Melyik az a szervezet ami gyűjt a vörösiszap károsultaknak, és ha beviszek ruhát, akkor biztosan oda kerül ahová kell? (tudásbázis)
Felhívás! Kérem, ha rendelkeznek már nem használt baba illetve gyermek ruhákkal, játékokkal, valamint pelenkával, babaápolási szerekkel, szíveskedjenek eljuttatni a tapolcai Védőnői Tanácsadóba (Tapolca, Kazinczy tér 1.), ezzel szeretnénk segíteni a bajba jutott gyermekeken a vörös iszap sújtotta térségben.
Ezeket az adományokat a területileg illetékes védőnők osztják szét a rászorulóknak Kolontáron és Devecserben. Köszönjük a segítséget!
Sziasztok!
A gls hungary kft. téritésmentesen (ha minden igaz) elszállitja a károsultaknak az adományokat. Én most vettem fel velük a kapcsolatot, várom a válaszukat, hogy mikor és milyen módon lehet átadni a futárnak az összegyűjtött holmit.
A cim melyre email-t kell irni és ők válaszukban tájékoztatnak a módjáról: segelyadomanyozas@gls-hungary.com
Sziasztok!
Az alábbi infókat egy Hoxás társunk naplójából ollóztam ki. Gondolom nem haragszik érte... Talán segíthet eligazodni, van itt több város is, ahol várják a tárgyi adományokat, bár az előttem szólóval is egyetértek, a jobbikosok is a megfelelő célhelyre juttatnak mindent.
Holnap én is beviszem az összegyűjtött ruhákat.
Szép estét!
"Amire szükségük van az iszapömlés áldozatainak
Adományokat várnak
Az iszapömlés sújtotta településeken továbbra is a következő dolgokra van a legnagyobb szükség:
- gumicsizma (különösen (38-44-es méretig)
- gumikesztyű
- egészségügyi maszk
- védőszemüveg
- matracok
- párnák
- paplanok
- takarók
- meleg ruhák
- alsóneműk (zokni, bugyi, trikó gyerekeknek is)
- tisztálkodási szerek (vécépapír, fogkrém, fogkefe, pelenka, stb.)
- tisztítószerek
- cipő
- tartós élelmiszerek (konzer, kenyér, tea, stb.) és ezek tárolására alkalmas zacskók
- szemeteszsákok nagy mennyiségben
- elem
- gyertya
- törülköző,
Az adományokat ezeken a címeken gyűjtik:
- Ajka-Padragkút, Padragi út 62.
- Kristály-Völgy Egyesület, Ajka Sport u 14. /a Bányász Sportpálya szürke épülete, itt este 11 óráig várják az adományokat/.
- Budapest, 1132. Budapest Váci út 6. 4 em. 4., Helpfamily Kft. (a cég Budapesten összegyűjti az adományokat,
Ivóvizet várnak
Vízgyűjtés kezdődött az iszapömlés miatt károsult kolontáriaknak. A gyűjtőpontokat regionális raktárakban alakították ki:
- Budapesten a XXI. kerületben, a II. Rákóczi Ferenc út 195-197.
- Győrben a Zöld utca 22.
- Debrecenben a Rigó utca 56.
- Tatabányán a Búzavirág út 3.
- Miskolcon a Repülőtéri út 4.
- Veszprémben a Gerenda utca 4-6 alatti címre vihetik adományaikat hétfőtől-péntekig, 8 és 16 óra között.
A fent említett gyűjtőpontokon a palackozott vizen kívül a következő adományokat is gyűjtik:
- tartós élelmiszer
- takaró
- kabát
- zokni
de mindenféle adományt továbbítanak a rászorulóknak, ha az bontatlanul, a szavatossági idő figyelembevételével érkezik. "
Igen , én is ruhát szeretnék,nem pénzt. Ma szedtem összes itthon 3 zsák ruhát,amit egyébként kidobnék. Férfifarmerok kb 10, pulcsik szintén olyan 10, női kabát téli 2, mellények szörmés meg pufi 3db, női farmerok, pulcsik, sapka sál, kesztyű,póló , melegitő, gyerekkabát..
Szóval egy jó csomó olyan ruha aminek semmi baja egyszerűen csak kifogytam vagy a férjem kihizott:)
Ugyhogy ezeket szeretném elküldeni. pénzt sajnos nem áll modomban, de szerintem ennek is legalább ugy fognak ölülni akik kapják mint a pénznek.
További ajánlott fórumok:
- Allianz-os reálhozam károsultak:(
- Hol kell szocpolt igényelni? (Mivel hitelt nem szeretnék rá felvenni - melyik állami szervezetet kell megkeresni?)
- Egy "elsavasodott" szervezetet, mennyi idő után lehet helyreállítani?
- Mennyi D vitaminra van szüksége a szervezetnek? Ti mennyit szedtek?
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Rengeteg a savam mivel tudnám savtalanitani a szervezetemet??