Mennyi idő megszervezni egy esküvőt? (tudásbázis)
Mi egy hónap alatt leszerveztük az esküvőt.
mindenki mas ebben.nekem 1 honap eleg volt!
De nem mindenki akar a fertődi kastélyban vagy a Costesben esküdni.
Egyszer voltam a szegedi Virág cukiban, a nagyban, bejött kb 10 ember, összeraktak nekik 3 asztalkát, kértek pár sütit, kávét.
Mint kiderült frissen házasodott egyetemisták voltak. A csajon szerintem a vizsgakosztümje volt, egy sötétszürke darab.
Nekem egy évbe telt. Először az időpontot foglaljátok le, aztán hozzá a helyszínt, és minden mást utána. Amúgy a jó helyek minimum egy két évre előre már le vannak foglalva, tehát nem megy az olyan gyorsan.
Klassz. Tudom, hogy sokaknak még mindig ördögtől való, de én is jobban szeretem a digitális dolgokat.
Kérd meg te a kezét! 🙂
Gábor Zsazsa kilencszer ment férjhez, és elmondása szerint minden férfinak ő kérte meg a kezét! 🙂
Lehet hogy a lánykérésből csak karácsonykor lesz valami. Ne siettesd, abból még jó nem sült ki. Meg mihez képest az utolsó pillanat? Nem vagytok időhöz kötve.
Olyan is volt már, hogy valaki belvárosi kerületből kiment külvárosiba esküdni.
Igazad van, de FI. soraiból azt vettem ki, hogy sürgetni akarja, és kérdezi, milyen gyorsan lehet leszervezni.
Nekünk másfél hónapra adott időpontot a hivatal, annál gyorsabban biztosan nem fog tudni intézni semmit.
Szállj már le rólam kedves, nincs jobb dolgod, mint engem figyelned?
Minek a nagy felhajtás, a rengeteg kiadás. A vendégek is nyögnek, mert nekik is sokba kerül.
Pontosan, hiszen egy nagy esküvőhöz, vagy egy kisebb, de puccos- kastélyos-menő éttermes, vagyis mindenképp drága stb esküvőhőz kell mérni a nászajándék mértékét is.
Netről is lehet rendelni egy egyszerű fehér ruhát, vagy varratni is lehet.
Ja, meg olyan is van, hogy a menya azt gondolja, meghívom az unokatesómat, meg a családját. Unokatesó: hagyjál már, nem fogok neked 100 e ft-ot költeni a lazgidra, mert 5 évente találkozunk.
Ez nem "pasiagy", csak nem akarja igazán...
attól függ milyet akarsz. van amihez egy év kell, és tényleg kell ennyi, van amit egy hónap alatt összehozol.
szóval mennyi idő megszervezni sokmindentől függ.
Ez a legjobb !
Minek a nagy felhajtás, a rengeteg kiadás. A vendégek is nyögnek, mert nekik is sokba kerül.
Szomszéd srác is nősült. Összesen 12-en voltak. A menyasszonyon gyönyörű ruha volt. Háznál volt az ebéd. 25 éves házasok és boldogok.
Megszervezni elméletben nem sok idő, csak a szervezést átültetni gyakorlatba kihívás. Az éttermeket, vendéglőket már év elején lefoglalják és általában egész évre, de legkésőbb szeptemberig be vannak táblázva. Ha találtok helyet, akkor a többi már gyerekjáték.
Szerintem ez egyre inkább elterjed, barátnőmék most pont így csinálják, csak az időseknek nyomtatnak ki párat, meg a szülőknek emlékbe. :-) Bár nálam pont a digitális maradna meg hosszabb ideig emlékbe 😅
Egy egyszerű fehér ruhát meg is lehet varratni.
Erre is láttunk példát. Ha jól emlékszem, Vasadon, a Nádas tó park hotelban, fél év alatt hozták össze. Az egyik legjobb esküvő volt, ahol voltam.
Én nem is nyomtatnám ki. Megszerkeszteném pl. a Canva-ban, lehet bele rakni rövid videót, animációt és messengeren, e-mailben elküldeni.
Stílusos, szokatlan, gyorsan megvan, és formabontó.
Nos, igen, először időpont legyen.
Pasiknál ez nem annyira automatikus, hogy na 5 éve együtt vagyunk és akkor esküvő kell.
Egy harmincas pasi még ráér.
Szerintem túlgondoltad, nem.azt írja hogy az egész esküvőt megszervezi a pali nélkül előre :D Csak hogy kitűzik a dátumot. Én meg erre írtam hogy minek előre kitűzni, ráérnek a lánykérésbután nekiállni szervezni, max. később lesz az esküvő...
Attól is függ, hogy mennyire mobilis a násznép.
Tudok olyan 70 fős lagziról, mindenki alföldi: szolnoki,szegedi,debreceni stb és direkt a Balatonra tervezték az esküvőt májusra.
Vicc, hogy esett az eső és viharos szél volt és mégsem lehetett a parton.
Nyilván, ha valakinek szive vágya, hogy a gödöllői kastélyban lehessen esküvő az más tészta, mintha elég neki a hegyhátböcögei PH meg katolikus templom.
Pl van ismi, aki kifejezetten azért akart áprilisban házasodni, mert akkor van tulipán és ő csak azt akar a csokrába.
Hallgassuk már meg azért csóri vőlegényt is mit akar.
Persze, ilyen is van, meg olyan is aki egy évig szervezi. Szerintem ia elég rá kb. fél év, de ismerősi körben is van minden 2 hónaptól egy évig. 😅 Azért írtam hogy sok minden függvénye.
Egyébként meg mi van, ha a pasi meg kettesben tengerparton akar nősülni? Vagy csak hatodmagával ? Ha neki a 60 fő is sok?
Nagybátyámék két hét alatt hozták össze az esküvőt.
Volt 13 vöndég.
Ruhát menya megvette első boltban.
Nagymama szakácsnő barátnői főztek húslevest-pörit.
A későbbet most úgy értettem, hogy nem az évben később, hanem az időben úgy általánosságban. Mármint azt értem, hogy megbeszélték, hogy idén házasodnak, de ha a pali nem ért abból hogy egy esküvőt 8-10 hónap megszervezni (+- a helyszín, vendégek, ruha stb. függvényében) és hogy a lánykérésig nem kezdik el szervezni, akkor majd lesz jövőre esküvő.
Mert ma már októberben van normális nyári idő. Nyáron meg kínhalál. Nem fehér embernek való a 44 fok.
Októberben volt esküvőnk ,,mind nyáriruhában:DDD
További ajánlott fórumok: