Ti mennyi csoportpénzt fizettek az oviban egy hónapra? Csak én sokallom a havi 1500-at? (beszélgetős fórum)
Nálunk a havi 500-at is sokallják.
500 csoportpénz,500 a tisztasági,és ez utóbbiból veszik meg a fogkrémet is.
Plusz még évközben viszünk papírt,stb.
Nem az ovónők munkájáról van szó, hanem az anyagiakról. És igen, engem roppant mód bosszant, hogy nagyon sokan nem hoznak gyümit, stb....lekvárt, gyümölcsöt, befőttet is vittem rendszeresen, nem a többi gyerkőctől sajnálom, hanem a szülők hozzáállásával van a gond. 1500 Ft havonta meg nagyon sok. Pláne írt itt olyan tételekről, hogy textilpénz 3000 ft...az meg mi?????
Egyébként farsangra a mi csopink szedett be pénzt, pont én vettem meg az apró kis játékokat, stb., amit a tombolán megnyerhettek. Erre, mi tudod mit nyertünk? Egy holle anyó videókazettát, és valami játékszerűséget, ami használhatatlan volt, mert nem volt meg minden része. na kössz! És csalódottságomat nem rosszindulat vezérli, aki érti érti, aki nem, nem!
Mi majd csak januárban kezdünk, de a szülőin már mondták, hogy 2000ft lesz a csoportpénz, amit az SZMK szed, ebből veszik meg az írószereket, mert azt már nem bírja az ovi kigazdálkodni.
Van akinek azért nem mindegy, hogy mennyit kell fizetni, mert az a pár száz forint is számít. :(
Nálunk 34!! gyerek lesz egy csoportban 2 óvónőre, plusz 1 dadusra.
én soha nem szoktam azzal foglalkozni, mennyi a csoportpénz, Pistike is fizeti-e, vagy ki visz és ki nem tisztasági csomagot, sütit, stb...
Engem egyetlen dolog érdekel: a gyerekeim jól érezzék magukat az oviban, és a lehető legjobbat hozzák ki belőlük és pont. Én örülök, hogy abba az oviba járnak, ahová járnak, nagyon büszke vagyok rájuk. És azt nézem, miben tudok segíteni, nempedig mást.. Amíg egy csoportban 2 óvónőre és 1 dadára 28 gyerek jut, háát nem cserélnék velük, az biztos.
Én ezt elhiszem, pedig abszolut nem vagyok egy rosszindulatú, rosszhiszemű ember, de sajnos a mai világban ez nagyon gyakori.
Nálunk egyébként ilyen gond nincs, sőt! Csak ez a rengeteg klotyópapír, fogkrém volt sok.....
Ó, és nem ide vág, tudom, de azért iskolában is érdemes ezekre odafigyelni!
Nekünk általánosban, ünnepekkor volt az a divat, hogy karácsonykor pl. a fiúk üdítőt vittek a lányok meg süteményeket. Nos, ami megmaradt azt a tanárnéni elrakta, hogy majd jó lesz az nekünk a jövőhéten, és soha többé nem láttuk...
Sajnos egy kivételével ezt az összes osztályfőnökünk eljátszotta. Csak kicsik voltunk, nem mertünk szólni. :(
Középiskolában azt hiszem 3 vagy 5 ezer forint volt az évi "papír pénz", amit év elején mindenkinek le kellett adni, mondván, hogy arra írjuk majd a dolgozatokat. Befizettük, és egész évben a füzetünkből tépkedtük a lapokat, SOHA egy oldalt sem kaptunk belőle.
Az utolsó évben megmondtam, hogy pénzt nem adok, de nagyon szívesen veszek papírt ilyen értékben, azt mondták, hogy az nem megfelelő nekik...
Durva, de tényleg így volt. Igen, papírzsepi is mindig volt nekik otthon, és sosem költöttek rá. Sőt, ha volt valamelyik gyereknek szülinapja, és a gyerekeknek vittek be süteményt a szülők, vagy tortát, nasit, akkor nagyon minimális részét adták oda nekik, és a többit vitték haza.
Egy csomószor kínáltak engem ilyen-olyan finomsággal, és amikor kérdeztem, hogy honnan van, akkor mondta a nő, hogy valamelyik gyereknek volt a szülinapja, és hazahozták a "maradékot".
De szerintem az elég sok és kiadós volt ahhoz, hogy maradék legyen, tovább a maradékot félre kell tenni másnapra, nemde?!
Nem kell a duma, ez gusztustalan, és kész.
Szia! Nekem az egyik volt anyósjelöltem bölcsiben dolgozott.
Az oviban nem tudom, hogy működik, csak azt tudom, hogy nekik otthon soha nem kellet wc-papírra, törlőkendőre és hasonlókra költeni.
Sőt, még az ebéd is megvolt, a gyerekeknek kevesebbet osztottak ki, és máris megvolt az egész családnak való!
nálunk 600 ft, és az SZMK-s anyuka szedi. Emellett még tisztasági csomag, hetente 2-3 gyümölcs, alma, narancs, akármi.
Kiscsoportban sem kellett ezen kívül mást vinni, csak a zsákot kellett ott megvenni, olyan 5-600ft volt, az egyik óvónő varrja, egyenzsák mindenkinek. De se törölközőt, se ágyneműt, semmit nem kellett mást vinni.
Mindent a csoportpénzből fizetnek, kivéve, ha van valami színház ez-az, de az sem szokott pluszban sok lenni, olyan max 400 ft, ahogy rémlik.
ugyanez a téma
További ajánlott fórumok:
- Szedhető csoportpénzt az oviban?
- Óvodai csoportpénz beszedésére tud valaki legális megoldást?
- Kertes házban lakók! Ti mennyit fizettek télen a fűtésre? (minden fűtési mód érdekel)
- Egyetértesz azokkal a vállalkozókkal, akik azért bontanak, mert nem fizették ki őket?
- GYES előtt 8órában, GYEs után 4 órában dolgoznék. Nektek a felgyűlt szabadságot hogyan fizették ki?
- Mennyi csoportpénzt fizettek havonta?