Mennyi az "annyi"? (beszélgetés)
Szerintem ők zsenik....
Két ekkora korú gyerekkel,hitel mellett,jóval átlag alatti jövedelemből...Nekem nem menne.
Furcsa ember vagy.
Minimális információból, köpje neked az ötleteket valaki/k úgy, hogy te ismered, de te sem tudsz semmit, sőt ő maga sem tenni magáért.
És még te nyomod az ívet, hogy unatkozó, kötekedő emberek vannak itt.
Te, hogy itt töltötted a napodat, hova sorolod magad?
Ha valaki igazi pü.-i tanácsot akar, forduljon szakemberhez, ha nincs neki józan paraszti esze!!!!
Ez a portál sajnos már régen nem olyan, mint amilyennek indult. Persze, néhány kötekedő, rosszindulatú, gúnyosan beszólogató mindig volt, de közel nem annyi, mint mostanra. És mintha utaznának arra, hogy szándékosan félreértelmezzék, vagy ami még rosszabb: kiforgassák a leírtakat. (Ezen már jó ideje nem csodálkozom; és akinek nem inge, ne vegye magára. Akinek meg inge, az valószínűleg nem fog felöltözni.) Ugyanakkor az ilyenek miatt nem általánosítani kellene, hanem kiválogatni a búzát az ocsúból.
A fórum témájára visszatérve: azért van itt jó pár használható ötlet. A leírtak alapján úgy látom, a pánikot a haláleset váltotta ki. Meg kellene nyugodni, higgadtan átgondolni a lehetőségeket és cselekedni, mert nagy csodák ritkán vannak.
Ezt a baromságot...
Mégis mit vártatok, már bocsánat. Mindenki elmondta, hogy ő hogy spórolna, ráadásul valóban kivételesen semmilyen rosszindulatú hozzászólás nem került ide.
Ahogy már más is megírta, csodák nincsenek, vagy többet keresel, vagy kevesebbet költesz. Mindenki elmondta, hogy min lehet spórolni nagy általánosságban, és mivel csak a kocsit meg a dohányzást írtad meg konkrétan, természetes, hogy erre ment rá mindenki.
Ebből a leírásból kb minden 5. "panellakóra" rá lehetne ismerni, szóval biztos minenki róla fog beszélni...
Álljon meg a menet.
Két módon lehet több pénzt csinálni.
1. Több bevétel
2. Kevesebb kiadás.
Ezekről beszélt mindenki. Futhattok óvó nénihez, akkor sincs más megoldás. Ha nincs maradék, akkor a félretenni szánt összeget fizetés napján el kell dugni.
Tudod, mikor felvetettem neki, hogy megírom itt, meglepődött. Hogy de ráismerhetnek, mindenki róla fog beszélni. Mondtam, ha én anonim tudok maradni, akkor nem.
Mit vártunk?
Igazából azt, hogy valaki, aki okosabb, beosztóbb, és esetleg hasonlóak a körülmények, mond valami jó tippet.
Ez a tegyél félre x összeget, oldd meg nélküle, s ha sikerül emeld, jónak tűnik. Ki fogja próbálni.
Bevallom, mivel nem drogos, nem beteges, nem szeretős a téma, meg is lepett, hogy mi mindenbe bele lehet kötni.
Ma is tanultam valamit. Ne az unatkozó hoxásoktól kérjek tanácsot.
... mikor Anyum meghalt 88-ba előtte napokkal mondta h hol találom a temetésére gyűjtött pénzét !!! tudta nagyon jól h örülök h hóvégéig kitart a fizetés ! és gondolkodott-gondoskodott helyettem is ! nekem + a legrosszabb rémálmaimban sem jutott volna eszembe h 2 nap múlva szükségem is lenne rá ?! és a pénze nem volt + ! majd évek múltán előkerült :( :( mikor Apám maghalt 7 év múlva , még akkor se volt 1 fillér tartalékom se , de a gyerekeink kisegítettek ! na utána kezdtem el jobban észhez kapni ! pedig közbe-közbe is mindig spórolgattunk valami céllal ! de 1 temetés azért sose annyiba került , mint valamilyen háztartási gép cseréje !
... hát nem csodálkozom azon h a szomszédasszonyodnak olyan gondolatai támadtak h hozzád fordult a kérdésével ! de amíg a gyerekek tanulnak ? addig nagyon nehéz félretenni még a kicsit többől is !
Közben elolvasta a fórumot.
- Szuper! Mennyien elítélnek, pedig nem ismernek! Kár volt megkérdezni. Nálam mindenki jobban csinálja, úgy látom.
Sosem kért.
Egyszer elmondta, hogy be kellett segíteni a temetési költségekbe, és akkor rájött, hogy nekik se lenne miből, ha ilyenre kerülne sor.
Akkor mondott el dolgokat, és megkérdezte: ők nagylábon élnek?
De az egyetlen 'támadható' dolog a dohányzás. Legalábbis sokan lovagolnak ezen. Miközben mások isznak, kaszinóznak, stb.
Tény, hogy aki semmilyen támogatást nem kap a szülőktől, annak minden pénzbe kerül.
Az meg, hogy én lesem a szomszédaimat... Nevetséges.
Szerintem lehet jóban lenni a szomszédokkal anélkül, hogy kiteregetnénk anyagi helyzetet. Majdnem olyan érzékeny adat, mint a szexuális élet. Soha nem mondanám el nekik. Ha ők hoznák elő, hamar elterelném. Nem vagyok kíváncsi rá...
Légy szemfüles, nehogy kölcsönkérjen. 🙂
Nem tudok mindent.
De azt már tudom, hogy ez a kötekedők fóruma.
Biztos vagy benne...?
Nekem ők csak a szomszédaim, de ha elmondja ezeket, képben vagyok. Sokkal több dolgot elmond, amik nem tartoznak a témához és ide. A cipővásárlás évek óta közös program, mert sokszor vásárolunk együtt úgy, ahogy írtam is.
Nem olyan nagy titok ez... 😊
... ne találd furcsának azt h valakinél 18 és 15 éves gyerekek voltak már , mire eljutott odáig h ráébredjen h valamit másképpen kellene !!! ... hasonló cipőben voltam ! rettenetesen nehezen sikerült eljutnom arra a szintre h ma már nem okoz gondot a beosztás, a megtakarítás ! valamennyire ment régen is , de mint mindent lehetett jobban is csinálni !!! láttam másnál h kevesebből is képes ésszerűbben megoldani a háztartástól kezdve a megtakarításig !!!
... és Anyukádnak tökéletesen igaza volt !!!... mi is átlagemberek vagyunk :)
További ajánlott fórumok:
- Mennyi legyen az annyi? Segítsetek lécccci! :)
- Szerintetetek mennyire használható a hipermarketekben kapható "Leg Magic", érdemes érte annyi pénzt kiadni?
- Mennyi legyen az annyi, amiért maradni lenne érdemes?
- Mennyi az annyi?
- Mennyi az annyi? Gyerektartás
- Nem baj, ha fogyókúra alatt annyit eszek, amennyi jól esik?