Mennyi mostanság egy 50nm-es lakás rezsije kb? (tudásbázis kérdés)
Ne legyetek már ilyen önsorsrontók! Remélitek, hogy a lakás eladója őszintén elmondja, mennyi a rezsi? Akinek az az érdeke, hogy minél előbb eladja?
Ez üzlet, nem baráti alapon megy. Kérjetek 2 egymást követő nyári és két egymást követő téli hónapról csekkbizonylatokat mindenről! Csak akkor láthatjátok feketén-fehéren, hogy mennyi a rezsi pontosan.
Ha nem akarja megmutatni-gyanús. De most kínálati piac van, ezer másikat találtok, aki boldogan átadja a szükséges információkat.
Ne vegyetek zsákbamacskát!
Ez attól is függ, hányan laktok abban az50 nm-es lakásban.
Vidéki városka:
Ami a rezsiben van:
Gáz:Itt vagy "pontannyit" fizetsz és havonta bediktálod, vagy "mindigannyit", ami egy átlagot jelent. Két szobát fűtve konvektorral, vízátfolyós melegvízzel, főzéssel havonta
kb 10 000Ft
Villany: Függ a fogyasztástól. Mélyhűtő nélkül
kb 9000FT /hó
Kábeltv 4000Ft/hó
Net 5000Ft / hó (Ez a legstabilabb)
Vízdíj: 750Ft/m3 + 650FT/egyszeri havi díj
(5 főre 15000FT kb / hó)
Közös költség: Kb 3000Ft-tal kezdődik, amire jön a szemétdíj, ami 470Ft/fő
Nekünk kb 7500Ft/hó
Ezen kívül felújításra szednek 3000FT-ot /hó, Lakáskasszára 2500Ft/hó/lakás
Tehát telefon nélkül a lakás rezsije 5 főre, akik naponta zuhanyoznak:
56 000Ft
Ezen felül vannak akik albérletben laknak, errefelé ekkora lakást 35 000Ft-50 000Ft-ért adnak ki.
Vagy ha hitelre vette a lakást, annak van havi törlesztőrészlete. Kb amennyit a fizetése elbírt.
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, egy kb. 37 nm2-es, 1,5 szobás gázkonvektoros lakásnak mennyi lehet a rezsije? Víz, gáz, villany, közös költség, stb.
Előre is köszi!
ez attól függ. nagyrészt egyedül használom ezeket. de 2 hetente 3 napot a párom is és a fia is nálam van. ezért a víz nekem a duplájára emelkedett. a gyereket már beszabályoztam zuhanyzásra. 10 percig folyathatja a vízet. ha addig nem tud lezuhizni... hát sajnálom :DDDDD de hamar megtanult tisztálkodni :DDDDD amikor egyedül voltam, 2 hónapra fizettem max 3ezret a vízre.
közös költség 6400,-
villany 4500,- (átalányt fizetek)
gáz 7500,- (átalányt fizetek, semmi féle kompenzáció nincs)
víz 2000-3000 (mivel 2 havonta jön, ennek a duplája)
kábel tv 5000,-
lakásbiztosítás 2200,-
Sziasztok!Én bérlakásba lakok.70nm
4-en.
Lakbér :31000ft
vilany :11000ft
víz 2hó: 7000ft
fűtés :22000ft
káb. int. :10000ft
szemét 2hó: 3500ft
Tehát 84500ft leírni is sok nem még kifizetni.És ez még csak a rezsi!:( A fizetésekről meg ne is beszéljünk!!!!!
Szia!Köszi!
az a baj ,hoy ahol most lakunk az egy 3 szintes családi ház,és közös a vizóra,a gázóra,az anyósomékkal és a sógoromékkal.Azért nem tudtam.
Szia!
Ha ebben a lakásban laktak, akkor cálszerű megkérdezned az előző lakót.A villany általában ugyanannyi mint ahol laktatok, hiszen kb ugyanannyit fogyasztasz majd mint eddig, a közösköltség változó, de ezt az előző lakó megmondja.A viz is kb ugyanannyi mint az előző helyen.Talán a fűtés lehet és a gáz más árfekvés.Ezért érdemes az előző lakóval beszélni, meg aztán a támogatás máértékétől is függhet,mennyi lesz a rezsi összege.De szerintem olyan 35 körül biztos.
krédés,hogy milyen a fűts: táv,egyedi,cirkó,stb...
kérdés,milyen a ház: a közösköltség miatt,és hogy abban mi foglaltatik(nálunk pl a víz is)
Enyém ekkora tégla nem szigetelt, de mindegy mert távfűtéses, az 20ezer kb havonta!
Gázzal csak főzünk az nagyon kevés 8 köbméter használunk el havonta.
Közköltség 10ezer körül, vízóránk nincs mert olyan a vízhálózat, hogy 7 vízóra kellene :DD
Villany 10 ezer.
Van még a telefon, net és a kábel az 18ezer havonta.
Nalunk kb 12000 a kozoskoltseg, 7-8000 a villany, mi nem atalanyban fizetjuk a gazt, hanem amennyit fogyasztottunk havonta (en ezt jobban szeretem tudni igy pontosan) igy nyaron par ezer ft csak, de telen van, hogy akar 30000 is, plusz van egy telefon elofizetesunk, egy kabeltv-nk, es egy internet elofizetesunk, ezek egyutt is kb 12000. Plusz a lakasbiztositas 3 havonta...
osszesen a teli honapokban van, hogy 65000-et is fizetunk...
Es olyan szerencses vagyok, hogy nincs kolcson a lakason, sem nem kell alberleti dijat fizetnem...
De igy is idonkent szornyu soknak erzem.
Víz persze általány díjas, de kb olyan 5.000, áram is általány dijas, kb olyan 5-6000, attol függ milyen elektronikai cikkek vannak és mennyit működnek. Fűtés az ugye nyáron kevesebb, télen sokkal több.Vizzel árammal lehet spórolni, ezt majd ugyis idővel tapasztalod ki, hogy milyen honapban mennyit fizetsz. Elszámolásnál vagy visszakapsz a befizetett összegből vagy pedig ráfizetsz. Havonta egy megszabott üsszeget fizetsz, jó mert tudod mire számits a köv. hónapban, de elszámolásnál majd kiderül, hogy mi a helyzet.
Az összeg változhat mert nem mindig egyforma a fogyasztás.Havonta kell leadni a melegvizes papirkát amelyre rávésed, hogy mennyi köbméter meleg vizet fogyasztottatok. Néha kicsit elmerengek én is :D:D
További ajánlott fórumok:
- Körülbelül mennyi egy 70-75 nm-es lakás rezsije?
- 1-1, 5 szobas tavfuteses lakasnak mennyi a rezsije havonta telen, ha egyedul laknak benne?
- Mennyi Pesten egy lakás rezsije kb.?
- Gázos lakás rezsije
- Egy 35-40 nm-es lakás rezsije mennyi havonta Miskolcon?
- Mennyi körülbelül egy egy szobás lakás rezsije havonta, ha ketten lakják?