Mennyire tudatosan vásárolsz kozmetikumokat? (beszélgetés)
Az összetevőket nem különösebben figyelem. A hajamra nagy hangsúlyt fektetek, mert igényli, de a bőrömmel szerencsére sosem szenvedtem.
Hajas dolgoknak se az összetevőjét nézem, de a szilikonmentes megoldást kerülöm.
Arckrémből próbálok minél természetesebb összetevőkből állót használni, amióta egy alig egy éves Loreál krémemnek nagyon mű illata lett. Akkor azért elgondolkodtam, hogy nem biztos hogy jó.
Lemosók, meg társai ami bevált.
Sminkcuccok, krémek, tusfürdők ugyanez.
én sem használok arckrémet. Hóbort jelleggel néha rákattanok egy clinique-re vagy Vichyre, de csak azért mert állítólag az jó (tudom, tudom van jobb is stb), na kb évente 2szer veszek kis kiszerelésűt, illetve a micellás vizet használom sminklemosásra a garniertől.
Nem kence, nem alapozó, nem semmi.
Sminket igen, de csak concealert pirosítót spirált tust. Ritkán vad rúzst.
Ilyent aztán tényleg ritkán hallani, mégis, mit használsz tisztálkodásra, hidratálásra?
Télen/nyáron azért van szükség hidratálásra, ápolásra a bőrünknek, az időjárás, télen a fűtött helyiségek, nyáron a Nap..., szóval érdekelne, hogy Te hogy oldod meg, ha mondjuk kiszárad a bőröd stb.stb.stb.?
Tényleg érdekel, valamit tudsz, amit én nem, megosztanád esetleg velem/velünk?
Nem figyelek oda.
Nincs rá időm, energiám, és nem is nagyon érdekel.
Igyekszem jó minőségű cuccokat venni, már amennyire a pénztárcám engedi.
Szeretem a bodyshop termékeket, de bizony nem tanulmányozom az összetevőket, amikor vásárolok. Időm sem volna rá, aztán meg vaksi is vagyok.
Egyedül a szappannal vagyok faksznis, mert azzal mosom az arcom, és voltak már gondjaim méregdrága, ajándékba kapott terméktől. Abból a glicerines olivás jött be, nem is veszek mást.
Igen, odafigyelek pl. tusfürdő, sampon, dezodor, testápoló. Házilag készítek pl. öblítőt, a Férjemmel közösen szappant főzünk. A mosódiót keverem mosószerrel mikor mosok, és vegyszermentes mosogatószert használok, de ha gépbe mosogatok 2-3 naponta akkor abba normál kapszulát teszek illetve egy pár tisztítószer azért van "normális" itthon. Sminkcuccaim 90%-át épp a paraben és társai miatt dobtam ki, egyet-két szemfestéket megtartottam, ill egy-két parfümöt, de van mindenmentes is. Ezeket amúgyis ritkán használom már.
Örülök, hogy egyre többen ügyelnek rá, de sokkal több reklám kéne ennek.
Sminkeknél nem annyira figyelek oda,veszek egy-két alverde terméket de ennyi.
Haj-és testápolásnál viszont teljes mértékben megnézem mit veszek.Netről rendelek inkább,Faith in Nature sampont használok,olajos hajpakolásokat,kókusz,argán,jojobaolaj,sheavaj.
Testápolásra van egy Monoi de Tahiti-kókuszolajos keverékem :)
Tüsfürdőknél se figyelem.Mondjuk egy márkát hazsnálok,a Baleát.
Fogkrémeknél meg a zöldcsíkosat keresem,több kevesebb sikerrel :))))))
Én annyira vagyok tudatos, hogy tudom mely összetevők azok amelyek ha arcomhoz érnek pl akkor azonnal pattanás vagy épp irritáció lép fel és ezeket mindenesetben kerülöm.
Nem minden natúr termék jó nekem, de vannak amik beváltak. Én ezt nézem első sorban és nem azt, hogy mennyire 'tiszta' a termék.
Reklám hatására semmi képp, hisz a tömegcuccokat reklámozzák a tv-ben ,nem a normálisakat.
Sose kennék magamra nivea ránctalanitót, vagy garnier arcradirt...stb:)
Ezek a közönség termékek pár ezer ft-osak, ezekben a legtöbb a mocsok.
Szerencsére már vannak olyan krémek, samponok, tusfürdők, kenceficék, stb. is, amelyek kevésbé rákkeltőek, tényleg bio termékek, némelyik olcsóbb és hatásosabb is.
Lehetne itt csinálni egy gyűjteményt azokból a termékekből, amelyek valóban tiszták mindenféle kémiai szemetektől.
Én egy jó ideje csak ilyen kozmetikumokat próbálok használni. Nem drágábbak. Sőt.
Lassan megtanultam azt is, hogy mire kell vigyázni, melyik termék káros a testünknek.
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Milyen kozmetikumot használtál legutóbb?
- Ilcsi kozmetikumok - tapasztalatok
- Avon kozmetikumokat használók fóruma!
- Használtok olyan kozmetikumot, amelynek a gyártója állatokon tesztel? Ki tudja mennyire megbízható a peta adatbázisa?
- Mennyire hatásos a szolárium, ha erre kifejlesztett kozmetikumot használ az ember?Mi a véleményetek?Milyet használtok?