Mikor szokja meg az új helyet a hullámos papagáj? (tudásbázis)
ezt nem hiszem el....Pajti evett ma a kezemből :)
És...ráült az ujjamra
de jó neked, hát nem tudom, h tud-e repülni,az állatboltban repdesett a kalitkában, mikor meg akarta fogni a csajszi.
Most egyenlőre ül, és néz... tegnap evett már, sokat beszéltem hozzá, feléledt, és elkezdett falatozni. Próbáltam kézből almával kínálni, de nem fogadja el egyenlőre. Nem azavarja ha bent van a kezem, de nem repül rá. Gondolom, még idő kell neki.
Szia, egyenlőre csak halkan beszéljetek hozzá, amikor már eszik és csipog, akkor kinyithatod a kalitkáját. Ha barátságos, oda fog menni hozzátok, ha nyugodtan ültök, vagy játszotok. Utána már lehet tanítani beszélni, ugyanazt a szót ismételgetve napokig. Ez az elválasztás utáni időszak a legjobb, ilyenkor tanul a leggyorsabban és szokik hozzátok.
Nekem évekig volt papagájom, a végén már mondatokat beszélt, mindig nyitva volt a kalitkája, önállóan jött ment a lakásban. Nagyon kedves kis állatok.
Szia!
Most lett elválasztva pár napja, talán másfél hónapos. Barátnőm kisállat kereskedésben vette, és ő maga szelidítette meg. Azt mondta, elég lassú folyamat és nehéz, míg elnyeri az ember a papagáj bizalmát.
Végülis érthető. Ő csak egy kismadár, persze h nehéz, szegénykének nem túl drága az élete...szal védi
Szia!
De gondolom, akkor lehet reptetni, ha már kézhez szokott, nem??? Ha most kiengedem, hajkurászhatom fél napig, mire megfogom... gondoltam, először szokjon meg, h vissza tudjon menni a kalitkába. Bnőméknél kint van egész nap, csak este teszik be, de bemegy magától, jól elvan velük, ő is egyedül van, egy csomót beszél.
Sziasztok!
Történet ott kezdődött, hogy találtam egy kiskutyát nem olyan régen, és megesett a szívem rajta, hát hazahoztam. De panelban lakunk, és kikészített, mindent szétszedett. Így elajándékoztam egy családi házban élő kedves családnak, igen ám, de gyerekek meg sírtak, h most nincs állatkánk, vmi kell. Így ma vettem egy hullámos papagájt. Mióta hazahoztuk, nem eszik, nem iszik, csak ül, és néz ki a fejéből. _Nem szeretném, h kiszáradjon. Segítenétek?