Megfázás (beszélgetés)
Nekem is az a gyanúm, hogy allergia, ugyanis én pl. a korai virágzású fákra vagyok allergiás, és nekem a szemem viszket.
A TB-s vizsgálatok szerintem nem terjednek ki mindenre. Viszont ha allergia, akkor tényleg nyugodtan mehet suliba.
Igen-igen!
Nem szabad ilyen sokáig orrcseppet és társait használni! Én a mentolos krémet sem ajánlom, mert irritálja az orrnyálkahártyát.
Nem kell semmit használni, elég lenne a patikában kapható sósvizet csöpögtetni az orrába naponta 2x. Ez rendezi a nyálkahártyát.
Illetve menjen suliba. Nehogy már egy náthával heteket hiányozzon!
Köszi
annyira nem fújkáltuk csak reggel meg este mert napközben iskolába van.De igazad van ezért kértem a tanácsotokat!!
Ennyi idő után simán elképzelhetőnek tartom, hogy az a sok vacak, amit az orrába fújkáltok, már annyira tönkre vágta a nyálkahártyát, hogy már nem tud magától gyógyulni. Pár napot ki kéne próbálni, mi lesz, ha nem gyógyszerezitek agyon!!
Simán inhalálás + éjszakára mentolos kenőcs a mellkasra (pl. wick).
A párásítás meg nem biztos, hogy használ, mert nedves környezetben jobban megmaradnak bizonyos kórokozók. Szellőzetetés, friss levegő!!
Uh!
Szegény gyerek. :(
A Nasivinre rá lehet szokni, egy hétnél tovább nem szabad használni, utána csak árt.
Nálunk a teafaolaj megy a párologtatóba (3-5 csepp, szobamérettől függően), és én a lepedőre/párnára szoktam minden este 2-3 csepp levendulaolajat csöppenteni. Így nem dugul el az orra, tud aludni a család. És ha tud pihenni, akkor tud gyógyulni is.
igen, negatív lett. illetve a totál ige szám picit magasabb de további panel vizsgálat negatív lett.
Még annyit hogy az orrában az alsó kagyló meg van dagadva és nehéz a lélegzetvétele is.
sziasztok!
A lányom 8 éves 6 hete folyik az orra. A házi orvos és még további két fül-orr gégész azt mondta hogy mehet iskolába, és nasivin és sterimár használata javasolt, valamint normaflor.
én plusz még lámpázom bioptron lámpával, sólámpát használok, és hideg párásítót és bioparoxot 2 hete fújtam 2 napig. Mit tegyek még mert már 6 hete egy normális éjszakánk nem volt, nem beszélve arról hogy a fáradság idegességet és koncentráló képesség csökkenést okoz, mind az iskolába mind a munkahelyen. Segítsetek mit tegyek még!!!
További ajánlott fórumok:
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- A kisgyermekkori megfázásról a tények tükrében
- Praktikák a megfázás leküzdésére
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Csak én nem bírok nyitott ablaknál aludni? Úgy érzem magam, mintha nem aludtam volna, testem fáradt és megfázás szerű állapot.