Melyik az a diéta ami sok mozgást de szabad étrendet kínál? (beszélgetés)
Kérdezhetek tőled valamit, ha már megtudtam tőled, hogy edzőteremben dolgozol, gondolom értesz hozzá.
Szeretnék egészségesen edzeni és az edzés tervvel rendben is vagyok csak azt nem tudom milyen gyakran kéne edzenem. Két-három naponta nem túl gyakori? Állandóan izomlázam lenne nem?
Szia!
Senkit nem akartam megsérteni, költői kérdésnek szántam, de ha valakiben érzelmeket vált ki és elgondolkodik annak örülök. Heidi84 naplójában a 65 bejegyzésben Tihanyi doktorúr írásával teljesen egyet tudok érteni.
Az egyáltalán nem fogyatékos dolog ha valaki sokat mozog és egészségesen él. Azt tartom "fogyatékos" dolognak, ha valaki elolvas egy magazinba valamelyik "sztár" "csodadiétáját" és minden gondolkodás nélkül követi anélkül tudná mi van mögötte.
Én főiskolán tanulom az egészséges életmód alakításának elméletét és módszertanát. Ha szakembernek tekintesz akkor az vagyok.
Kötelezően járok vérvizsgálatra, mert gyógyszert szedtem, amellett meg kellett. Minden értékem normális, ez egy pár hónappal ezelőtt nem így volt. Egyetlen rendellenesség az, hogy alacsonyabb a vérnyomásom, mint lenni szokott.
Saját felelősségére kezd bele mindenki, sosem biztos, hogy a várt eredményt kapja. Nekem az utolsó remény volt, mielőtt végleg tönkremennek a térdeim. Nekem bevált, neked nem. Ennyi.
Rendben, ez is egy vélemény.
Míg nem sértegetsz és nem makacsul hangoztatod mindenkinek, ha kéri- ha nem, addig rendben is van.
Mint ahogy a 90 napozók véleménye is egy vélemény, ami illik tiszteletben tartani.
Szerintem nyugodtan, én is azt teszem, csak nekem az alapja a 90 napos, így nem zabálom minden nap a csokit tonnaszámra.
Legyen egy saját diétád, vagy konzultálhatsz egy dietetikussal. Én diák vagyok, ezért kénytelen vagyok magamra szabni, hogy mit, mikor és hogyan egyek. Így is működik a dolog.
Elolvastam!!!!! Én vitamint egyáltalán nem szedtem az eddigi 1 hónapom alatt, és eddig semmi bajom nincs tőle, viszont a kilók, ha lassan is, de mennek lefelé!
Most az, hogy nem fogyasztunk pl. annyi húst, azzal szerintem semmi gond nics. A vegák is kibírják hús nélkül.
Viszont mi ténylegesen rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszünk, ami viszont még jó is a szervezetnek.
Szerintetek érdemes diétákat ötvözni?
Mondjuk én szeretnék sok zöldséget és gyümölcsöt enni zsírszegény húsokkal, miközben mértékletesen kisebb adagokban szénhidrátot is fogyasztanék.
Érdemes-e saját diétát kialakítani?
Nem szeretem, mikor valaki rászáll az emberre, és mindenféle sztereotípiákat gyárt.
A 90 naposnál nem a szétválasztás a lényeg, de mégha az is lenne, sem lenne egészségtelenebb, mint az az étrend ami az elhízáshoz vezetett. Másrészt aki csinálja nem ostoba, csak szeretne lefogyni. És tudjuk az aranyszabályt, hogy nem szabad bántani senkit sem a súlya miatt.
Másrészt mindenki gyárthat magának étrendet, talán legegyszerűbb egy diétás szakácskönyvet beszerezni.
Mikor édesayám beteg volt, rengeteg vegaszakácskönyvet és halételes szakácskönyvet szerzett be,a mai napig van olyan receptünk, ami azokból származik. Ha figyelsz arra, hogy napi ötször étkezz, és az elején kis (zsírszegény, szénhidrátszegény) adagokat eszel, és mellette még sportolsz is, akkor garantált a siker. Én megváltoztattam a 90 napost az én ízlésemre, eddig fogytam vele 10 kilót (a mai mérés szerint 11-et), elkezdtem sportolni és a műkajáknak már a szagát is utálom.
Vitaminokat meg nem kell szedni, 3 napig rengeteg zöldséget eszel, a negyedik napon meg csak gyümölcsöt...
Te szakember lennél?
Vagy tudsz valamit amit úgy látszik mi nem?
oszd meg velünk pont ezért kérdeztem a hoxán hátha ismer valaki ilyesmit.
De sértegetni nem kell.
Mellesleg miért fogyatékos dolog, ha egészséges étrendet szeretnék tartani sok mozgással?!
Jó.
Én meg igen:)
Verekedjünk?
90 napos sok mozgással körítve.
70 kilósan nagyon fájt minden mozdulat, mert az izületeim is tropák. Így 60 kilósan már sokkal könnyebb, szívesebben tornázok és nagy súlyt sem cipelek.
Annyira mondjuk nem szabad, de négynaponta ehetsz szénhidrátot, és minden nap újdonságot kínál.
Kicsit nehéz lesz a közepén, meg egy elég hosszú diéta, de nagyon megéri.
Szeretek enni, ezért kipróbáltam már szabadabb diétákat mint a south beach diétát. De az tiltja a szénhidrát bevitelt az első pár hétben. Ezt én nem bírom, pedig biztos a kiflik, zsömlék, kenyerek nélkül jobban haladnék.
Szívesen sportolok, de az étkezéseket nem szeretném lekopaszítani.
Tudtok valamilyen diétát nekem?
További ajánlott fórumok:
- Milyen diétát, étrendet követsz?
- Milyen mozgást tudtok ajánlani? Csodaszert vagy teát akár diétát?
- Magasabb koleszterinre van bevált diétás étrendetek?
- A férjem diétázik, szénhidrát mentes étrendet kell összeállítanom, se kenyér, se tészta, akkor mit egyen?
- Milyen mozgást végezzek diéta mellett, ha nem akarok izmos lenni?
- A diétás étrendet (laktózmentes) tartó bölcsődék biztosítják a gyerekeknek a mentes ételt?