Menniybe kerül egy válóper? (tudásbázis)
és a bíróság segítsége ingyenes.
ha elmész - elmentek - a bíróságra, ott mindezt elmondják, és mindenben segítenek, még a keresetlevelet is megírják nektek. így megbizonyosodhattok róla, hogy minden oké, el fogja fogadni a bíróság, és nem fogja visszaküldeni hiánypótlásra. ha az ember maga csinálja, becsúszhat valami hiba. én pl. az előbb elfelejtettem leírni, hogy ha van közös gyermek, akkor az ő születési anyakönyvi kivonatát is csatolni kell.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Sajnos igen, én is ezt tennném a helyetekben , ha nem lenne más kiút! Sok sikert és fel a fejjel, mert lesz még jobb idő rátok! Sok szerencsét!
keresetlevelet kell írni, az illetékes városi bírósághoz címezve. csatolni kell a házassági anyakönyvi kivonatot - az eredetit, mert erre fogják rápecsételni, hogy a házasságot az ilyen-és-ilyen számú határozatával a bíróság felbontotta. a keresetlevélbe bele kell írni, hogy a közös vagyon felosztása megtörtént és közös megegyezéssel kéritek a házasság felbontását. ha van közös gyermek, akkor még azt is bele kell írni, hogy a gyermek elhelyezéséről, tartásáról, láthatásáról, felügyeletéről, az utólsó közösen használt ingatlan használatáról megegyeztetek. az időpont attól függ, mikorra tűzik ki az első tárgyalást. (4 hónapon belül kell a keresetlevél beérkezésétől.)ha minden tisztázott, és mindketten megjelentek, már az első tárgyaláson felbontják a házasságot.
olyan hülyén hangzik ez az egész.lehet most sokan azt hiszitek,a segélytől várjuk a jólétet.pedig nem így van.annyi igazság van a dologban,hogy tényleg nagy bajban vagyunk,és szükségünk van a támogatásra.és ha kell,akkor papíron elválunk.szégyen.ez van:(
akkor nem jó,mert a ház kettőnk nevén van:(
de még akkor is azt mondom,megéri elválni,mert akkor az önkormányzatnak is segítenie kell.ha meg nem válunk el,marad minden a régiben,vegetálhatunk:(
már csak a 12ezret kell össze szedni.
mennyi idő egy ilyen válás,és mi kell hozzá?
bocsánat, nem volt igazam, szociális okból költségmentesség kérhető. igazolni kell: vagyonnyilatkozat, keresetről munkáltatói igazolás vagy nyugdíjszelvény, vagy munkanélküli járadék igazolása a munkaügyi központtól.
viszont ha valakinek vagyona van - pl. ingatlan van a nevén - akkor az már kizáró ok szokott lenni.
Szerintem is létezik még méltányossági alapon.
szerintem ingyen lenne neked!!
Hát azt nem tudom.Kérelmeknék család jövedelmét kérik és ha Ő is ott tartozkodik,akkor lehet,hogy beszámitják.Az önkormányzattól függ,mennyire hiszik el,hogy külön háztartásban éltek.Válási papir ezt igazolja.
most mennem kell,ha valakinek van ötlete,írja meg.
köszönöm!
de akkor az ő jövedelme is beleszámít ha segélyt szeretnék kérni.nem?tehát ki kell jelentkeznie innen
Sztem nem,nekem is van ismerősöm,akik valami kárpotlási ügy miatt "váltak" el,és a mai napig egy házban laknak.Mondjuk,részleteiben nem ismerem az ügyet,mert az asszonynak van "szülői " háza amit megörökölt,nem tudom oda átjelentkezett-e vagy maradt a régi cim.Végül is a biróság nem kötelezi lakhely elhagyásra az elvált feleket,nem?
mivel nincs más megoldás,muszáj ezt választani:(
elhiszem,hogy sokan ezt csinálják,és elég szomorú:(
ott éppen most röhögtek körbe.nem ad segítséget,ezt se fogja leigazolni.a gyerek papíron is nálam maradna,gyesen is vagyok
én is úgy tudom,hogy külön lakcím kell.most ezen megy a dilemma,hogy hova jelentkezzen be
ez akkor van ingyen, ha nincsen munkád, vagy nálad van a gyereked
szia!! nekem 2.5 éve ingyen volt, méltányosságot kell kérni a tanácsnál
De sok embertől hallom ezt, hogy így oldják meg. Nem kell más-más lakcímen lenni?
úgy tudom, nincs, a 12 ezret mindenképp ki kell fizetni.
gondolom akkor is el kell menni,lesz tárgyalás.az illetékre nem lehet méltányosságit kérni?
Szia!Az attol függ,miben tudnak megegyezni a felek.Ha jogi képviselővel mész és a Te javadra dönt a biró,akkor kérheted,hogy az ügyvédi költséget is a másik fél fizesse meg(ez nem biztos,igy hallottam) Egy ismerősömék is most vállnak és az asszony kéri a férjtől az ügyvédi költség téritését.Itt viszont mindként félnek van ügyvédje,ugyhogy ezt nem tudom,majd a két ügyvéd elharcolgat egymással ki mit fizessen.Méltányossági alapon már nem lehet beadni válópert?Mert akkor ingyenes,talán még perköltséget sem számitanak fel.
Igen van! Nálunk a ki megnyertem nem kellett fizetnie(felperes), így az alperes fizette még az enyémet is. De van méltányosság, mert ha nekem kellett volna fizetni akkor elegenték volna, de a volt férjemnek is elengedték! Akko 6000Ft volt!
akkor írjatok közösen egy keresetlevelet, amibe beleírjátok, hogy mindenben megegyeztetek, követelésetek egymás felé nincs, ragasszátok rán a 12 000 Ft-os illetékbélyeget, és küldjétek el a városi bíróságra.
pont azért válnánk el,mert nagyon rossz helyzetben vagyunk,de az önkormányzat nem segít,mert a férjemnek 90ezer a bére.így meg kénytelenek lesznek segíteni.
tehát csak papíron válnánk.
milyen illeték????
10000ft?méltányosság van?
Én 2006 ban váltam el akkor nekem 30000Ft volt.
nem kell ügyvéd.közös megegyezés alapján válnánk.semmi vita nem lesz.
További ajánlott fórumok: