroljam. hiába szeretnénk mind valami hiperszuper gyors módszert, egyik sem tartós. ez van. de így legalább megbecsüli az ember, ha lefogy, vagy csinosabbá válik...
amiket többen leírtunk (minimál édesség, chips, gyorskaja + köretnek inkább zöldség + vizet inni + mozgás + késő este ne egyél, ja és még hozzátenném, h aludj eleget, akkor fogy a legjobban az ember állítólag:)), azok alapigazságok. ha 5 kilót fogyni akarsz (többet tuti nem kell), az lemehet 1-4 hónap alatt így.
én 5,5 hónap alatt fogytam eddig 6 kilót (172 cm, 60 kg vagyok most), amúgy havi 1 kilót irányoztam elő. és ez csak a köreten, a vízen és úgy általában, az egészségesebb kajáláson múlt, mert sajnos mozogni sokszor 2 hétig alig mozogtam)
de egyébként honnan jött, h egy hét alatt akarsz lefogyni?
A sport részé, ha bírod csináld. Ha nem, kezd kisebb terheléssel, fokozatosan juss el idáig.
Evés; egyél rendesen. Aztán egyre többet, mert ahogy haladsz a sporttal, egyre több kell a szervezetednek. Ez azért van így, mert a sportal a izomzatodat erősíted -has, comb, popsi- ha éppen azt akarod- A izom fenntartása viszont sokkal több energiát igényel, 4x annyi mint a zsíré. Ezért kell majd egyre több kalóriát bevinned. És ez a válasz minden tuti fogyókurára, mind hülyeség. Fogyni, alakot formálni mozgással lehet. Ennyi. Még valami. Az izom tömege többszöröse a zsírénak, így ne suly, hanem térfogat - csökkenést várj, az viszont garantált. A sportban egy hálátlan dolog van, ha egyszer abbahagyod, oda az alakod és elhízol.
Ha egyszer eléred amit akarsz, fenntartani már nem lesz nehéz. Sok sikert!
Jujj,most olvastam vissza!
14 evesen ne fogyokurazz,valts eletmodot...Ne egyel edesseget,csokit,chipset,feher kenyeret,lisztes dolgokat,cukrot! De hat mar a csapbol is ez folyik! ne butaskodj! Bar csak annak idejen valaki a fejem a falba veri,vagy p.csan rug,akkor most nem itt tartanek! Pont igy kezdtem mint te es az evek folyaman feljott 10 kilo..a te szervezeted meg fiatal,sokkal gyorsabb az anyagcsered es jobbak a szoveteid. Secc perc alatt megszabadulhatsz a plusztol,orokre,ha esszel csinalod!
de kell
tényleg nagyok a combjaim , a fenekem is meg a hasam is. azért nem lenne rossz -5--10 kg
egyetértek.
ha napi 4-5* eszel keveset (de ez nem koplalást jelent!!), és mondjuk zöldséget köretnek krumpli/rizs helyett, vizet folyadéknak (SOKAT, mondjuk min. napi 2 litert), sok-sok gyümölcsöt, és 6 után tényleg semmit, emellett futsz vagy tornázol Béres Alexandrára, v hasonló, akkor szerintem le tudsz adni 2-3 kilót (persze attól függ, eddig mennyit és mit ettél, ittál, mozogtál), de ami fontosabb, centiben látszani fog szerintem, laposabb lesz a hasad, feszesebb kicsit a bőröd, ecetera.
viszont koplalni tényleg ne koplalj, főleg, hogy fejlődő szervezet vagy...nagyon el tudod magad cseszni, tapasztalatból beszélek.
Azt nem jól teszed, ha csak kétszer eszel!
Egyél legalább négyszer, csak keveset, és kerüld a cukrosat, a zsírosat, és a búzalisztből készült ételeket.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek ha reggel és délben rendesen eszem, de este 6 óra után semmit, heti 3 mozgás beiktatásával lehet fogyni? Valaki csinálta estleg?
- Mit csináljak szerintetek, ha le akarok legalább 20 kg-ot fogyni, de reggel 8 körül, délben fél 1 körül és este fél 8 körül tudok enni?
- 41 napja diétázom, tornázom, de egyszerűen nem mozdul a mérleg, esetleg valakinek tanács?
- Zabkása mellé egyek még valamit reggelire, ha fogyni akarok vagy elég csak az?
- Ha 3 hónapon keresztül minden héten heti 3x (péntek, szombat, vasárnap) 40 percet tornázom és keveset eszem akkor lemegy 12-15 kiló?
- Lehet fogyni ha kétnaponta Kinecttel zumbázok 40-40 percet?