Mennyi pénzed marad egy hónapra? (tudásbázis kérdés)
Mi ketten vagyunk. A keresetünk kb. fele megmarad, miután kifizettük a számlákat, vettünk ételt és letudtuk a kötelező kiadásokat.
Olvasom a többieket, úgy látom, mi szerencsések vagyunk.
Sziasztok!
Nem is tudom, hogy kezdjem. Mi 4+ felen vagyunk (jön a 3. baba). 270ezret kapunk amit még gyakorlatilag sose láttunk mert azonnal levonódik a lakás és személyi hitel ami 120ezer (8. ker 8 millás hitel 17 évre, 51 nm, szóval ne gondoljatok nagyra),a rezsink minimum 70000 nyáron 100ezer télen, gyerekek ovi kaja befizetés 14000, vagyis alig élünk meg... De... A gyerekeken nem spórolok, különtornáznak, logopédiára jár a fiam (ami muszáj az muszáj) és nem vonok meg tőlük minden nassolni valót, így sakkozok a számlákkal... A durva, az az, hogy minden hónapban van valami kiadás... Júliusba WC cső csere 30ezer ugrott (mivel egyfolytában folyt a víz, ez is muszáj volt), augusztusban vezeték menti ázás szét kellett verni a fürdőszobát... Szeptemberbe leszakadt a mosdókagylónk és db-okra tört...Ezek miatt komoly elmaradásaink lettek szolgáltatóknál, így kénytelen vagyok sakkozni a számlákkal:S Ha minden számlánkat kifizetnénk -20-30 ezerben lennénk és még nem is ettünk, szóval gázos a helyzet...
havi jövedelmet be sem tudnék osztani..az tuti...:(
havonta azért szép kis összeg összejön kb 300 ezer
de igényeim is vannak!!
meg egy gyerekem 23 éves is:)
na jó
üditö ice tea mindig van otthon...kaja szarásig...
wellnesz...mozi...szinház..ruhák...körmös...fodrász...kajálni sokat járunk!!!
ezért nem tudok én sporolni...megvan:(
120.000Ft.Ebből öt személynek kell megélni,ruházkodni,stb.
Van aki szerint sok,van aki szerint kevés.
A lényeg az,hogy félretenni nem nagyon tudok.
Valahogy mi is így vagyunk ezzel. Mire mindent kifizetünk jó ha marad 30-40 ezer 5 főnek. De ezis egyre kevesebb, hisz egyre több a kiadás. És sajna a váratlan eseményekre nem telik. Most pl. a mosógép szarakodik. Félek, miből veszünk majd. Pedig 3 gyerek mellett nélkülözhatatlen.
Nekem is van fő, és mellékállásom is, sőt még egy 3.-ba is belekzdtem csakhogy túléljük a válságot. Válság előtt a főállásomból, és a férjeméből simán megéltünk.
De mivel csökkent a bérünk, és lakáshitelünk is van, így most össze kell húzni magunkat...
További ajánlott fórumok:
- Havonta vagy több hónapra vásárolsz élelmiszert?
- Kajapénz egy hónapra
- Ti mennyi csoportpénzt fizettek az oviban egy hónapra? Csak én sokallom a havi 1500-at?
- Egy hónapra mennyi pénz marad kajára és hogyan tudjátok beosztani?
- 1100 Ft os órabér mennyi lehet egy hónapra?
- A családi pótlékot hány hónapra vissza menőleg adják meg? És mennyi pontosan?