Mellciszta szövettan (beszélgetés)
CT-re, MRI-re gondoltam.
Örülök, hogy neked csak ciszta volt.
Az ember, az emberi test annyira más és más, hogy nehéz erre általánosságban írni. Olyan nőt is ismertem, akinek "majd leszakadt"... De olyat is, akinek nem fájt.
A mammográfián röntgen és UH van. És nem fél év alatt lehet bekerülni. Nálam 2 hónap volt. :(
Nekem azt mondták, hogy a röntgen után látják, hogy ciszta vagy valami más, az ultrahang pedig megmutatta, hogy valóban ciszta.
Ja értem!
Manapság meg van MRI, meg CT, csak fél év, mire bekerülhet az ember...
Nem tudjátok, de nem is szabad ezen filozofálni.
Alapvetoen nem a szurasra gondoltam, hanem a diagnosztizalasra.
Abban az idoben ct se volt, mr se. Egy nem a legkorszerubb rontgen, es kesz. Gondolom ma mar nem szurnák, hanem elobb mutenek. Nem tudjuk, mi lett volna, ha...
Lehetnek foltok, gyanús képletek a tüdőben, amik nem tumort jelentenek feltétlenül. De leggyakrabban sajnos azt.
Van egy orvos barátom, nagyon tisztelem, ő avatott be ebbe a csavarba. Sok helyen ebben az országban, ahol élek, nem is szúrnak. Kis szúrás, korszerű tűvel is szúrás...
Igen. Ebben igazat is adok neked.
Mi is arra gyanakodtunk h tesom biopsziaja utan terjedt szet a daganat. De az mar 25 eve volt, gondolom azota sokat fejlodott az orvostudomany is. Neki tudo daganata volt, valoban, ott meggondolando lett volna, de hat mindeki bizott a joban, viszont jo indulatu tudo daganat sztem nincs. En akkor meg gyerek voltam, tesom is csak 17.
Félreértés ne essék. Nyugaton nagyon ritkán alkalmaznak biopsziát, pontosan azért, mert veszélyes lehet.
Ha egy burokban lévő, addig némileg a keringéstől elzárt rosszindulatú sejtekkel telített tumort megszúrnak, bekerülhet a véráramba. A továbbiakban adott a szituáció.
Nem minden esetben igaz, nem is bizonyított. De... Azért érthető remélem az elmélet.
Nekem is szules utan lett egy cisztam, koszoni szepen jol van azota is.
Evente kell UH ellenorzesre jarni.
Nekem mar akkor megmondta a doki h ez jo indulatu lesz, mert mobilis volt.
Persze paraztam en is, sztem ez termeszetes, de jo hireket kaptam.
Sztem te is azt fogsz!
Soha nem engednék magamon biopsziát.
Ismerősöm volt ilyen helyzetben, sajnos rossz hírt kapott.
További ajánlott fórumok:
- Daganat kivizsgálásnál lehet a CT és szövettannak eltérő az eredménye?
- A Miskolc Megyei kórház telefonon is elmondja a szövettan eredményét?
- Hány nap alatt jön meg a szövettani eredmény, egy kiműtött daganat után?
- Méhnyakrák szövettani eredmény
- Megjött a szövettan, nagyon félek, hogy Őt is elveszítem. 😭
- Lehet jobb lenne mell nélkül élni. Mért fáj a mellciszta?...