Mennyi ideig akarja valaki annyira a babát, hogy álterhes lesz? (tudásbázis)
Én is folyton tesztet vettem,mert annyira akartam a picit,hogy a mindig pontos mensim elkezdett napokat, sőt majdnem heteket csúszni. Még hányingerem is volt meg hasonlók. :D
De ez nem valódi álterhesség!
Egyébként meg a mindenféle tünetek általában nem jönnek rögtön ahogyan megfogan a baba. Legtöbbször csak a 6-8. héttől jön a rosszullét és társai.
Arról nem is beszélve,hogy valakinek az égvilágon semmi tünete nincs, esetleg még nagy vígan menstruál is az első 1-2 hónapban.
Szóval nyugi! 2 hónap még semmi! :) Jön majd az a baba! :)
meg, hogy most mit nevezünk ilyen tüneteknek? hányás?
ilyen sosem volt
de olyan, hogy úgy éreztem, hogy feszül a cici meg ilyenek az volt
de ez még a próbálkozás előtt is volt csak sosem figyeltem fel rá
Az álterhesség nagyon ritka... én embernél még nem is hallottam róla, állatkám viszont már volt álvemhes -rendesen nőtt a hasa, sőt tejelválasztás is volt.
Ne nagyon paráz rá a dologra, mert annyira nem poén; a pszichés "zavar" hormonális változásokat is okozhat, ami a tényleges terhesség létrejöttét megakadályozza
Az álterhesség ritka jelenség , mely 22 000 terhességből 1-6 –ot érint. Bár a tudósok számára továbbra is jórészt érthetetlen, hogy mi okozza a jelenséget, a legutóbbi esettanulmányok és vizsgálatok egyre nagyobb betekintést engednek a betegség és a hormonok, valamint a pszichológia kapcsolatába.
Azok, akik a betegségben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.
Az álterhesség leggyakoribb tünetei a következők:
Menstruáció megszűnése
Reggeli rosszullét
Bizonyos ételek utáni sóvárgás
A has megnövekedése
A mellek megnagyobbodása
Néhány álterhes beteg még arra is képes, hogy pozitív terhességi tesztet produkáljon, állítja Dr. Paul Paulman, a University of Nebraska Medical Center családorvosa.
Az álterhesség tünetei és okai
Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító
Az álterhesség, vagyis Pseudocyesis olyan állapot, amelyben egy nem várandós nő úgy véli, hogy terhes, még akkor is, ha nincs fizikai bizonyítéka a terhességnek.
Az álterhesség ritka jelenség , mely 22 000 terhességből 1-6 –ot érint. Bár a tudósok számára továbbra is jórészt érthetetlen, hogy mi okozza a jelenséget, a legutóbbi esettanulmányok és vizsgálatok egyre nagyobb betekintést engednek a betegség és a hormonok, valamint a pszichológia kapcsolatába.
Álterhesség és a tünetek
Azok, akik a betegségben szenvednek, olyan tüneteket produkálnak, melyek még a tapasztalt szakembereket is megtévesztik. Nem csak meg vannak győződve arról, hogy gyermeket várnak, de az olyan terhességi tüneteket is jóhiszeműen másolják és produkálják, mint a menstruáció megszűnése, hasi növekedés, hányinger és hányás, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni sóvárgás.
Az álterhesség leggyakoribb tünetei a következők:
Az Ultrahang vizsgálat
Az ultrahang a 70-es évek elején terjedt el az orvosi gyakorlatban. Napjainkban igen gyakran használt vizsgálati módszer, hiszen semmilyen kellemetlenséget, vagy kockázatot nem jelent a páciens számára...
Tudjon meg többet a Diagnosztikai módszerekről a WEBBetegen!
Menstruáció megszűnése
Reggeli rosszullét
Bizonyos ételek utáni sóvárgás
A has megnövekedése
A mellek megnagyobbodása
Néhány álterhes beteg még arra is képes, hogy pozitív terhességi tesztet produkáljon, állítja Dr. Paul Paulman, a University of Nebraska Medical Center családorvosa.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik
"A terhesség minden jele és tünete tapasztalható ezeknél a betegeknél, három kivételével: nem hallható magzati szívhang, a magzat ultrahang vizsgálattal nem látható, és nincs szülés” - mondja Dr. Paulman.
Az álterhesség gyakran a beteg valamely barátjának vagy ismerősnek valós terhességével egyidőben jelentkezik.
Noha a legtöbb elmélet az álterhességet a tudatalattiból eredezteti, biológiai vizsgálatok arra utalnak, hogy lehet részben hormonális eredete is. Mivel a betegség csak kevés embert érint, nincs széleskörű vizsgálat az álterhesek tipikus hormonális profiljáról. A University of Michigan esettanulmányai azonban azt mutatják, hogy sok álterhes betegnél emelkedett az ösztrogén és a prolaktin szint- mely vegyületek okozhatnak olyan testi tüneteket, mint a haspuffadás, tejelválasztását, valamint olyan pszichológiai tüneteket, mint a babával való kapcsolat kialakításának erős vágya.
Ez felveti annak lehetőségét, hogy pseudocyesis egy finom elme-test visszacsatolás eredménye: a kezdeti érzelmi állapot indukálja a kóros hormonszintet, ami viszont testi és lelki tüneteket eredményez. Dr. Mary Erskine, a Bostoni Egyetem biológusa szerint, aki a szaporító szervek neurológiáját tanulmányozza, a szorongás lehet az egyik érzelmi állapot, amely segít ezt a visszacsatolást mozgásban tartani. "A stressz nagymértékben befolyásolhatja a petefészek-ciklus szabályosságát" - mondja Dr. Erskine.
Mely nők a leginkább veszélyeztetettek?
Az álterhességtől a leginkább veszélyeztetettek nők a következők:
Azok, akik a harmincas éveik végén, negyvenes elején járnak
Akik már évek óta próbálnak teherbe esni, és termékenységi problémával küzdenek
Akik érzelmileg általában nem labilisak, ám a terhességgel kapcsolatban túlérzékenyek
Akik elvetéltek, vagy elvesztették gyermeküket
Az álterhességben szenvedő nők esetében a pszichológiai tanácsadás ajánlott annak érdekében, hogy kezelni tudják a pseudocyesis mögött meghúzódó érzelmi és pszichológiai okokat,beleértve a stresszt, a szorongást és a depressziót is.
További ajánlott fórumok:
- Nem annyira külön Karám
- Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
- Valóban annyira számít a méret?
- Már nem szerelmes, mit tegyek? Annyira szeretem, mégis napról napra meghalok...
- Miért akarja minden rokonom annyira, hogy bepasizzak?
- Tudja valaki, hogy milyen tünetei vannak a kutya álterheségének?Lehet-e álterhes a kutyám?