Melyik a legjobb tárkonyos raguleves recept? Csontos hússal, vagy nem? (tudásbázis)
Köszönöm mindenkinek! Nagy sikerem volt húsvétkor a levessel! Édesapám, nagymamám is dicsérte, ami nagy szó :) csirkecombokkal készítettem.
Rozália naplója pedig nálam is ment a kedvencek közé, nagyon jó ötleteket kaptam belőle!
Én ez alapján szoktam készíteni, csak zöldbab helyett karfiolt rakok bele:
Teljesen mindegy mit teszel bele, a lényeg, hogy kiadós legyen, hisz a ragú leves egytálételnek számít. A lényeg, hogy elég tárkony legyen benne, és rengeteg zöldség + bármilyen hús+ nekem a levesbe való csigatészta jött be.
Én mindig főzőtejszínnel habarom, és pogácsával kínálom.
Csináltam egyszer karajból, ill. combból, de borzalmas volt...
És természetesen friss zöld tárkony bele...!!
Nem az a link, ez: [link]
A 693. reci.
A ragu alapvetően apróhúst jelent. Kiváló lesz akkor is, ha csontos hús nélkül készíted bármilyen, ragunak alkalmas húsból.
Itt a tárkony a lényeg, nem pedig a csont, ami általában a "natúr" húslevesekhez kell.
Csak baromfiból csinálom: csirke, pulyka.
Az alap ugyanaz. Borsót, egész borsot teszek bele. Amikor majdnem kész, akkor keverem bele a atejfölt és csak a végén a citromlét bele.
Sziasztok! Húsvétra tárkonyos ragulevest rendelt a család. Készítettem már csirkemellből, amit a gyerekeim imádtak, de most nagyobb bagázsra főzök, szeretném, ha a lehető legjobban sikerülne :D
Egy barátnőm szerint akkor lesz igazán finom a leves, ha csontos húst rakok bele. Szerintetek miből készítsem? Köszönöm, ha írtok!
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Hiányérzet az életedben
- A tárkonyos raguleves tarjából készítve is finom lehet? Csirkemellből is finom lett, de úgy éreztem a tarját is elbírta volna.
- Tárkonyos raguleves
- Hogyan kell készíteni a kassai ragulevest és a bogácsi csirkemell csíkokat?
- Mi az oka, hogy aa tárkonyos raguleves mikor készen van, elzártam, beleöntöm a citrom levét, akkor "összerántja" a levest?