1100 Ft os órabér mennyi lehet egy hónapra? (tudásbázis)
Vicc.
Ezek után nem csoda, hogy a diákok inkább dolgozni járnak, mint be az egyetemre.
Az egyetemet meg valahogy nagy szerencsével elvégzik, aztán hogy milyen szakember lesz belőle, az kit érdekel.
Tisztelet a kivételnek, de az egyetem már nem az értelmiségképzésről szól.
"Mégegyszer mondom" ;)
A HAVI GARANTÁLT BÉRMINIMUM NETTÓJA: 172.000 FT, ÓRABÉRE NEM ÉRI EL AZ 1.000 FT-OT.
Megjegyeztétek? :)
közalkalmazotti bértábla szerinti besorolása egy gimnáziumot, főiskolát végzett embernek. Nyelvpótlékot már nem fizetnek. A bérezésen minimálisat emel az évek száma. A cafeteriát eltörölték a közalkalmazottaknál a legtöbb helyen. Ez a garantált bérminimum úgy 260.000 Ft idén, hogy tavaly még 215.000 FT volt.
A diákmunkára többet adnak ennél, és nem értem, hogy miért. Egy diáknak nincs tapasztalata. Totál igazságtalan rendszer.
Nem hangzik jól. Csak, hogy képben legyünk. Sokaknak fogalmuk sincs, hogy mennyi a bruttó nettója és viszont.
Pl. interjúnál mondod, hogy neked mi a bérigényed nettó, és azt mondja a munkaadó, hogy hát annak nem tudja mennyi a bruttója... vagyis nem tudja,hogy meg tudja-e adni. Hagyjuk már. Ennyire azért illene felkészültnek lenni egy munkáltatónak. Legalább kb. tudja már, hogy mit tud kifizetni a jelentkezőnek. Siralmas ez az ország, komolyan. A hozzáértés hiánya, a felkészületlenség, a közömbösség vagy nem is tudom mi az oka.
Vagyis kb. 300.000 Ft bruttó.
Nem tudom, mi a nem megerőltető munka, és hány éves a FI, továbbá van-e szakképesítése. Mert ezek mind számítanak.
A garantált közalk. bérminimum nettója 172.000 Ft.
Az 22 munkanappal számolva és 8 órára lebontva nem éri el az 1000 Ft-ot !
Úgy, hogy 40.000 Ft-ot emeltek a korábbihoz képest.
Csak úgy mondom, hogy egy kezdő tanárnak nem sokkal több ennél az órabére,,,
Nem értem a dilemmádat, és azt, hogy ennyire nem tudsz számolni.
Megéri-e? Van aki kevesebbért is elvállalna egy nem megerőltető munkát, más a hasonló könnyűt is otthagyja, mert kevés neki a 310 ezer havi nettó ...
Pest megyében laksz? Akkor keress jobbat.
Borsodban laksz? Ugorj rá!
További ajánlott fórumok:
- Bevásárlási szokások, tippek
- Mennyi lehet mostanság egy napszámos órabére?
- Kajapénz egy hónapra
- Valaki meg tudná mondani, hogy Peste megyében mennyit lehet elkérni favágásért órabérben?
- Szülésre után egy-két hónapra esett valaki teherbe? Lehet?
- Lehet támogatást kapni gyed alatt, vagy muszáj bejelentkezni 2 hónapra munkaviszonyba?