Milyen szövődményei lehetnek a laparoszkópos műtétnek? (beszélgetés)
Szia!!!
Engem most 3 hete műtöttek laparral, de az ő hibájukból.
A dokik elnéztek egy méhen kívüli terhességet, és én kés alá kerültem.
Ha már ott vagy akkor beszéld meg a dokiddal, hogy az átjárhatóságit igen is csinálják meg akkor le lesz tudva az egész egy műtét alatt.
Nem kell félni tőle, altatnak, én a műtétet fél órára már fent is voltam.
Szövődményről én nemnagyon tudok, csak arról, hogy a dokim azt m. akinek lapart csináltak, azaz átjárhatóságit 2-3 hónap múlva jött a baba.
Látom itt azért vannak lányok akiknek nem sikerült a műtét óta sem a baba, de reméljük mielőbb mi is oda tartozhatunk akiknek összejöt.
Egyelore meg nem. Mi mar 2,5 eve varunk a csodara... Most eppen Clostit kaptam (korabban hasznalt, de ebben a honapban ugy nez ki hogy nem) :( Meg varunk.
Viszont a PCO ilyen, sajnos nagy lutri az egesz. Az egyik b.nomnek sulyosabb a PCO mint nekem, es nekik pikk-pakk osszejott a baba. Szoval nem szabad feladni.
Amugy nagyon sokat kutattam a lapar.-val kapcsolatban, olvasgass utan a neten, nagyon sokmindenrol kaphatsz infot. En is ezt tettem, okosabb is lettem sok kerdesben... :)
nekem petefészekből távolítottak el úgy cisztát az első szülésem után azóta született egy fiam és most fog megint születni.
ne félj lehet gyereked utána. és nem is lesz látható a műtét helye az évek során nekem teljesen eltünt csak a köldökömbe látszik kicsit.
most kicsit mennem kell, de jövök este
vár a munka
és sikerült utána a baba?
engem azért műtenek, hogy legyen baba
de nem hiszem, hogy ez meghozza
de remélem
szóval meg van nagyobbodva a petefészek(mind 2)
és sok sok kis ciszta van benne
peteérés nincs
és nem is lesz
a doki azt mondta ma, hogy ne várjak csodát
elnézést kérek a tudatlanságomért
nem nagyon tájékoztatnak a dokik semmiről
most is voltam uh-on és a doki azt kérdi tőlem, hogy a múltkor amikor kiderült a pcos akkor nem lett beírva a gépbe?
én meg mondtam, hogy én honnét tudjam
a petefészkekben vannak de nagyon sok
tudom, hogy a peték nem nőnek csak nem tudtam magam kifejezni normálisan
Szia.
Biztos nem lesz semmi gond.Én 8 hetes terhes voltam amikor laparoszkóppal távolítottak el cisztát, mert az vhogy rátekeredett a petevezetékre vagy mi.Semmilyen panaszom nem volt, de 2nap múlva engedtek csak ki.Ezután járnom kellett még 3x genetikai vizsgálatra, de ez is csak a biztonság kedvéért.Azóta a kicsi már másfél éves...
Szia Bozontka,
Igen, nekem is volt szept 30-an.
En is iszonyatosan feltem a lapar-tol, foleg a szovodmenyektol en is. Szerencsere nekem nem lett semmi bajom utana.
Nekem tobb mindent is csinaltak a lapar alatt:
-kiegettek a PCOs cisztakat (ez mondjuk nem 100%, mert 2 ellentetes szakvelemenyt kaptam, es azota UH-n nem voltam meg igy nem tudom pontosan, most megyek majd vissza UH-ra es akkor megtudom mi a helyzet)
-Kiegettek endometriozisos sejteket/foltokat a mehem bal kulso oldalarol
-atjarhatosagi vizsgalat
-hysteroskopia (mehtukrozes)
Szoval mindent egyszerre letudtam.
Gyorsan fel lehet epulni belole. Engem 3-4 oraval a beavatkozas utan ki is engedtek. (Ha jol tudom Magyarorszagon 1 ejszakat bent tartanak)
Arra figyelj, hogy ha felebredsz akkor igyal minel tobbet, akkor nem fog fajni a fejed kesobb.
En ahogy felebredtem megittam szinte 1 liter vizet (nagyon szomjas voltam) es nem is fajt a fejem. :)
Igen nekem volt.
Megvan a betegtájékoztatóm is amit akkor kaptam.
A következő áll rajta:
"A laporoszkópia lehetséges szövődményei:
Minden szövődmény, mely az altatással kapcsolatban felléphet, valamint hasfali és hasűri vérzés, bélsérülés."
De nekem nem volt semmi ilyesmi, és nagyon gyorsan fel lehet belőle épülni.
nekem a a cisztákat fogják kiégetni
és arra lennék kíváncsi, hogy a ciszta helyén fognak e peték még nőni(egészséges peték)
sziasztok
Pcos vagyok, gyereket szeretnéánk már lassan 2 éve(márciusba lesz)
hamarosan laparrom lesz, de félek nagyon a szövődményektől.
Volt már valakinek ilyen beavatkozása?
További ajánlott fórumok:
- Ha hasi műtét (nem laparoszkópia) során távolítják el a méhet, meddig nem szabad felkelni?
- Babát akarok hisztero- és laparoszkópiai után!
- Milyen következményei illetve szövődményei lehetnek egy fejsérülésnek?
- Mik lehetnek a hólyagos himlő szövődményei?
- Milyen szövődményei lehetnek a mandulagyulladásnak?
- A laparoszkópiás petefészekműtét biztositási szempontból milyen műtétnek felel meg: kis-közepes-nagy?