Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Meggyleves liszt nélkül fórum

Meggyleves liszt nélkül (tudásbázis)


2013. jan. 11. 16:07
Tojássárgával is lehet sűríteni.
18. Guruljka (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2013. jan. 11. 14:25

Mármint finomított szénhidrát ugye?

A gyümölcs is szénhidrátot tartalmaz elsősorban.


A keményítőt én is használom néha, bár gyümölcslevest nem szoktam főzni. Ennyi keményítő még nem árt meg senkinek...azaz egy-két kanálnyi, amennyi egy ételt besűrít.

2010. júl. 7. 21:25

újjabb levesrecept nálam :)

megtaláltam a régebbit :)

16. krisw
2010. júl. 7. 14:17
Lisztérzékenység esetén gyümölcslevest,de bármi mást (szószok,krémek) is lehet sűríteni liszt helyett kukoricakeményítővel.
15. mamcili (válaszként erre: 13. - Zebracsikó)
2010. júl. 6. 14:38

Tulajdonképpen azért keresem mert, úgy hallottam, hogy a gyümilevesnek van egy olyan formája, amikor nem tesznek hozzá lisztet, (érzékenység miatt). Egyszer balcsin ettem ilyet és nagyon finom volt, de ott nem mondták el a receptet :(

Szerintem puding sem volt benne...

2010. júl. 5. 22:26

én sem főzöm, hidegen keverem össze a meggybefőttet egy kis cukorral,vaníliás cukorral, tejszínnel, tejjel és teszek hozzá fűszereket. Végül citromlével ízesítem, az kicsit összekapja, olyan mintha valamivel be lenne sűrítve.

Pudingporral is próbáltam már előtte, de ez jött be a legjobban. Naggyon fincsi, többféle gyümit lehet hozzákeverni.

13. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Pmjudit)
2010. júl. 5. 22:20

a lisztet nyilván azért akarja kihagyni, hogy ne legyen szénhidrát az ételben.

A pudingpor az 100%keményítő, tehát talán még rosszabb is, mint a liszt!

(pedig sokkal finomabb vele!)

12. mamcili (válaszként erre: 11. - MelisUK)
2010. júl. 5. 17:21
Kérhetnék receptet?
2010. júl. 5. 17:13

Ha a pudingot tejföl helyett tejszínnel keveritek ki, akkor sokkal-sokkal finomabb lesz a leves!


Amúgy lehet úgy is készíteni a gyümilevest, hogy csak a levét főzzük meg, kihűtjük, majd mindenféle gyümölcsök frissen, nyersen kerülnek bele, ez a görög gyümölcsleves, nagyon fini! :D

2010. júl. 5. 16:39
Én pudinggal készítem - nem kell liszt.
9. maszatt (válaszként erre: 1. - Mamcili)
2010. júl. 5. 16:16
Bár én konzerv meggyből készítem:üvegtálba öntöm a levével együtt, bele őrölt fahéj, édesítő, kb.2-3 dl tejszín, pici tej,citrom leve.
2010. júl. 5. 13:08

Köszi a sok segítséget mindenkinek. :)


Közben találtam mégegyet, azt feltettem a receptjeim közé akit érdekel.

2010. júl. 5. 12:50
Én is ajánlom a pudingos módszert... :)
2010. júl. 5. 12:50
Próbáld ki:eperpudingot kikeversz tejföllel,azzal sűríted .
2010. júl. 5. 12:48
Egy vaniliás pudingot kikverek 1 tejföllel,és beleöntöm, mikor már kész a gyümölcs....rottyan egyet és kész.Nagyon fincsi!
4. 4300750b82 (válaszként erre: 1. - Mamcili)
2010. júl. 5. 12:24
Én egy pudinggal szoktam besüríteni, de főzöm, nem tudom nyersen elképzelni! :)
2010. júl. 5. 12:23
én pudingporral helyettesítem
2010. júl. 5. 12:22
A meggyet megfőzöm vaníliás cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal, kicsi cukorral és a tejfölt csak elkeverem simára. Rottyantok egyet még rajta és kész.
2010. júl. 5. 12:17

Tudja valaki a receptjét?

úgytudom főzni sem kell...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook