Praktikák a megfázás leküzdésére (beszélgetés)
Érdekes, én is ezt vallom, és nagyon sok vitamin szedésével eddig nem is voltam évek óta orvosnál.
Most viszont a kislányom hazahozott valami vírust a bölcsiből (ő sem beteges, 2,5 év alatt 2x volt náthás), apával mi is elkaptuk és a rengeteg vitaminnak hála enyhébb lefolyással, de bizony mi is már 5.napja betegek vagyunk és makacsul nem akar múlni a torokfájás és orrdugulás... :S
Szerintem egy sima nátha kezelés nélkül is ugyanúgy pár mapos dolog, mint ezzel-azzal kenegetve.
Az ágynyugalom meg nagyon jól tud esni olyankor, és csökkenti a szövődmények lehetőségét is.
Hárstea,mézbe tegyêl citromkarikát,később lehet eszegetni.Ami a leghatásosabb,de én biztos nem pròbálnám ki:hagyma leve szembe csepegtetve.Állítólag nagyon csíp,viszont a makacs,orrdugulásos megfázás is pillanatok alatt megszünik,mintha nem is lett volna,de olyan érzés a szemnek,mintha megvakulni készülnél.
Egyébként eukaliptusz ha a bőröd is bírja az orr alá kenve pár csepp és kapsz levegőt.
Ami nekünk be szokott jönni:
Nagyon-nagyon sok C-vitamin! + Echinacea homeopátiás golyó.
Friss gyömbérgyökérből kb. 3 centit levágni, meghámozni, felkarikázni, majd forró vízzel nyakonönteni. Minél tovább állni hagyni, hogy kiázzanak a hatóanyagok. Mézet is lehet benne tenni, illetve citromlevet. Nagyon hatékony immunerősítő és én nagyon szeretem az ízét.
Illóolajok közül ajánlom az eukalipuszt, a borsmentát, a rozmaringot. 100%-os illóolajakat vegyél és néhány cseppel lehet a fürdővízbe csepegtetni, vagy még intenzívebb, ha inhalálsz vele.
Sok-sok folyadékot kell fogyasztani. Lehetőleg citromos vizet.
Fél liter vízben oldj fel egy mokkáskanálnyi himalájai sót. Tele van hasznosabbnál hasznosabb ásványianyaggal és nyomelemmel, egész pontosan 84 félével.
Góygulj meg minél előbb!
Az orrodat azonnal kend, hogy ne száradjon ki a bőröd és ne repedezzen ki.
Forró tea, mézzel, citrommal.
Ha kibírod, gőz fölött minél gyakrabban, az is segíthet.
Sziasztok!
Meg vagyok fázva,bár lázam nincs torkom nem piros és nem is fáj mégis folyik az orrom,ami nagyon zavaró!Írtátok,hogy gőzöltök.Lehet simán borsmentat teát főzve és fölé hajolni gőzölni vagy mindenképpen illóolaj kell hozá?
Előre is köszi a választ!
Mit használsz megfázás esetén ami bevált?
(aspiric c, coldrex, Neo-Citrát)
További ajánlott fórumok:
- Nyugdíjas élet - ügyek-bajok, tapasztalatok, praktikák
- Ki milyen praktikák alapján tudja beosztani úgy a konyhapénzt, hogy ne érezze hóvégén azt, hogy megfullad a nadrágszíj szorításától?
- Sütés főzés praktikák fortélyok
- Magány, párkapcsolati sikertelenség, tapasztalatlanság, ebből adódó frusztráltság leküzdése de hogyan?
- Kezdődő kis megfázásra te miket használsz? (Gyógyszerek, praktikák)
- Milyen házipraktikák vannak kismamáknak megfázásból való felgyógyulásra?