Megélhetés (beszélgetős fórum)
Illetve késve fizetünk. Bevárom az összes csekket és egyszerre viszem a postára.
A kisfiam kinőtt ruháit is eladom és a nem használt játékait is. A cipőit elviszem szegényebb gyerekeknek.
Mi kifizetünk mindent, de néha azt érzem, felborulok a fáradtságtól. Éjjel dolgozom, mert nappal a kisfiammal vagyok. A férjem fizetése a házrész törlesztőjére sem elég.
Szülés óta (2 éve) ez megy. Igaz, az idén nyaraltunk is, mert kaptunk vissza reálhozamot.
Ha nincs pénz, fillérekért is elvállalom egy új cég, vállalkozó könyvelését. Jó esetben fizet. Van olyan ügyfelem, aki 2 éve nem fizet. Nincs pénzük, ő minimálbéres kényszervállalkozó, a felesége GYED-en van és abból élnek.
Jövő hónaptól bölcsis lesz a fiam, akkor már talán könnyebb lesz.
Igen, ez érthető.
Szomorúbb az egészben az, hogy mi fiatalok vagyunk, gyerek nélkül, de emiatt szórakozni járni nem tudunk, gyerekre meg gondolni sem merünk. Hát ez van.
Külföldön sincs kolbászból a kerítés...
Apósom nemrég kezdett el dolgozni több mint 1 évig volt munka nélkül. Most meg olyan munkát kapott, hogy a családjától távol kell lennie és csak havi egyszer tud hazajönni.
Szép...
Hát az még jó, ha mindkét félnek van munkája, de mi egy fizuból élünk, igaz külföldön, hála az égnek férjemnek elég jó fizezése van, bár keményen meg is dolgozik érte...
Sajnos az albérlet és a kocsitörlesztő kifizetése elviszi több, mint a felét a fizetésének, aztán még ugye a telefon, a benzin, az egészségbiztosítás... Ez utóbbinak egy előnye, hogy a gyógyszerért nem kell fizetni.
Aztán van, hogy úgy minden összejön... Most például a kocsi szervizes, aztán jön a kötelező téli gumicsere, és itt van a nyakunkon egy esküvő, ahova meghívtak...
Ugyanezt csinálom. A férjemmel egyszerre kapjuk a fizetést. Mindent kifizetek, bevasarolok, és ami marad azt tologatom a kovetkezo fiziig, és imádkozom,hogy senki ne legyen beteg...
Két kozépiskolás gyerekem van, az egyik most fog végezni, szalagavato...stb. Egy hatalmas ? van a fejemben :(((
fizetéskor amit lehet bevételezek,liszt,olaj,cukor tisztálkodási szerek stb.az addigra összeszámolt csekkeket,lakáshitelt befizetem,vagy tolom egy hónapot :( ha esetleg váratlan kiadásom van!
és ami marad azt elteszem nyugovóra hogy hóközben a kajára (kenyér,tej,hasonlók)lagalább maradjon..és töröm a fejem hogyan lenne jobb,most gyesen vagyok a nagyobbik lányom érettségizik nyelvizsgázik,a kissebbet most mütötték(4 éves)és a párom kikényszerült egészen külföldig hogy dolgozhasson...:(( ez jutott hiába a hivatás (én nővér és még 3 szakma,a párom határőr volt ,és még 2 szakma),a dolgozni akarás marad a túlélés..További szép napot mindenkinek!!!
További ajánlott fórumok:
- "m""é""h"-szavad tartalmazza e három betűt, egymás mellett vagy egymástól távol./pl:poszméh, MegÉlHetés/
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?
- Egy 13 éves kislányak mennyibe kerülhet a megélhetése?
- Egyedülálló szülő, megélhetés
- Mit, hogyan lehet ingyen szerezni legálisan ami a megélhetést könnyíti?
- Elég lenne neked 50 ezer forint 3 heti megélhetésre?