Hétfön megyek gyötröm a végrehajtót mert már a saját lakásom van veszélyben, egyébként bolond az ex is 1 hét múlva már 39.000 ft lesz a tartozása plusz a végrehajtó dija.
Szia! Elvileg az állam megelőlegezi a gyerektartást. Ezt onnan tudom, hogy minket nagyanyámék neveltek a testvéreimmel, anyám fizetett gyerektartást, apám nem. Érdeklődtünk hogy lehet elérni, hogy fizessen? Akkor mondták, hogy az állam kifizeti a gyerektartást helyette, de majd, ha lesz jövedelme, vagy pl. örököl, akkor onnan le is vonják... Így nem intéztük így, mert akkor majd levonnák a házrészből amit örökölni fog egyszer, és így akkor mi is buknánk majd.....
Ha nem bacogatod a végrehajtót, akkor nem hamar lesz valami.
Egyébként a munkáltatót is lehet perelni ilyenkor, nekem azt mondta végrehajtó épp múlt héten, de ha Te befenyíted a munkáltatót, akkor valószínűleg nem csücsülnek rajta tovább.
Ha nem vette át a munkáltató a papírt (habár sztem a munkáltatónak nem küldenek papírt a bírósági végzésről)akkor meg pláne eljárást kell kérni ellene. Utána kell járni. Marhára igaz az, ha az ember nem veszi a kezébe a dolgok intézését, akkor a hivatalok előszeretettel ülnek rajta. Nem csak ilyen ügyben, sok másban is. Számos példa volt saját életemben is ilynekre.
Akkor majd a végrehajtó intéz egy fizetési meghagyást. Sajna nem arról híresek, hogy gyorsak, mert sok a dolguk, érdeklődni kell folyamatosan. Sok sikert
Van jövedelme csak az az érdekes hogy a munkahely a birósági papirokat nem vette át nyilván megbeszélték hogy igy nem kell letiltani.2 hónapja nem fizet már a végrehajtónál van az ügy de nagyon kéne a pénz
Attól függ, hogy van-e tiltható jövedelem. Ha nincs, akkor nehéz behajtani, ingóságokon történő behajtás hónapokig is húzódhat. Valahol hallottam, hogy gyerektartást megelőlegezi az állam, és majd apehon keresztül behajtják, ennek már utánajártál?