Kertes házban lakók! Ti mennyit fizettek télen a fűtésre? (minden fűtési mód érdekel) (tudásbázis)
Azt tudom,hogy az éves gázfogyasztásunk,kb 400 ezer.
Ez 120-130 négyzetméteren.
Azt hittem sok,de ahogy olvasom itt,ez egy normál ár:oo
A konyhában van 16-18 fok /telente/-a lenti szobákban,20-21 fok,míg fent a tetőtérben,22-23 fok.
Délután négytől adjuk rá a fűtést,és este 8-9-ig megy.Ha egész nap fűtenénk,akkor a duplája lenne:(
160.000 forint volt általában a gázszámla a téli hónapokban, pedig B energia minősítésű, 3 szint, nagy üvegfelületek.
Most havi 40-50 között lesz a számla, cirkó, falfűtés. El sem tudom hinni :)
Mi semmit se fizetünk, fával fűtünk kazánba. :)
Fa saját beszerzés, Férjem nyáron megy és ahol kiszáradt fát szeretnének kivágatni ingyen fáért kivágja. :)
Vályogház, fél házon nyílászáró csere, a 3 szobán még nem, 90 nm,21-25fok, csak fa tüzelés 150 ezer/év. Májustól májusig.Gáz kikapcsolva.
Anyósomék 90 nm-re 20 fokra 60/hó...
Mi sajnos a fát tüzépről vesszük, de hallottam, hogy lehet olcsón a határról hozatni...
Viszont azt elfelejtettem írni aki gázkonvektorral fűt annak kötelező a Co érzékelő.
Nagyon sok életet ment meg. Igaz csak senco t vagy fire angelt érdemes vanni ami 15-16ezer ft de ember élet mindennél többet ér
2 gázkonvektorral fűtünk, de csak este és hétvégén vagyunk otthon. 22-29.000 Ft/hó.
( de odafigyelek )
Ha régi vastagcsöves a rendszer akkor szerintem egy nagy puffer tartályt kellene betenni mint hőcserélő.
Ismerős most cserélt rendszert. Másfél milla.
De ha gázra váltotok akkor szerintem a csöveket is ki kell cserélni
Persze csak ha ki lesz cserélve nem is lesz hőtartó rendszer. Nálunk is vastag csövek mennek megmondta a szaki ha kicseréljük és kialszik a kazán akkor onnantól kezdve 2 óra azt hideg lesz minden.
Télen este 10kor rakok rá szenet akkor másnap du 3 kor még 17-18 fok van bent a lakásba. Haver meg megfagy mert lecserélte a rendszert vékony csőre
Ha tudtok tölgyet csert venni az a jó.
Sajnos az akác hamar leég és nem tartja a parazsat.
Vagy a bükk is nagyon jó
Lehet a fa nem teljesen száraz
Elvileg a fának kell 2 év mire kiszárad. Meg persze nem mindegy milyen fajta a fa
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi csoportpénzt fizettek az oviban egy hónapra? Csak én sokallom a havi 1500-at?
- Egyetértesz azokkal a vállalkozókkal, akik azért bontanak, mert nem fizették ki őket?
- GYES előtt 8órában, GYEs után 4 órában dolgoznék. Nektek a felgyűlt szabadságot hogyan fizették ki?
- Ti mennyit fizettek télen fűtésre havonta?
- Fehérváriak!Mennyit fizettek fűtésre nyáron és télen?
- Bp.XV.ker.-i Újpalotán lakók!mennyi közösköltséget fizettek egy liftes panelházban 54 nm felett?költözés miatt érdekel.