Mennyire vagytok spórolósok?Nehezen, vagy könnyen adtok ki pénzt a kezetekből? (beszélgetés)
Kevés a pénzünk, meg kell nézni, mire adjuk ki.
Évek óta nem vettem magamnak ruhát... Igaz, nem dolgozom, nagyon nem is megyünk sehova, így a ruhatárammal "elvagyok".
Mi egy fizuból élünk, fizetünk albit, törlesztjük az autót, tankoljuk, csekkeket fizetünk, így élni alig marad...
Élelmiszerben megnézem, mire költök. Luxus dolgokat (édesség, joghurt) ritkán veszünk. Szerencsére a szüleim meg a párom nagyszülei támogatnak minket, kapunk krumplit, húst, zöldségeket, ezt-azt. De ígyis nagyon nehéz.
Ruhát évek óta kínaiból veszek. Sajnos a párom a márkásakhoz volt szokva, nehezen, de próbálom rászoktatni a kínai, indiai ruhákra.
A meleg vízzel nem tudunk spórolni, mert 10 literes a bojlerünk, az meg elég kevés tusolni, mosogatni.
Viszont az árammal működő készülékeket használaton kívül és éjszakára áramtalanítjuk.
A spórolást apukámtól tanultam. Fiatalabb nővérem is ilyen, de az idősebb nem, pedig annak sincs sosem pénze semmire...
Nem dehogy.
A gyerekek gondolkodása még nagyon más. Tőlük természetes, hogy ezt kapod vissza. De ez ne ingasson meg. Majd ha nagyok lesznek belátják, hogy helyesen éltek a szüleik.
A vízen, az energián spórolok, amennyire csak tudok. Az utóbbi kicsit nehezen megy, de igyekszem. Mivel egyedül vagyok, így kevesebb élelmiszer is fogy.
Gyengém a sajátkezű dekorációk, ajándékok készítése, így a hozzávalók ilyenkor könnyebben a birtokomba kerülnek. Az év többi időszakára ez nem vonatkozik, de a karácsony az különleges.
A mosószert mamival felesben kapjuk, így arra nem költök sokat.
Mégsem tudok spórolni. Vagy túl rosszul gazdálkodok, vagy keveset keresek.
Mindig annyit költök, amennyi van.
Négy évvel ezelőtt a négyszeresét kerestem és költöttem a mainak. El sem tudtam volna képzelni akkor, hogy ki lehet jönni annyi pénzből, amennyiből most élünk.
Most meg nem tudom elképzelni, mi a francra tudtam elverni akkor annyi pénzt...
További ajánlott fórumok:
- Akiknek nehezen jön össze a baba!
- Hogyan vágjunk bele? Hogy essünk túl a nehezén, az első napokon és heteken?
- Helyszínelők-et kedvelők! Merre vagytok?
- Szegediek, itt vagytok?
- Mi az, amit képtelenek vagytok megérteni egy férfiban? (csak csajoknak)
- Ti hogyan ismerkednétek meg egy olyan férfival akivel egy épületben dolgoztok, de nem vagytok kollégák?