Mennyi kalória van 100 gramm mórabórában? (tudásbázis)
Gyerekek, a mórabóra a mirabella szilva népi neve.
Itt az energia-tartalma (KJoule, Kcal, fehérje-zsír-szénhidrát sorrendben)
Mirabella 268 64 0,7 0,2 14,9
a szilváról írják általában:
Megköti a fölös zsírt is, amit így a szervezet nem raktároz el a fehér zsírszövetekben. Nem véletlen hát, hogy a fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.
Mint minden gyümölcs, a szilva is frissen a legfinomabb. Tárolása nem okoz gondot, hűvös helyen napokig is eltartható. A szilva az étkezésben nagyon sokrétűen használható. Mivel isteni íze van, ezért bármit csinálhatunk belőle, a levestől kezdve a tortáig. Bár a legjobb nyersen fogyasztani, kiváló szörp, dzsem, lekvár, befőtt formában is. Nyugodtan ehetünk belőle nagyobb mennyiségben is, mert kalóriatartalma alacsony, ezért diétázáshoz különösen ajánlott.
az egres az nem mórabóra:)
még soha nem gondoltam rá úgy mint kalóriabombára nem egy túl édes akármi és nagyon magas a víztartalma szerintem nem lehet vészes tutira nem egy hizlaló dolog....tuti nincs annyi mint mondjuk a görögdinnyének mert az messze édesebb,de a viztartalma majdnem közelithet szerintem
szilvaféle.
én fosóka néven ismerem,
igen, sárga színű
Ez egy apró sárga gyümölcs, a mórabóra Bálint gazda szerint a Mirabella szilva egy változata.
Gyakorikérdések oldalán mások szerint az egres.
Tulajdonképpen mi ez?
azt nem tudom, de a másik nevét ismerem: fosóka...
és nagyon találó a neve!
:))
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 3 hónap alatt napi 2 órás mozgással és 500 kalóriás diétával mennyit lehet lefogyni?
- 600-800 kalóriás diéta alatt ki mit és hogyan evett egy nap? Hogy osztottátok be ezt a kalória mennyiséget?
- Napi két órás kardióedzés és 1000 kalória bevitelével mennyit lehet fogyni?
- Mennyi kalória van egy 32 cm-es pizzában?
- Mennyi kalória van a kocsonyában?
- Mennyi kalória van 100 gramm U1 lisztben? Egyszer olyat veszek, amiben 267 kalória van. máskor pedig 352 kalória van a címkéjén feltüntetve.