Melyik az az angol nyelvű zeneszám amit a szövege miatt érdemes lenne megtanítani 10-15 éves gyerekeknek angolórán? Cél: nevelő érték. (tudásbázis)
Próbálkoztam már vele, de azt mondták hogy gagyi, 5.ben, de hetedikben meg kérték hogy hallgassuk meg azt hogy Old Mcdonald has a farm. Más minden csoport!
A nagyoknak akiknek ez szólt megadtam a netes címet, szeretném, ha azok akik szeretnének tanulni, ne csak az órán tudják a tudásukat bővíteni hanem szabadidőben is.
Komoly számokkal viszont nem érdemes foglalkoznotok, mert nehezebb a szövegük. Ha a szándék nevelő cél, akkor ilyesmit kéne inkább tanítani.
Mi is annak idején tanultunk vmi számot, keményen 1 szó maradt meg belőle. Meg az se volt érdekes, hogy a tanár lefordította nekünk. Lediktálta meg lefordította. Remélem, hogy legalább kinyomtatva vagy fénymásolt példányba kapják meg a gyerekek.
Amúgy meg nem lehetsz benne 100% biztos, hogy nem élveznék az ilyen zenéket. Én is tanár vagyok, bár én gimnáziumi, de még ők is élveznék...
Fool'S Garden: Lemon tree
Rod Stewart: Sailing
Nick Cave& Kylie Minogue: Where the wild roses grow
Nekünk ezeket hozta be anno a tanárnőnk.
Louis Armstrong: What a wonderful world
:D
Mi is tanultunk párat, már középiskolában.
Majd leírom, mert most munkában vagyok xD
Mi a tanárunkkal sok U2t hallgattunk fordítottuk tanultuk :)
szerettük,jó 5let volt tőle:)
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Versek gyerekeknek
- Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket?
- Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket?
- Hogyan mondjam meg a gyerekeknek?