Melyik a legegyszerűbb és leggyorsabb mézeskalács recept? (tudásbázis)
A legegyszerűbb magokkal kirakni. Mogyoró, dió, mandula, kesudió, tökmag, napraforgómag. Lehet rá aszalt gyümölcsöket is tenni: papaya, ananász, nagyobb szemű mazsola. Ezeket mindet a nyers tésztába kell belenyomkodni. Ha igazán szépet szeretnél, akkor kiszaggatod, tepsibe beleteszed (szellősen, mert megnőnek sülés közben), megkened tojással a tetejét, és utána nyomkodod bele a magokat.
Ha mázzal szeretnéd dísziteni, akkor 1 tojás fehérjét felversz habbá pár csepp citromlével, és 15-20 dkg porcukrot apránként hozzáteszel, közben folyamatosan tovább vered. Ha kész (már nem folyik), akkor erősebb nájlon zacsiba teszed a mázat és a csücskén pici lyukat vágsz ollóval. Aztán már csak a kreativitásod szab neki határt. :) Egy-két óra alatt rászárad a máz. A mézes szabad levegőn sem keményedik meg, nem kell takargatni.
CSAJOK IGEN A FORUMON FENT VAN, DE EGYET IDE BETESZEK.
Nekem van egy tuti receptem, épp ma sütöttem, én ezzel díszítem a fát is. Rögtön eheted, nem kell várni, hogy puhuljon!
75 dkg liszt, 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 5 dkg zsír, 4 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 cs. mézesfűszerpor, 25 dkg langyos méz. Máz: 4 tojásfehérje, 50 dkg porcukor.
Nagyon finom, jó puszedlinak, különböző formákat is lehet szaggatni, sőt, én házikót is szoktam készíteni. Azt pedig ajándékként adjuk karácsonyra.
Jó tanács: ha valakinek kemény a mézese, akkor tegye fémdobozba és rakjon bele egy gerezd almát, attól megpuhul!
KÖSZI AZ INFOT MEG IS TALÁLTAM.
PUSZA
Én is csatlakoznék.
Most készíteném először, és szeretnék tutira menni :)
További ajánlott fórumok:
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Fincsi mézeskalács receptet szeretnék, ki tud ilyet?
- Tejtermék mentes mézeskalács receptet tudnátok nekem küldeni?
- Tudtok olyan mézeskalács receptet, ami pár nap múlva puha?
- Hogyan lehet nagy mennyiségű anyagokat a legegyszerűbben, leggyorsabban, a legnagyobb hatékonysággal megtanulni?
- Mi a legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy egy DVD filmből AVi vagy MP4 formátumot készítsek lejátszóra?