Mekkora összegű a szabálysértési bírság az iskolából való igazolatlan hiányzás miatt? (tudásbázis)
Az iskolának értesíteni kell a szülőt az első hiányzást követően. Persze ha egyetlen 1 hetes hiányzással hozta össze... Igazolást elvileg a hiányzást követő napon kell vinni. Tanárfüggő mikor teszik végleg igazolatlanná. Onnantól azt nem lehet javítani. Többnyire az a jellemző (amúgy nem helyes), hogy akár 2 hetet is várnak az ofők az igazolásra, közben a szülőt telefonon értesítve, ha ezek után sem történik semmi...
Legtöbb gyerek lógása egyébként is legális, elmegy orvoshoz, aki igazolja, a gyerek meg büszkén lóbálja a strepsilst, hogy ezt írták fel neki. Családoknál nem is igazán jellemző az 50 igazolatlan, inkább intézetesek lógnak, de ők 200-at is elérik. Sokszor pedig maga a szülő telefonál, hogy a 13-14 éves gyerek picit náthás otthon fogja, a sok otthonfogásból meg 150 igazolt lesz, ami osztályozóvizsga.
ajjajj!
Pedig mennyivel jobb volt a suliban, mint mostanság a melóben!
írj a gyereknek igazolást! Vagy kérj a háziorvostól.
;)
Gondolom, nem a Te gyerekedről van szó...
Sose értettem, hogyan lehet igazolatlanul hiányozni. Nekem életemben nem volt összesen 30 óra!
Előbb pénzbírság (30 óra hiányzás), csak utána (50 óra felett) veszik el a családit.
Én így tudom.
További ajánlott fórumok:
- Kezelhetetlen gyereket hogyan lehet kitenni/kitetetni az iskolából?
- Közlekedési szabálysértés
- Hová fordulhatok, ha tudomásom van róla, hogy a gyerekem lóg az iskolából és egy barátjaék lakásán töltik a délelőttöket?
- Hogyan éritek el, hogy serdülő gyereketek időben lefeküdjön, és reggel fel tudjon kelni, ne késsen el az iskolából?
- Ha valakit kirúgnak az iskolából, utána mehet egyből munkanélkülire? Kap pénzt, ha betegség miatt nem mehet se iskolába se dolgozni?
- Hiányzás az iskolából járvány idején!