Mennyi az annyi? (beszélgetés)
Ha van autója:)
Mi kocsival járunk dolgozni is, múlt hónapban 40ezerért tankoltunk.
Ertem a felvetesed, ugy johetett le, hogy nekem e nem szamit bele az alapokhoz, de termeszetesen mint minden anyanak, nekem is a gyerekem az elso.
Na, de tenyleg itt lehetne vitatkozni szerintem orakig! Remele 1 ev mulva megtapasztalom az otthoni eletet, akkor majd jovok es beszamolok!
Tovabbi szepe estet!
csak annyit modntam, hogy nekem más van benne a nagyon nagyon alapban... mig egy felnőttre simán lehet csak 5 évente veszel ruhát, a ygerekre gyakorlatilag kéthavi szinten kell min mert nő mint a gomba.. ezért az egyik nagyonalap, a másik elhanyagolható, max hosszútávos költség.
szóval rácsodálkoztam, hogy ha van ygerek, akkor a minimális alapban miért csak ja van benne.. . na elnézést, hogy "hangosan" el mertem gondolkodni a dolgon... .
De ovabbra is ugy erzem, hogy felreertettel.
Nekem sem a kaja meg a rezsi kifizetese jelenti a kenyelmes eletet nyilvan. De szerinte ha van gyerek, ha nins, a ruhat nem csak a gyerekned veszed, hanem magadnak es a ferjednek is nem? De azt nem biztos, hogy minden egyes honapban. Pl szamomra alap az etterem, a mozi a kirandulas, a fodrasz es meg sorolhatnam, mert pl jarok edzeni, akkor a kondi berlet. De en csak a nagyon alapot kerdeztem most.
Istenem, de ezen most nem fogok nekiallnin vitatkozni, nyugodtan fujd a magadet, ezzel meg nem lettem sem okosabb, sem informaltabb!
ha erre irányult a kérdésed (nekem is ezt írtad) akkor mit értettem félre?? Éán csak azt jegyzetm, meg, hogy szerintem ha már gyerekünk van, akkor nemcsak a kaja, hanem a ruháztatás is alaprezsi.. ugyanúgy mint a házfentartás... nem értettelek félre, hanem csak rácsodálkoztam valamire ;)
mondjuk nekem mitn írtam eléggé sokminden "alap", ha a kényelmes életet nézzük. aztán meg ha nem telik épp, akkor meg nyilván megoldja az ember .
Mikor 2 éves volt,nekem sem volt gond,azt vette fel amit ráadtam vagy elővettem neki.De bekerült oviba,és hidd el a gyerekeknél gonoszabb teremtés nincs a világon!Amikor picsogva megy haza,mert bántónak érezte hogy a Lajcsika azzal szekálta egész nap hogy rajta sima ki pólócska volt bezzeg neki mit tudom én /lányom van/ Verdás és az övé szebb....Kicsik,de a kis lelke összetörik és szeretne ő is olyat vagy még szebbet,hogy az orra alá dörgölhesse!!
Lesz ilyen,hidd el!
Dehogy hangzott úgy!Lehet,hogy én voltam félreérthető...Bocsi!
Csak rá akartam mutatni egy példával,hogy gyerek mellett nem extra a ruházkodás,mert vannak extra igényeik,bár nem tudom hogy mennyi idős a csemetéd.
Na most ugy hangozhattam ezek szerint, hogy nem akarom ruhazni a gyerekem. Nekem azert extra, mert attol meg ha nincsen a gyereknek a legutolso divat szerint ruhaja, attol meg teljes az elet.
Nem azert kerdeztem, hogy mi mennyi, mert nem jutna tobbre ha akarnank, mert otthon is angol fizetesem lesz, csak nem mindegy mennyit tudunk felretenni havonta. Igazabol ezert volt az eredeti kerdesem.
ha már a ruhát se érted bele, akkor 3 főre már 200 is elég.
feltéve hogy mondjuk 3 főre olyan 100 négyzetméter, legaalább közepesen szigetelt házat számolsz.
Igen, rezsinek en most csak a viz/villany/futes/szemetdij/net-et ertem, plusz a kaja.
En fozok mindenkeppen, de sok hust eszunk, foleg csirkemell.
Az egyeb pl ruhaszkodast mar en extranak szamolom, most tenyleg csak a nagyon alapot szamitom egyelore. Ja meg hat a benzin.
Írd meg mit értesz rezsi alatt? csak a viz, fűtés, villany, szeméttdíj?
nekem pl a rezsifogalmamba beletartozik a net, a teló (melóhoz úghyis kell, így nem lesprórolható), a benzin a férjemnek a melóbajáráshoz, a gyerek bérlete a sulihoz, a sportolás ára...
Kaja nagyban is függ attól mit esztek, és mennyit. Főzöl e, vagy hozott kaját számolsz.
Plusz azért ha ygerek van, akkor folyamatosan kell, ruházni, cipő stb.. ezt is "rezsinek" számolhatjuk..
Ki lehet jönni 250 ből is.. de abban sokminden nincs.. Amúgy igaz az, hogy a kaja tud a legnagyobb költség lenni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi legyen az annyi? Segítsetek lécccci! :)
- Szerintetetek mennyire használható a hipermarketekben kapható "Leg Magic", érdemes érte annyi pénzt kiadni?
- Mennyi legyen az annyi, amiért maradni lenne érdemes?
- Mennyi az annyi? Gyerektartás
- Nem baj, ha fogyókúra alatt annyit eszek, amennyi jól esik?
- Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal?