Megcsípett egy kullancs! Lehet valami bajom? (tudásbázis)
Az előttem szóló pontosan írta le. Figyeld, ha nőni kezd azonnal kórházba. vagy ha esetleg belázasodsz és fájni kezd a fejed szintén.
Amúgy a tetanusznak tényleg semmi köze nincs a kullancscsípéshez.
Jajj ne ijesztgessétek már szegényt! Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni!
Nyugi, nem lesz semmi bajod! A csípés helyén a piros folt több napig is megmaradhat, aztán elmúlik. A kisfiamat és engem is kb. 2-3 hónapja csípett meg a kullancs és még meg vagyunk.
Ha kb. 2 hét múlva nátha, láz jelentkezik, menj orvoshoz és mondd, hogy kullancs csípett meg. Írd fel, hogy pontosan mikor csípett meg, hogy később is tudd. Az egész testedet figyeld, mert bárhol megjelenhet valami kör-alakú folt, ami a Lyme-kór jele lehet.
Elég kicsi az esélye, hogy bajod legyen, de ha lesz is, mindkét betegség gyógyítható! Ne ijedj meg, az a lényeg!
Egyébként a neten még találhatsz további infókat a kullancscsípésről.
Miért nem kértél tetanuszt? Azt túl lehet élni, de ha kullancs fertűzött volt és agyvelő gyulladást vagy Lime-kórt kapsz az már biztos!
De ezzel nem megijeszteni akarlak, ha a kórházban nem mondtak semmit akkor biztos nincs gon. Várj 2-3 napot és ha nem változik-vagy rosszab lesz irány az orvos!
Ha tovább nő a folt, és nem múlik, akkor azonnal menj kórházba!
1-2 nap és kiderül.
További ajánlott fórumok:
- Lehet attól valami pszichés bajom, ha nem kapom meg azt a férfit akire vágyom?
- Sürgős segítsetek! Egy kis fekete pókot söpörtem le a nyakamról piros mintája is volt és megcsípett, lehet tőle vmi bajom ?
- A kullancsot eltávolítottam... lehet így baj?
- Hogyan lehet normálisan 'feltenni' a kutyákra a bolha és kullancsriasztó cseppeket?
- Tudja valaki, hogy idén mennyibe kerül a kullancs elleni oltás, illyetve, hogy 1 év alatti gyereket lehet-e oltatni?
- A spánielem egyfolytában vakaródzik, pedig bolha, és kullancs elleni nyakörve van. Mi lehet ez?