Melyik a helyes étrend? (beszélgetés)
Szia! Nem egyik sem. Ez az étrend helyre teszi az összes többit, logikusan levezeti hogy miért. Táplálkozzunk okosan! a könyv címe, nem is kell megvenned könyvtárból is kiveheted - Biokémiai A&B módszer a neve, Eleonora DeLennart a megalkotója, aki olyan élettani igazságokra jött rá, amelyek ide vezettek. Egyidejűleg hozza el az ideális testsúlyt és az egészséget, hiszen ezek összefüggnek! Még szenvedni sem kell közben, ha amúgy egészséges vagy mindent ehetsz, csak oda kell figyelni.
Ajánlom.(Én nem vagyok túlsúlyos, nekem egészségemben segített.)
Szia! Melyik étrendre gondolsz?Paleo, update, Dukán?
Nagyon köszönöm, ha válaszolsz!
Puszi: Kitti
Ez nagyon összetett kérdés, hogy kinek milyen étrend a helyes. Kor, nem, de bizonyos betegségek is közrejátszanak. Neked, ha jól emlékszem, volt egy agyvérzésed, úgyhogy abba az irányba indulnék el, hogy lehetőleg semmi szélsőség, de kutatnám a jellemzőket, hogy mi vezet általában agyvérzéshez, milyen étkezési szokások hajlamosítanak, és ezeket a szokásokat kerülném.
Nyilván fontos a kalória is, meg a tápanyagszükségleteid, de hogy ezen belül hogy oszlik el, kinek mi, változó. Mit gondolsz erről? Milyen ismereteid vannak a betegségeddel kapcsolatban? Vigyázz magadra, és csak semmi szélsőség:)
Egyik sem helyes, vagy helytelen. Először az egyénnek saját magát kell megismernie, rájönni, hogy az ő szervezete hogyan működik, felismerni a jelzéseit, hogy mikor tesz jót, mikor nem. Amikor ezt már tudod, akkor kell diétát választani. A helyes diéta valójában nem önsanyargatásról szól, hanem helyes, nekem megfelelő étkezésről.
Első feladat felismerni, hogy miért vagyok túlsúlyos, aztán azon gondolkodni, ha én egy másik személy lennék, akkor milyen tanácsot adnék ebben az esetben.
Valóban vannak alapszabályok, de elsősorban a testi-lelki-szellemi egyensúlyra (egészségre) kell törekedni. "Csak" egy diéta nem fog segíteni. Akkor csinálod jól, ha a fogyás (vagyis inkább az ideális testsúly) elérése személyiségfejlődéssel jár. Ehhez pedig nem csak diétás könyveket kell bújni!
További ajánlott fórumok:
- Ön vagy Maga? Melyik illendő, melyik helyes és miért?
- Ti tudjátok melyik a helyes? Topon vagyok, vagy toppon vagyok, illetve a netezés és a nettezés között?
- Melyik az a diéta ami sok mozgást de szabad étrendet kínál?
- Helyesírás: melyik a helyes írásmód, majd írj újat.
- Melyik a helyes út?
- Melyik lenne a helyes döntés? Azt válasszam, aki érdekel vagy aki érdeklődik irántam?