Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyik a legegyszerűbb és leggyorsabb mézeskalács recept? fórum

Melyik a legegyszerűbb és leggyorsabb mézeskalács recept? (tudásbázis)


26. usibub (válaszként erre: 25. - Zojci)
2008. dec. 24. 15:12
NE IS MOND, HA ÉREZNÉD MILYEN FINCSI
25. Zojci (válaszként erre: 23. - Usibub)
2008. dec. 23. 22:27
MMMM jól hangzik!:) Kellemes Ünnepeket!:)
24. Zojci (válaszként erre: 22. - Hettikem)
2008. dec. 23. 22:26
Szia! Nekem megpuhult az almától, de nem is volt túl kemény!:)
23. usibub (válaszként erre: 21. - Zojci)
2008. dec. 23. 16:09
szia drága. örülök hogy ízlet. én holnap csinálom meg, finom piros párolkáposztával és krumpival, nem is gondolok rá, mert csurog a nyálam igy is.:)
2008. dec. 22. 22:47
Sziasztok! Valaki írta,hogy a dobozba tegyünk almát,akkor a kemény kalácska megpuhul.Én nem tudtam így sem megpuhítani az első alkotásomat,de pár éve kaptam meg azt a tuti receptet,amit ma használok,és azóta nincs gondom.kb. a fórum elején olvasott recept...
21. Zojci (válaszként erre: 20. - Usibub)
2008. dec. 22. 22:05
Szia! Ez a legjobb recept amit kipróbáltam!:) izzasztó,de megéri!:) köszi,h megosztottad!:)
20. usibub (válaszként erre: 19. - Zojci)
2008. dec. 22. 21:56
NE IS MOND, ISTENI SZERINTEM
19. Zojci (válaszként erre: 7. - Usibub)
2008. dec. 22. 15:13
Tényleg fincsi lett!:)
18. usibub (válaszként erre: 2. - Annee76)
2008. dec. 21. 12:44
SZIA KEDVES. NA CSAK MOST TUDTAM JÖNNI, ANYU AZT MONDJ, HOGY SIMA PULYA FÜSZERKEVERÉKET VESZ ÉS PLUSZ SÓZZA MÉG EGY KICSIT, VIGYÁZNI KELL, MERT MAGA A FÜSZERKEVERÉK IS SOS, ÉS NÉHA TULSÁGOSAN, ÉS AHÁNY KG ANNYI IDEJIG KELL SÜTNI, NYAKON ÖNTENI AZ EGÉSZ PULYKÁT OLYAJJAL, HOGY MINDENHOL LEGYEN, LEFEDED FOLIÁBA, KÖZEPESEN SÜTNI, ÉS HA A FOLIA ALATT MEGPUHULT, AKKOR LEVESZED ROLA ÉS PIROSRA SÜTÖD. ENNYI DRÁGA. PUSZ
17. _kleo_
2008. dec. 19. 22:33

A legegyszerűbb magokkal kirakni. Mogyoró, dió, mandula, kesudió, tökmag, napraforgómag. Lehet rá aszalt gyümölcsöket is tenni: papaya, ananász, nagyobb szemű mazsola. Ezeket mindet a nyers tésztába kell belenyomkodni. Ha igazán szépet szeretnél, akkor kiszaggatod, tepsibe beleteszed (szellősen, mert megnőnek sülés közben), megkened tojással a tetejét, és utána nyomkodod bele a magokat.


Ha mázzal szeretnéd dísziteni, akkor 1 tojás fehérjét felversz habbá pár csepp citromlével, és 15-20 dkg porcukrot apránként hozzáteszel, közben folyamatosan tovább vered. Ha kész (már nem folyik), akkor erősebb nájlon zacsiba teszed a mázat és a csücskén pici lyukat vágsz ollóval. Aztán már csak a kreativitásod szab neki határt. :) Egy-két óra alatt rászárad a máz. A mézes szabad levegőn sem keményedik meg, nem kell takargatni.

2008. dec. 19. 15:00
És szépen díszíteni hogy kell?
15. usibub (válaszként erre: 14. - _kleo_)
2008. dec. 19. 13:29
KÖSZI ARI VAGY.
14. _kleo_
2008. dec. 19. 13:09
Évek óta ezt sütjük. Egyszerű, finom, puha.
13. _kleo_
2008. dec. 19. 13:03
12. usibub (válaszként erre: 10. - 12e44458f8)
2008. dec. 19. 13:02
IGEN TUDOM HOGY VAN SOK EZER, DE NEM MINDEGY, HOGY KIPROBÁLTÁK MÁR-E VAGY NEM, ÉS HOGY TUTI FINCSI ÉS EGYSZERŰ
11. Annee76 (válaszként erre: 8. - Usibub)
2008. dec. 19. 12:59
Nagyon köszi.:)
2008. dec. 19. 12:55
írd be a keresőbe, hogy mézeskalács és kidob 10000 félét
9. tapsi hapsi (válaszként erre: 6. - Usibub)
2008. dec. 19. 12:53
nincs mit, sok sikert :-)))
8. usibub (válaszként erre: 5. - Annee76)
2008. dec. 19. 12:46
MOST ANYU NINCS ITTHON, DE MEGKÉRDZEM NEKED HOLNAPRA A PULYKÁT, MERT Ő ISTENIEN CSINÁLJA.
2008. dec. 19. 12:44

CSAJOK IGEN A FORUMON FENT VAN, DE EGYET IDE BETESZEK.



Nekem van egy tuti receptem, épp ma sütöttem, én ezzel díszítem a fát is. Rögtön eheted, nem kell várni, hogy puhuljon!

75 dkg liszt, 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 4 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 cs. mézesfűszerpor, 25 dkg langyos méz. Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor.

Nagyon finom, jó puszedlinak, különböző formákat is lehet szaggatni, sőt, én házikót is szoktam készíteni. Azt pedig ajándékként adjuk karácsonyra.

Jó tanács: ha valakinek kemény a mézese, akkor tegye fémdobozba és rakjon bele egy gerezd almát, attól megpuhul!

6. usibub (válaszként erre: 4. - Tapsi hapsi)
2008. dec. 19. 12:44

KÖSZI AZ INFOT MEG IS TALÁLTAM.

PUSZA

5. Annee76 (válaszként erre: 3. - Borbelya)
2008. dec. 19. 12:38
Ugyanez a helyzet.:) Amúgy.. ha esetleg az idetévedettek közül valaki sütött már pulykát, annak segítségét is szívesen venném. A férjem hazaállított egy tollas szörnyedvénnyel.:DD
2008. dec. 19. 12:38
van kb 2 hete egy fórum (fincsi mézeskalács receptet keresek, ki tud ilyet), azon találhattok néhány jó receptet
3. borbelya (válaszként erre: 2. - Annee76)
2008. dec. 19. 12:35

Én is csatlakoznék.

Most készíteném először, és szeretnék tutira menni :)

2008. dec. 19. 12:34
Szia! Jajj de jó hogy nyitottad. Ez engem is érdekelne.
2008. dec. 19. 12:33
MÉZESKALÁCS RECEPTET KERESEK, AMI EGYSZERŰ ÉS GYORSAN KÉSZ VAN. KÖSZIKE

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook