Beteg a hullámos papagájom! Segítsetek! (beszélgetés)
Sziasztok!
Az előbb tojt a hullámos papagájom. Napok óta bejár az oduba, megvolt a párzás is. Csak az a baj, nem tudja, mit kell tenni, az ülőrúdon nyomta ki a tojást. Alá tettem a kezem, hogy ne essen le, de elugrott a madár és leesett a tojás. Mindenesetre beraktam az oduba. Láthatóan megviselte a madarat, lihegett közben. Kérdés számomra, rá fog-e ülni az oduban a tojásra. Izgulok érte, mert még soha nem tojt a madaram.
Szia!
Van egy ampullás szer neve: Neostomosan. Kb.400 ft-ba kerül 1liter vízhez való szer, ezzel bepermetezheted a madarat is és a lakást is. A bekevert permetet, ha nem fogy el, ki kell dobni. Hetenként kell ismételni a permetezést, amíg a probléma fennáll.
Szasztok megy a hasa a hullámos papagájomnak.
Kipróbáltam már h a tojásba reszeltem faszenet. 1 hétig úgy kapta de nem változott semmi :(
Vann valikinek valami jó receptje erre a problémára ?
Szia!
Meggyógyult a papagájod? Nem írsz semmit. Mi volt a baja?
nah örülök neki h mostmár barátok vagytok:) Én egy nimfával szenvedek h megbarátkozzon velem, d enem nagyon akar:((( nagyon fél a kezemtől, tegnap úgy meg is csípett h vérzett...:S de hátha egyszer csak megtörik a jég, én nagyon kitartó vagyok:)
Viszont a hullámosaim rendíthetetlenül élvezik az új volierjüket:D be nem áll a szájuk:)
ráül a kezemre igen. ha megnézed a fotót, azon is az én kezemen ül :))))
Tuti, hogy a "barátja" miatt nem jön ki a kalitkából. tükör-csengő.
eszik igen rendesen. napi 2 karika répát bevág, egy kis darab almát, madár piskótát meg vitaminos kölest adok neki. már bejárja a kalitot és minden délelőtt, amikor oda süt a nap, megy pancsizni :DDDDDDD egyébként csak azért jön a kezemre, mert irigy. félti a barátját és a répát :DDDDDDDDDDDDDD és csíp. de úgy, hogy elkapja az újjam és tépi. el sem akarja engedni. na akkor koppintok a csőrére. nagyon vadállat :DDDD de nem baj.
a kedve változatlanul jó?Nem baj végülis ha nem akar kijönni, biztos nagyon jól érzi most magát a kalitban:) Eszik mostmár mindent rendesen? Kezedre ráül már?
Neked jobbulást, gyógyulj meg!:)
ajaj, bátorodik nagyon. már 3 napja nem ette meg a frissen reszelt répát. kikerülte. reggel siettem, nem reszeltem le. levágtam egy karikát és betettem a csőrkoptató mellé. egyből oda ment, megnézte és elkezdte enni :DDDDD
ma még lesz egy harcom, rakok még be neki fa ágat. a műanyagra már nem megy rá és az etetőnél az van, azt kell lecserélnem. na meg kap almát is, nem reszelve :DDDD ha sikerül, rakok fel képet róla.
nem tudom. már repült mikor hozzám került, gyanus nekem, lehet kétnemű :DDDDD határozottan se nem kék se nem rózsaszín a csőre.
Robikának sem tudtuk sokáig hogy fiú lesz-e vagy lány. Aztán egyszercsak kiderült, hogy fiú lett :DDDDD meg ő hamar elkezdett "beszélni" még 4-5 hónapja volt nálam, amikor rákezdett.
Szép vagy.
Szijjja
Gyönyörűségem
Adjál puszit.
Kérek puszit.
Köszönöm
ezekre emlékszem.
Igen próbálkozunk összejönni :)))) tegnap a tenyerembe kiváncsiskodott. elkezdte kostólgatni a kisujjamat, majd egyre erősebben kostólgatta. végül úgy meg csípett...
na és tegnap kinyitottam a kalitka ajtót. csak nézte nézte, fél órán belül nem történt semmi, azonkívül, hogy lement enni. Aztán becsuktam.
mennyi idős lehet kb? néhány hónapos korban alakul ki vagyis tudhatjuk meg.
Na és barátkozik a drága?
nem engedem ki. Még nem lehet. Most kezd igazán feloldódni és elemében lenni. 5 hete van nálam. Amíg nem szokik hozzám, nem lehet kiengedni. A szobába semmi nincs olyan magason, amire rászállhatna. Csak én leszek neki a "menedék" ha elfárad. 1 hete kezdtem a kezemhez szoktatni. Amikor benyúlok, még menekül, de aztán direkt rámegy a kezemre. Pont ma reggel kezdte el piszkálni a körmömet. De nem csíp :DDDDD pedig mondtam neki, csípjél meg :DDDDD de nem akar.
A többi papagájom az sokkal kisebb volt, amikor hozzám került. Nálam tanultak meg repülni, de azok már 2 hét múlva rámentek a kezemre és végig gyalogoltak a vállamon, mert ugye még nem tudtak repülni. És jöttek velem a lakás minden pontjára. együtt mosogattunk, és takarítottunk :DDDDD
További ajánlott fórumok:
- Mi okozhatja az egyenes haj hirtelen hullámosodását felnőttnél?
- Hajvasalás.. Ti hogyan csináljátok, hogy szép legyen. Nekem hullámos :-(
- Milyen krémet, sampont használtok hullámos, göndör hajra?
- Papagáj...nimfapapagáj vagy hullámos papagáj?
- Meghalt a papagájom!!
- A papagájom homlokán kinőtt egy nagy barnaság, mi lehet az?