Mennyi volt a babád apgar értéke? (beszélgetés)
kislány 4 8,most 10 éves jeles tanuló
kisfiú 8,10 2 éves
szia! Ha bmi olyat tapasztalsz, ami indokolja a vizsgálatot (pld. mozgásfejlődés elmaradása a kortársaktól, vagy túl merevnek, feszesnek, vagy pont hogy mint a rongybaba, olyannak látjátok, stb.,) akkor fejlődésneurológián tudják megnézni a kicsidet.
De ne aggódj! És ne stresszeld túl magad, mert kihat a gyerekre is a te feszültséged!!!!! Csak nyugi!!!! Biztos nem lesz baj, ha a védőnő, és az orvosok se láttak semmi olyan jelet!
Az 1. érték a születés pillanatában mért állapot. A 2. érték 5 perc elteltével.
A szülésed körülményeit tekintve szerintem nagyon jó mindkettő.
De én is ultraparás anyuka vagyok, úgyhogy megértem, ha mégis aggódsz. Én a helyedben egy gyermekneurológust keresnék. Ők foglalkoznak a gyerekek fejlődésével. Nálunk kötelező elmenni minden gyereknek 6 hetesen egy fejlődésneurológiai vizsgálatra.
Ha esetleg valami gond lenne (de egyébként nincs :)), ott tutira észreveszik. És ha azt mondják minden oké, akkor tényleg megnyugodhatsz. :) Esetleg kérheted, hogy x időnként csináljanak egy kontrollt.
Minden jót nektek! :)
Nagylány:9/10
Kislány:10/10
Kisfiam: 10/10
Köszönöm a válaszokat! Annyira félek, születése óta nem alszom. Nem tudom, kinek mutathatnám meg a babát, hol értenek ehhez nagyon?
Egyébként napközben nagyon keveset alszik.
A fiam apgarja 7-9-10-es,hasonló szülés után. Most egy 11 hónapos örökmozgó!:DDD
Ne aggódj!
Úgy tudom minden körülmény vesz le az apgar értékből. Nekem csak köldökzsinór volt a nyakán és ezért egyet levontak. Semmi más komplikáció nem volt.
A légzéselégtelenség később esetleg okozhat gondot (mármint majd később derül rá fény), ezért jó, ha ezek a dolgok rá voltak írva a zárójára. Van, akinek a babáját fejlesztőbe kell vinni, mert kis késéssel tanul meg dolgokat (a születéskori légzéselégtelenség miatt). A nőgyógyászoddal kellene erről beszélned, hogy mit kezdj ezzel az értékkel.
Sajnos nagyon nehéz szülésem volt, elakadt a szülőcsatornában a baba. Vákummal született, és már kék volt mire kibújt. 5/8-as apgár értéket kapott. Születés után már azt mondták, minden rendben, és mikor hazaengedtek, akkor sem mondták, hogy bármi teendőm lenne.
A zárójelentésen az áll, hogy fizikális légzésstimulust és átmenetileg ballonos lélegeztetést igényelt, de aztán a légzés erőteljesen beindult.
Lesz ebből bajunk? Nagyon aggódom. A védőnő és a gyerekorvos sem mondott semmit, csak hogy a 8-as érték az jó.
További ajánlott fórumok:
- Vércukorérték
- Vaterán mennyi negatív értékelést "kell" begyűjteni ahhoz, hogy valakit töröljenek? Létezik ilyen egyáltalán?
- Aki betegen elutazott valahova, az mennyit vett le az élvezeti értékéből?
- Jogilag mennyire tiszta a a vaterán vagy a teszveszen értékesíteni?
- Gyertyánfa mázsája mennyi? Mekkora az égési értéke?
- Álláshirdetés. Mennyire esélyes, hogy értékesítés?