Laparoszkópos műtét után hogyan és mennyi idő alatt gyógyultak a sebeitek? (tudásbázis)
Beszéltem az orvossal, azt mondta normális, hogy bekemenyedett a vágás helye. Remelem , minden rendben van.
Rossz tulajdonsàgom, hogy sokat olvasgatok a neten és már odáig jutottam, hogy attól félek, hogy nehogy valami sérv alakult ki ott.
4 lyuk van a hasamon, azaz volt.
Igen, az a 3 + a dréncső.
Én 2 hetet voltam otthon, utána mentem dolgozni. Én is csak íróasztal mellett ücsörgök. Az utazástól kicsit féltem, de nem volt gond.
A műtétem hétfőn volt, szombaton függönyöket és ablakokat mostam. Többet nem tenném, utána nagyon nem voltam jól...
Nem 3 volt? Egy kamera szokott lenni és két műszer.
A kórház után egy hetet voltam otthon, utána már mentem dolgozni, oké nem fizikai munkát.
Epe műtétem volt ilyen. 4 lyuk a hasamon.
A dokim azt mondta, hogy ne tévesszen meg, hogy csak 4 apró lyukat látok, ettől még ez egy nagy hasi műtét, és ennek is 4-6 hét a gyógyulása.
1,5 hét alatt a kívülről látható sebek, simán lehetnek szépek és tűnhet úgy, hogy egész jó már, de belül még nem gyógyult.
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Mi a menete az epekő eltávolításának endoszkóppal az epeútból, laparoszkóppal, műtéttel?
- A laparoszkópiás nőgyógyászati műtéteknél mindig tesznek be hólyagkatétert?
- Akinek már volt visszér műtéte! Műtét után hány nap után csökkent a fájdalom mikor tudtad terhelni és véraláfutások mikor gyógyultak?
- Milyen szövődményei lehetnek a laparoszkópos műtétnek?
- Mire számítsak a laparoszkópiás műtétnél?