Mennyi idő alatt gyógyul be a fül, lyukasztás után? (tudásbázis)
Sajnos majdnem így jártunk, már szinte teljesen helyre jött a füle, mikor játék közben beleakadta valamibe, és meghúzta, a másikra meg ráesett, így mindekettőből ömlött a vér. Ezt már nem bírtam, tovább nem kínzom, kivettem a fülbevalókat, majd ha nagyobb lesz és megtanulja, hogy nem szabad bántani, vigyázni kell rá, majd kilövetem újra.
Nem kockáztatom meg, hogy tényleg szétszakadjon a kis füle.
De ezt is gyereke válogatja, mert az unokatesó már egy éve hordja a karika fülbevalót és nem zavarja, a bölcsiben sem bántották neki.
És nekem is csecsemő korom óta van fülbevalóm és soha nem volt gondom vele.
Pont erre gondoltam, amikor láttam, hogy babák füléről beszélgettek. Nekem valahogy nem akaródzna kilyukasztani egy baba fülét. Majd, ha nagy lesz és szeretné, akkor egy pillanat alatt megcsináltathatja, de csak akkor, amikor már tud rá vigyázni, olyan 10-12 éves korában.
Persze, mindenki máshogy közelíti meg.
Nekem semmi kedvem nem lenne kockáztatni, hogy kiveszi lenyeli a fülbevalóját egy bébi, vagy harcos ovistársak kezében marad a fülbevaló a lányka füle meg szétszakad stb.
Az én kislányomnak aznap furták ki a fülét amikor a kórházból hazahoztuk/6 nap/.
Mondta a csecsemős most otthol 1 hónapig ugyis kamillás vizbe kell fürdetnem ez elég ha éri minden nap,ha begyullad ,piros ,csomós..nyugodtan kenjem be véknyan a bepanthennel .Én igy csináltam és hamar helyrejött.
A fülbevaló kiválasztása nagyon fontos,egyik ismerősöm kis karikát tetetett a lányának, ebbe belefért a kis ujja és kiszakitotta magának,hogy végig repedt a füle!
A gyerekeknél hamar beforr kb 3 hét!
Felnőtt korbam már más a helyzet!:)
Szia!
A lányomnak 5 naposan szúrták át a fülét, és kb:1hónap alatt gyógyult be.De ő is belekapott néhányszor, és sokáig gyulladt volt...azt
ajánlották, h amivel a köldökét fertőtlenítettük azzal ecseteljem.Hála istennek helyre is hozta:)
Ne aggódjál hamarosan begyógyul neki, de ha úgy érzed,kérjél valamit az orvostól.
Üdv:
Móni
Sziasztok!
A kislányom 10 hónapos, fülét egy hónapja lyukasztották ki (nem lőtték, hanem szúrták), és még mindíg piros illetve csomós a lyuk.
Az egyik sokkal szebben gyógyul mint a másik, az már csak csomós, szinte nem is piros. Viszont a másik még elég piros, és minha valami varr szerűség képződne a lyukon, ami mindíg leesik de aztán újra képződik. Azt nem vettem észre, hogy gennyes lenne, és nem is fáj neki, engedi megfogni, megforgatni benne a fülbevalót. Egyébként talán azért gyógyulhat lassabban, mert még lyukasztás után egy héttel meghúzta, és akkor vérzett is neki.
Az a problémám, hogy nem tudom, hogy mennyi ideig normális az, hogy ilyen.
Ha van valakinek tapasztalata, kérem ossza meg velem.
Ha esetleg tudnátok valamilyen krémet illetve gyógyszert is ajánlani ami esetleg segít, hogy gyorsabban helyre jöjjön (a lyukasztáskor a Sudocrem -et ajánlották, de addig úgy néz ki, nem volt az igazi).
További ajánlott fórumok:
- Volt már valaki megfázva 1. trimeszter alatt? Hogy bírtátok ki, hogy nem szedhettek gyógyszert? Hogy gyógyultatok meg?
- Leszakadt már valakinek a körme? Mennyi idő alatt gyógyul meg..?
- Mennyi idő alatt gyógyul az idegbecsípődés? Mit tehetek még?
- Laparoszkópos műtét után hogyan és mennyi idő alatt gyógyultak a sebeitek?
- Mennyi idő alatt gyógyul be a belső seb császár után?
- Gennyes foghúzás után, ha begyullad a seb, mennyi idő alatt gyógyul meg?