Mennyit keres átlagban egy irodai dolgozó, nyelvtudás nélkül, érettségivel, 10 év gyakorlattal Pest megyében, napi 8 órában? (tudásbázis kérdés)
Hol lehet erre az állásra jelentkezni? :-)
Én 2 nyelvvizsgával, asszisztensként kevesebb mint a felét kapom :-(
Lehet, hogy könyvelőként dolgozik? Akkor bizony ő osztja be a munkáját, vannak ugye határidősek, és van amikor "csak" vezetni kell a kiadás-bevételt.
Gondolom, nem Nálatok dolgozik, mert akkor már változtattál volna . Esetleg rokon? Akkor meg jól segítitek, és ez jó érzés is.
Én úgy gondolom nem minden irodai dolgozó ilyen, mint ennek a fórumnak a példája épp mutatja.
Én is irodai dolgozó vagyok, igaz végzettséggel és nyelvtudással. Ebben különbözünk. Ellenben mindennap benn vagyok már 7 - fél 8fele és 6kor kelek fel az asztalomtól (jó esetben), túlóra átalányként van fizetve, amit ilyen munkatempó mellett kb 2 nap alatt kimerítek, ha kell hétvégén is bemegyek, sőt volt már rá példa, hogy ünnepnapkor is. A reggelimet, kávémat sokszor az ebédemet is az asztalomnál fogyasztom el, és csak annyit mondok, hogy a bruttóm nem éri el azt a nettó, amit az a hölgy kap, akire a fórumindító panaszkodik. Én is sokat dolgozom kevés pénzért és (sajnos) sok sima irodai alkalmazottra jellemző, kivéve speciális területek. A különbség annyi egy élelmiszer bolt és egy multi cég közt, hogy ha keményen dolgozol akkor lehet előrelépési lehetőséged míg egy cba-ban ha pénztárosként helyezkedsz el nagy lehetőséggel az is maradsz végig.
Hát, rendesen "el van kapatva"!
Főiskolai végzettséggel "mezei" köztisztviselő kollégák - tehát nem főhivatali - (huszonéves munkaviszonnyal) kerestek olyan nettó 190-210 körül, + az utiktsg 80 %-a. Rengeteg túlórával (kifizetés vagy lecsúsztatás nélkül!), állandó ügyfelezés, rengeteg munka.
Sok mindentől függ egyébként, valaki itt alapítványi munkahelyet is említett - gondolom, ott azért más, de ismerek olyat is, aki nettó 70-et kap kézhez, és részmunkaidőre van bejelentve, "természetesen" kisebb összeggel! (Ja, és nyugdíj előtt áll.)
Tehát biztosan mindenütt más, de ha így van, ahogy írod, akkor cseppecskét tényleg túl van fizetve. A mai világban ilyet nem is hallottam, hogy kávézgatás, reggeli, uzsonna, ebéd... Munkahelyen? (Két ügyfél között tudtunk pár korty vizet inni a bekészített flakonból - merthát ügyfél előtt ugye mégsem illik :-).
Amennyiben tisztességesen dolgozna, akkor ez lenne egy normális fizetés a mai világban (szerintem). Ebből már lehetne előrehaladni az életben és nem vegetálni, mint ahogy manapság sokan teszik.
Én a helyetekben figyelmeztetném, hogy kapja össze magát, ha nem teszi kalap-kabát. Ez a versenyszféra és nem egy karitász ház.
További ajánlott fórumok:
- Kérdések és félelmek a felnőttkori érettségivel kapcsolatban
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Hitek, Istenek, Angyalok, Ördögök - gyakorlat, elmélet
- Melyik volt az a "jótanács", amit a gyermeknevelésről kaptál, és tényleg jótanácsnak hittél, míg a gyakorlat bebizonyította mekkora butaság?
- Mi a véleményed arról ha egy érettségi után álló diák szakmára megy tovább?
- Tudom, hogy adhat téves eredményt a terhességi teszt, de ez gyakorlatban is igaz? Tapasztalatokat kérek! Köszi