Mennyibe kerülhet a házi kimért sütemény? A tapasztalatokat is szívesen veszem. Esküvőre akarok sütettni... (beszélgetés)
ma megtudtam :-)
kb 2000-2500.-/kg
finomnak tényleg finom, csak 10 évvel ezelőtt is ez volt a kínálósüti. Mindenhol az-legalábbis felénk.
Szerintem nálunk mini képviselőfánk lesz, az legalább nem szokványos
én
-fekete erdő tortát
-fekete mágia tortát
-málna krém tortát
-trüffel krém tortát szeretnék..
de mivel ebből 2 csokis,lehet még variálok..valami narancsos krémest gondoltam..én 4 20 szeletes tortát terveztem...valami sósat pogikat kész..
nálunk csak egy vacsi lesz,nem tervezünk sokkal több desszertet...
Meezyke!
Nálatok lesz újasszonyi süti? Ha igen, milyen?
Őszibarackot nem akarok.
Ez olyasmi, mint a kráter süti :-)
A recepted egy hétvégi sütést megér.
Bocsánat a fórumindítótól, de van még 1 nagyon egyszerű krémes süti, amit imádunk, a leírás ellenére tényleg egyszerű, próbáljátok ki, ezt lehet, ismeritek is:
Tésztához:
25 dkg. liszt,
25 dkg. krist.cukor
1 csom. vaníliáscuk.
5 tojás
1 csom.sütőpor
1 dl. víz
1 dl. olaj
1-2 evők. keserű kakaópor
Krémhez:
2 tasak vaníliás puding
1 l. tej
6 evők. krist.cukor
A mázhoz:
4 dl. tejföl
2 evők. porcukor
1 csom. van.cukor
fahéjjal meghint
Kivajazol, zsemlemorzsázol egy magas falú, nagyobb tepsit
A tojásokat habosra kever, hozzá a cukor, vaníliás cukor, és minden egyéb a tésztához való, kivéve a kakaópor.
Megfőzzük a krémet, az pudingot készítessz.
A tepsibe öntöd a tészta felét, a másik felébe belekevered a kakaóport, és a fehér tésztára csurgatod foltosan.
Erre öntöd szintén össze-vissza a forró pudingot, majd beteszed a sütőbe.
180°C kb. 25-35 perc, akkor veszed ki, ha már csak annyira lötyög, hogy az a puding lehet, illetve szurkálhatsz is, lehet lűátni, hogy tésztát vagy pudingot találtál el:)
Ha kész, még forrón rákened a mázat, és meghinted fahéjjal, érdekes ízt ad neki.
Mi bele szoktunk disznolkodni még forrón, mert úgy még istenibb, de a másik fele érdekes mód nem folyik szét.
Ha kisebb tepsit veszel, mint kellene, kicsöpög a puding a sütőben, és takaríthatsz. Kb. a 2/3 részéig érjen a süti magasságra!
Isteni.
Ami még isteni, az a Boci szelet, egyszerű is, az is fent van!
Jó nyalakodást és készülődést a nagy napra!
Számoljatok ám be, ha valamelyiket kipróbáltátok:))
hogy mi lesz a süti repertoárban, majd kiderül, egyáltalán mit tud süti, az, akiről még azt sem tudom ki lesz. Na jó, van 3 lehetséges választás.
Vmilyen linzer, hólabda, krémes sütik (millióegy féle van), mézeskrémes, vmilyen gesztenyés, csokis, gyümölcsös, Dunahullám, kapucíner-szelet...
Ilyenekre gondoltam + a sós sütik, de abból 2-3 féle elég
A másik omlós sós, ez is marha finom, egyszerű, és alig kell hozzá a drága füstölt sajt.
Egyszerű mimipogi:
30 dkg. f.liszt
25 dkg. Rama
1 csipet sütőpor
5 dkg. Karaván (én többet szoktam, kb. 15-t)
1 tojássárga
1 kávéskanál só
Tojásfehérje a tetejére.
Bár nem írja, én a tetejére is szeretek sajtot szórni, így összesen kb. 25 dkg.-t veszek, tapasztald ki és süttesd meg a rokonokkal, neked másra kell koncentrálni:)
Mindent összegyúrsz, majd elvileg 2-3 cm átmérőjű valamivel kellene kiszaggatni, ehelyett én ilyen átmérőjű hengert (gilisztát) sodrok, amit felszeletelek, majd a talpára állítva, megigazítom, biztos érted, hogyan. Nem olyan lassú, mint gondolod, hiszen sokat leszeletelek előre, aztán görgetem a kezeim között.
Tepsi kiken, lisztez, és ennyi.
Ezt tényleg próbáld ki akkor is, ha nem szereted a füst. sajtot, lányom utálja, de ezt falja!
Puszi, jó étvágyat!
Túrós pogi:
50 dkg. finomliszt
50 dkg. margarin
25 dkg. tehéntúró
25 dkg. juhtúró
2 tojás
2 mokkáskanál só
+1 tojás a teteje-kenéshez
Trappista a tetejére
Összedolgozzuk a lisztet, sót, margarinnal, túrókkal és a 2 tojással.
1 éjszakára (vagy 10-12 órára) beteszed a hűtőbe.
Utána ujjnyi vastagra nyújtod, tojással kened, sajttal szórod, vajazott, lisztezett tepsire teszed.
Úgy is szoktam, ha gyors akarok lenni, hogy amikor kinyújtom, tojással kenem, szórom sajttal, a nyújtófával kissé belesodrom a sajtot a tetejébe, és akármilyen formára vágom derelyeszaggatóval...ha lusta vagyok:)
200°C-on sütöd, érdemes légkeverésesben sütni, ha lehet, bár mivel most nekem olyan nincs, fogalmam sincs, de gondolom, akkor alacsonyabb a hőfok!
Tényleg nagyon finom, és másnap is puha.
Szia!
Dehogynem, pill...
leírod mikre gondoltál??
nekünk is most lesz nyáron az esküvőnk..
én már elkértem tőle és el is küldte..:))köszi:)))
csinálunk próba sütést....nyami:))
További ajánlott fórumok:
- Ha tudok szívesen segítek, aki fogyni szeretne, lehet másnak is bejön ami nekem.
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Aki szívesen emlékszik vissza a hetvenes -nyolcvanas évekre, mi volt jobb, és mi rosszabb, mint manapság?
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre