Nálunk rendes polgármester van. Egyszer írtam a közterület felügyeletnek, azok nem válaszoltak, aztán írtam a polgármesternek, és Ő azonnal válaszolt. Én e-mailt írtam.
Voltam az önkormányzatnál még tavasszal, személyesen a polgármesterrel beszéltem. Elmondtam neki, hogy mi a problémám, s azt is, hogy nem válaszoltak a legelső levelemre.
Ekkor ő az ügyintézőhoz irányított, aki megígérte, hogy rövidesen választ kapok. Ami ugye nem történt meg. Ezt követően decemberben megint levelet írtam, amire szintén nem érkezett válasz. Most tavaszal magának a polgármesternek írtam, de arra sem kaptam választ. Természetesen a leveleimben hivatkoztam z előzóleg eírtak is, s mindegyikben jeleztem, hogy nem kaptam hivatalos választ.
Úgy tudom, hogy a polgármester a jegyzőnek adta ki, hogy nézzen utána a dolognak, de az meg nagy ívben tesz rá.
Már azon gondolkodom, hogy hivatalos panaszt fogok benyujtani a felügyeleti szervnek.
Mi történik ha nem válaszolnak a levélre soha? Talán az ügyfél majd bírósághoz fordul? Ha mégis oda fordulna, mi lenne a szankciója, hogy nem válaszoltak? Szerintem semmi.
Mindenképpen menj be. Ha van másolat a beküldött leveleidről azt is vidd, és az aláírt tértivevényeket mindenképp. Akármit is mondanak, ragaszkodj hozzá, hogy írásban küldjék el neked, hogy legyen nyoma a dolognak.
A helyi önkormányzathoz már 4 levelet is írtam, melyeket ajánlva adtam fel. Sőt az utolsó hármat plusz tértivevényesen. Amiről a bizonylatot vissza is kaptam. Vagyis átvették a levelem. A legelsőt 2010 tavaszán adtam postára, az utolsót pedig 2012. március hónapban.
De mind ez idáig nem kaptam semilyen választ egyetlen levelemre sem.