A tárkonyos raguleves tarjából készítve is finom lehet? Csirkemellből is finom lett, de úgy éreztem a tarját is elbírta volna. (tudásbázis)
Én tejszínes tárkonyos ragulevest szoktam főzni, fenn van a receptjeim között.
Még csak pulykából és csirkéből készítettem, de biztos jó sertésből is. Én a palóclevest is csirkemellből főzöm mostanában, a gyerekek jobban megeszik, és nekem is jobban ízlik.
Én az angolzellert kihagytam, és sima citromlevet tettem bele. Finom lett, érdemes kipróbálni!!!
Sok sikert és jó étvágyat hozzá! :)
Köszönöm, azt hiszem ma ki is próbálom.
Minden van hozzá otthon elvileg... húson kívül.
Én hirtelen ezt a receptet találtam a neten, ami tetszett, ez alapján csináltam:
Maga a"ragu"arról szól,hogy szinte mindent tehetsz bele amit találsz otthon.
Azért készítik inkább baromfi húsból(mellből),mert az hamar megfő.Ez fontos,mert egyszerre kell a húsnak és a zöldségnek megfőnie.
Én a tárkonyt csak az utolsó 5 percben teszem hozzá,mert így tartja meg az aromáját.
ha ragaszkodsz a tarjához és a savanykás leveshez akkor én így készíteném:
A husit megpirítanám kevés olajban. felengedem vízzel és babérlevelet, foghagymát, hagymát, paprikát és paradicsomot raknék bele.
Zöldséggel dúsítanám: répa, fehér répa, zeller karalábé, később borsó, brokkoli.
hogy az ízeket fokozzam füstölt tarjából raktam bele pár kockát.
A végén tejszín híjján tejföllel behabartam.
nagyon finom lett.
Jó étvágyat!
A párom próbálta egyszer, de nem lett az igazi. A pulykamell jött be a legjobban, abból viszont kell bele tenni bőven.
Tényleg, nem tudnátok elküldeni nekem a receptet? Otthon nem találtam meg, pedig meg akartam már lepni egyszer, hogy én készítem.
Ha lehet részletes legyen, mert néha még a rántotta is kifog rajtam :)
De még milyen finom hmm :D
Főleg ha szereted azokat a húsokat amik nem annyira szárazak.Én sokkal jobban mint az íztelen csirke pulyka mellet.Persze tudom az egészségesebb.
További ajánlott fórumok:
- Ti mivel szoktátok a húst megtölteni?Most itt karajszeletekre, csirkemellre, amit aztán feltekerünk, összehajtunk, sütünk, rántunk?
- Süthetek egy tepsiben sertéstarját és csirkemellet?
- Melyik a legjobb tárkonyos raguleves recept? Csontos hússal, vagy nem?
- Tárkonyos raguleves
- Hogyan kell készíteni a kassai ragulevest és a bogácsi csirkemell csíkokat?
- Mi az oka, hogy aa tárkonyos raguleves mikor készen van, elzártam, beleöntöm a citrom levét, akkor "összerántja" a levest?