Medvehagymás-sajtos kifli recept
A Medvehagymás-sajtos kifli hozzávalói:50 dkg liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1 evőkanál cukor
vaj
1 dl olaj
só
őrölt fehérbors
medvehagyma
A tetejére:
tojás
sajt
A Medvehagymás-sajtos kifli elkészítési módja:
A tejben feloldunk 1 evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez 1 teáskanál sót teszünk. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az olajat. Összedolgozzuk, és fél órát kelesztjük. A sajtot megreszeljük, a medvahagymát aprítjuk. A megkelt tésztát köralakúra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd derelyevágóval cikkekre vágjuk. A közepébe teszük a darabolt medvehagymát, borsozzuk. A körcikkeket feltekerjük. A kifilket tepsibe helyezzük, tojással megkenjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben hőlégkeverésen megsütjük. Hogy szép színt kapjon, a végén bekapcsolhatjuk a felső grillt is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. máj. 1. 14:33
A medvehagymás-sajtos kifli elkészítési módja és hozzávalói.