GYES előtt 8órában, GYEs után 4 órában dolgoznék. Nektek a felgyűlt szabadságot hogyan fizették ki? (tudásbázis)
Meg van a megoldás!
Beszéltem munkajogásszal és - sajnos - a lényeg az, hogy ne légy őszinte a munkáltatóddal! Ne mondd neki előre, hogy 4 órában szeretnél dolgozni, ne mondd előre, h te akár más pozíciót is elfogadnál, mert akkor rögtön megpróbálnak kihasználni! Szerintem ez elég szomorú, de ilyen világot élünk!
Szóval, ha ilyen helyzetbe kerülnétek, akkor csak jelentkezettek be a munkáltatótoknál és jelezzétek, h kivennétek a szabikat és a szabik letelte előtt menjetek be és egyezkedjetek arról, h vissza vesznek-e, hová és mennyiért. A szabik kiadása előtt semmiképp ne módosítsatok szerződést!
Még 1 tanács! Ha valakinek nem biztos, h visszaveszik, de ezt előre nem tudja biztosan, akkor még időben számoltassa ki, hogy hány nap szabadsága van, és úgy kezdje meg a szabik kivételét, h pont a GYES végére járjanak le. Így ha ekkor azt mondja a munkáltató, h mégsem veszi vissza, akkor még van 30nap védettsége, amikor köteles a munkáltató alkalmazni (vagy állásidőt fizetni) és ez alatt az idő alatt tudsz munkát keresni.
Én tudok ajánlani egy jót! családinet.hu, a szakértők közül Dr. Knáb Gabriellát kell kiválasztani.
Még regisztrálni sem kell a honlapon, én kérdeztem és 2!! óra múlva jött a korrekt, kimerítő válasz.
max reggel kell kérdezni, mert van egy napi limit mennyiség. Én ajánlom
már kérdeztem néhány helyen, csak mindenhol 5-10nap a válaszadási határidő....
Te melyik oldalon kérdeztél?
Még egy kérdés!
Szerintetek ha szabi végén átadom apának a gyes-t én pedig elmegyek táppénzre mert terhes vagyok akkor se mondhatnak fel?A szabi végén mennék el táppénzre.Szabi táppénz lehetséges?
A 8 órás munkád után járó szabadságot a 8 órás bérednek megfelelően kell megkapnod, de úgy, hogy ki is veszed. Tehát mielőtt elkezdesz dolgozni 4 órába előtte ki kell venni a szabit. Nálunk ez így zajlott. Utána mikor már 4 órás leszel akkor szintén az éveidnek megfelelően kell a szabit megállapítani, és ki is adni. Nem feleződik, hanem
egy nap az egy nap.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Visszatérés munkába gyed után: milyen verziók vannak a felgyűlt szabadságot illetőleg?