Jogilag mennyire tiszta a a vaterán vagy a teszveszen értékesíteni? (tudásbázis)
tudomásom szerint magánszemélynek 600 ezer forint bevételig nem kell semmilyen adót fizetni
én csak a felesleges dolgaimat próbálom ott eladni
más, de más vonatkozik a kereskedői eladásokra
ha valaki konkrétan tudja írja meg, sokunknak segítene
"Nem kell megfizetni az ingó vagyontárgyak átruházásából az év során együttesen származó jövedelem adójának 50 ezer forintot meg nem haladó részét, tehát 200 ezer forintos bevétel felett magánszemélyek esetében 25 százalékos adó terheli az eladásból származó jövedelmet, ha pedig valaki üzletszerűen foglalkozik értékesítéssel, akkor 36 százalék adót kell fizetnie."
kis embert hamarabb utolérik.
hihetetlen,hogy már ezen is parázni kell,mikor fognak meg potom 500ft-ért ami után nem adózok.
anyókától kérik az őstermelői igazolványt, másképp adócsalást követ el.
Ha eladsz két használsz cumisüveget, az természetesen nem tétel. De ha már van fent egy raklap aukciód és eléred az X ft-os értékhatárt, akkor már kell utána adóznod. Ha nem,megbüntetnek.
Én eddig csak vásároltam a vaterán és tesz-veszen, én sem kaptam számlát és nem is kértem. Oda szerintem azok az emberek mennek fel aki olcsóbban szeretne hozzájutni a termékekhez és nem fogják érdekelni, hogy van-e számla vagy nincs örülnek, hogy jó áron hozzájuthatnak bármihez.
Mellesleg itt 80%ban magánszemélyek árulják a termékeiket akik nem tudnak számlát adni és már évek óta működik ez az oldal és eddig szerintem ebből nem volt probléma és szerintem ilyen szintű probléma nem is lesz.
Szerintem elég ha a jutalékot kifizeted az oldalaknak....
bár ez engem is érdekelne.
További ajánlott fórumok:
- A teszveszen vett telefonomat még nem kaptam meg, szerintetek átvertek?
- Segítenétek? Hogy kell a teszveszen licitet zárni?
- Munkanélküli lettem, kínomba elmentem 2 hónapja egy ingatlankövetítő irodába értékesítőnek. Sokan lenéznek emiatt. Tényleg ciki ez a szakma?
- Ha Teszveszen hirdetek valamit, azt a Vaterán is látják és ott is tudnak rá licitálni?
- Mi az amit a Vaterán vagy a Teszveszen vásárolsz?
- Jó minőségű, és megfizethető férfiinget Vaterán és TeszVeszen kívül lehet valahol venni a Net-en?