Méhnyálkahártyát lehet vastagítani? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Járt már valaki köztetek úgy, hogy a próbaciklus alatt 3X1 estrofemmel a 11-ik ciklusnapon 6,6 mm körül volt a mnyh-ja? Tudom, hogy alacsony. Elküldtem a leletet a Reprofitnak és most várom a protokollt.
A gyógyszerek összeállításánál ezt figyelembe veszik? Lehet a vastagságot növelni?
Köszönöm a segítséget!
Kedves Zsanci!
Részben igazad van. Mind a kettőt adják. FSH-t és LH-t (pl én ezt kaptam: luveris). A lényeg, hogy ezek nem vékonyítják a méhnyálkahártyát.
FSH hormonokat adnak, nem LH-t.
A tuszorepeszto hcg tartalma olyan mintha lh lenne, ez valtja ki a tuszorepedest, egyebkent semmit nem stimulal.
Azért mert lombikra mész, a méhnyálkahártyád nem lesz vastagabb. Ott is sokan küzdenek ezzel a problémával, ott sincs rá más kezelés.
Csak emiatt lenne lombik?
Szerintem az AMH-d magas ez PCO-ra utal, és nem feltétlenül kell IR-esnek lenni. Nekem sincs IR-em, de igazolt PCO-m van. Ja és az AMH-m 5 körül van, erre mondta a dokim, hogy nagyszerű.
Az aspirin protect semmi egyebet nem csinál, minthogy a méh vérellátását javítja, jobb a megtapadás. Semmi bajod nem lesz, én kb a 7 hetesen kezdtem szépen leépíteni.
Szia!
Na nincs semmi változás? Próbálkoztál valamivel?
Hát akkor tényleg nem tudok mire gondolni. Nehéz eset.
Próbáld meg letenni a C vitamint, vörösborozzál, E vitamin. Nekem a NOW E vitaminját javasolták, valami olyasmit mondtak, hogy ebben a termékben az összes tokoferol megtalálható, míg másban csak a D-alfa-tokoferol vagy vagy a D-gamma-tokoferol van.
Mondjuk én nem használom, mert nincs ilyen problémám, csak a párom szedi, hogy neki is jobb eredménye legyen.
Végső soron pedig tényleg valami más stimulálóval próbálkoznék.
Igen, én annyi vizsgálaton átestem már, mint szerintem nem sokan, de legalább végére jártam, hogy mi a baj.
Akkor kivétel vagy, viszont azt is tudni kell, hogy nagyon sok orvos általában rá mondja, hogy nem IR, közben meg az. Ezt egy jó endokrinológus tudná megmondani.
Nekem jó értékeim vannak, tényleg a szigorú szabályok szerinti még maximumok, mégis volt olyan doki, aki azt mondta, enyhe IR.
Félreértés ne essék, kissé szkeptikus vagyok ezzel a betegséggel, mert nagyon sok mindenkire rásütik, viszont van, hogy igen is foglalkozni kell vele, viszont ehhez egy lelkiismeretes endokrinológus kell, aki ritka, mint a fehér holló.
Ez nem hulyeseg. Ez igy van. Hagyd el, foleg ha nagy dozis.
Egyebkent az amh-d es az fsh tok jo, nem ertem miert nincs peteeresed. Az lh mennyi? Bocs h ennyit kerdezek csak gondolkodom.
Ha az lh fsh arany nem kozel 1:1, akkor az pcos-t jelent. Attol sincs peteeres.
Es aki pcos az biztos hogy IR-es is.
Ezt erdemes még megkuksiznod.
Méhnyálkahártya vastagítás: méhpempő, ligetszépeolaj, E-vitamin,
napi 1 dl jó minőségű vörösbor, aspirin protect.
Nekem segített (akkor egyedül a méhpempő maradt ki nálam).
De most én úgy értelmezem, hogy ezeket a szurikat hcg tartalmuk miatt kaptad nyh erősítésére. Igaz?
Mert a Choragon biztos tüszőrepesztő, a másikat nem ismerem.
Én stimulálásra gondoltam, hogy nem clostyval kellene stimulálni, biztos van olyan szuri, ami nem okoz ilyen mértékű nyh elvékonyodást.
meg bizony :)
éppen jövő héten megyek ellenőrzésre, hogy megnézzük, 2 vérzés elég volt-e ahhoz, hogy leváljon végre rendesen.
Mennyi lett az AMH, FSH?
Nyilván nem clostyval kéne stimulálni, ha az hatástalan vagy ennyire levékonyítja a nyh-t, hanem valami szurival.
Ha hatástalan felesleges orrba-szájba szedni havonta, mikor van más megoldás.
További ajánlott fórumok:
- Egy hete voltam dokinál és a méhnyálkahártyám a ciklus utáni12. napon 9, 95 mm volt azt mondta a doki ez lehet korai terhesség, vajon igaz?
- Pozitív HCg, vékony méhnyálkahártya, UH nem mutat semmit
- Természetes szerek méhnyálkahártyára
- Vékony a méhnyálkahártyám!!!
- 19mm-es méhnyálkahártya= baba?
- A méhnyálkahártya vastagításra melyik méhpempő jó?