Mennyi idő alatt szokja meg új helyét a kis teknős? (tudásbázis)
Nem hiszem el. Nagyon sajnálom.
Elpusztult a teki,a màsik keresi.Nem értem a màsiknak semmi baja,ugyanott voltak egyformàt ettek.
Nem tudja mi lehet a baja,múltkor tüsszögött,de az 2 nap alatt elmúlt,nem úszik ferdén talàn nincs tüdőgyulladàsa,szeme sincs bedagadva.Kapott vitamin injekciót meg calcimusc injekciót,
Szegénykém. Nem mondta a doki, hogy mi lehet a baja? Én már csak heti egyszer etetem mert kihízza a páncélját, úgy látom már fogyott valamennyit.
Kapott 3 szurit,meg adott a doki valamilyen mesterséges kajàt,kenőcs szerű,azt kell a szàjàra kenni hàtha megeszi,4-5 nap alatt vàrható javulàs.
Szerdàn evett a sàrgafülű teki és azóta nem akar enni.Holnap elviszem dokihoz.
Most világosítottak fel, hogy a kavicsokat minden vízcserénél nem elég leforrázni hanem 30percig kell főzni. Ez már nálam kiverte a biztosítékot :-) lassan egésznapos program lesz egy vízcsere :-D
Szuper,akkor megvan a baj forràsa.
Értem.
Hát lámpa alatt tényleg nem lehet, ez igaz :)
Nem lehet mert a téli hibernáció előtt antibiotikum kezelést kapott. Ezenkívül még kicsi hozzá. A téli álmot nem lehet melegítőlámpa alatt aludni.
A görögtekit hagyhatnád aludni.
Mostmár biztosra mondhatom a kövek okozták a bajt. Mióta kiszedtem az összeset nincs az a büdös dohos szag.
Görögteki fogalmam sincs, hogy honnét tudja hogy tél van de alig tudom őt felébreszteni. Nem egyszerű rávenni az evésre egész nap csak aludna :-)
A vízszűrő most sokkal jobban megtelik dzsuvával. Gondolom a kövek közül nem tudta kiszűrni a sok koszt.
A jellel ne foglalkozz, teljesen mindegy :-)
Majd akkor most kiderül,hogy a kövek okoztàk-e.Nem télapójelet akartam küldeni,de elugrott mire megnyomtam.bocsi.
Remélem most màr okés lesz a víz.görögteki?
Ma megint ki kellett cserélnem a vizet. Kiszedtem az összes kavicsot és reménykedek :-)
Nem, nincs benne sehol. Még mindíg a kavicsokra gyanakszom, hiába a zubogó forró viz. Olvastam, hogy mások rendesen főzik ilyenkor.
Akkor nincs ötletem.a napozórész alja nem lett penészes ?
Nem az teljesen szagtalan. Mindent ecetes vízzel mosok át és öblítek. A kavicsokat egy vödörbe rakva zubogó vízzel leforrázom. Eltelik néhány nap és megjelenik ez a doh szag, már mindenhol ezt érzem. Teljesen beleivódott a szag az orromba.
Nem lehet,hogy a làda szagàt érzed,hogy esetleg az vette be a szagot?
Érdekes, mert a víz kristály tiszta. De az a dohos szag megőrjít. Már mindenütt azt érzem az orromban van.
Leget,hogy tényleg jobb lenne,ha nem lenne vagy csak minimàlis.
Ma újra ki kellett cserélnem az egész vizet. Mostmár tanácstalan vagyok. Leközelebb lehet nem rakom be a kavicsokat alulra. Úgy vettem észre hogy ott áll meg a szennyeződés.
Annyival én is beérném, most az a tapasztalat ha egy napig nem mosom ki a szűrőt elkezd dohosodni. Tegnap elfelejtettem ma megint érdekes szaga kezdett lenni.
Kkaptunk egy brutàl nagy akvàriumot belekerültek a tekik,kicsit vscak lett a kép,beletettem a régi szűrőt ami a halaknak volt ,kivàncsi vagyok meddid bírja a víz,mert most nsgyon sok víz van,de olyan színten élvezik,hogy csak nézek.gyerekemmel csinàltatok majd jó képet,de amit én csinàltam a naplómba van.
Igen azt írják jobb a külső szűrő,fe sokkal dràgàbb is.én azt gondolom ha nekem csak annyra lesz jó,hogy 2-3 hetente kell vízet cserélni akkor oké.
Igen, de már bánom. Illetve azért választottam ezt mert a polcon ki volt írva, hogy külső szűrő 600l/óra. Gondoltam ez elég lesz. Otthon néztem meg és olvastam el a leírást, akkor vettem észre, hogy belső. Most minden nap kimosom és néhány percre ecetes vízbe áztatom majd öblítem kiváncsi leszek így meddig bírja a víz.
Ez belső szűrő,jól gondolom?
A pénztáros hölgy elmondta de én még visszaszaladtam szépiáért így erről lemaradtam :-)
Az nem lehetett valami kellemes.Nem id értem miért nem tâjékoztatjàk az embert s hasznàlatról.Most jó sok munkàt megsporoltak volna neked.
Akkor a szűrőről: Tegnap etetéskor éreztem, hogy valami szörnyű erős penész szag árad a vízből. Mondom a páromnak , hogy vajon mitől lehet ilyen szag? Erre közli nézzek utánna a neten. Hát én inkább a vízbe néztem utánna. Kiderült a szűrő árasztja ezt a szörnyű szagot. Erre közli ja a szűrőt mondták az üzletben hogy minden másnap ki kell takarítani..... Szuper , hogy ezt én is megtudtam egy hét után. Reggel teljes vízcsere volt és a kavicsok kifőzése, a szűrő ecetbe áztatása... Mit mondjak nem unatkoztam.
Hihetetlen! Egész nap nyüzsög fel a napozóra onnét ugrik be a vízbe ez megy egész nap :-D
További ajánlott fórumok: