Meggyleves liszt nélkül (tudásbázis)
Mármint finomított szénhidrát ugye?
A gyümölcs is szénhidrátot tartalmaz elsősorban.
A keményítőt én is használom néha, bár gyümölcslevest nem szoktam főzni. Ennyi keményítő még nem árt meg senkinek...azaz egy-két kanálnyi, amennyi egy ételt besűrít.
újjabb levesrecept nálam :)
megtaláltam a régebbit :)
Tulajdonképpen azért keresem mert, úgy hallottam, hogy a gyümilevesnek van egy olyan formája, amikor nem tesznek hozzá lisztet, (érzékenység miatt). Egyszer balcsin ettem ilyet és nagyon finom volt, de ott nem mondták el a receptet :(
Szerintem puding sem volt benne...
én sem főzöm, hidegen keverem össze a meggybefőttet egy kis cukorral,vaníliás cukorral, tejszínnel, tejjel és teszek hozzá fűszereket. Végül citromlével ízesítem, az kicsit összekapja, olyan mintha valamivel be lenne sűrítve.
Pudingporral is próbáltam már előtte, de ez jött be a legjobban. Naggyon fincsi, többféle gyümit lehet hozzákeverni.
a lisztet nyilván azért akarja kihagyni, hogy ne legyen szénhidrát az ételben.
A pudingpor az 100%keményítő, tehát talán még rosszabb is, mint a liszt!
(pedig sokkal finomabb vele!)
Ha a pudingot tejföl helyett tejszínnel keveritek ki, akkor sokkal-sokkal finomabb lesz a leves!
Amúgy lehet úgy is készíteni a gyümilevest, hogy csak a levét főzzük meg, kihűtjük, majd mindenféle gyümölcsök frissen, nyersen kerülnek bele, ez a görög gyümölcsleves, nagyon fini! :D
Köszi a sok segítséget mindenkinek. :)
Közben találtam mégegyet, azt feltettem a receptjeim közé akit érdekel.
Tudja valaki a receptjét?
úgytudom főzni sem kell...
További ajánlott fórumok:
- Tejföllel, liszttel besűrített mártások a konyhapolcról, hűtőből nyershús nélkül kifőtt tésztához. Tudtok receptet?
- Túrótorta liszt nélkül
- Csinált már valaki tócsnit (röszti/lapcsánka) tojás nélkül, csak liszttel?
- Egészséges élet fehér liszt nélkül
- Ha szeretnék egy hetet liszt, tejtermék és cukor nélkül, milyen ételeket érdemes készítenem?
- Mérleg nélkül hogy tudom megsaccolni, hogy mennyi a liszt, cukor stb?